Η κοκαΐνη, τα gay ψωνηστήρια και η δολοφονία

Ζώντας μέσα σε μια συντηρητική - στην ουσία της - και υποκριτική κοινωνία, δεν μπόρεσε να σταθεί «δυνατός» και να τα καταφέρει. Για να κρύψει τις ιδιαιτερότητες του κατέφυγε στο ψέμα, στο αλκοόλ και την κοκαΐνη. Αν ζούσε, φέτος θα γινόταν 69 χρόνων.

5
11807

Ζώντας μέσα σε μια συντηρητική – στην ουσία της – και υποκριτική κοινωνία, δεν μπόρεσε να σταθεί «δυνατός» και να τα καταφέρει. Για να κρύψει τις ιδιαιτερότητες του κατέφυγε στο ψέμα, στο αλκοόλ και την κοκαΐνη.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του από το θέατρο, και μάλιστα από το σοβαρό θέατρο με ρόλους δύσκολους και απαιτητικούς. Μην τον κρίνετε από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, γιατί πριν γίνει γνωστός από την τηλεόραση είχε ρίξει πολλή και σκληρή δουλειά στο θεατρικό σανίδι.

Αν ζούσε, φέτος θα γινόταν 70 χρόνων.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος γεννήθηκε στην Δράμα στις 24 Σεπτεμβρίου 1952 και σπούδασε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Νίκος Σεργιανόπουλος, Nikos Sergianopoulos, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.grαπό όπου αποφοίτησε το 1979, και στη συνέχεια τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ίδρυσε την Πειραματική Σκηνή της “Τέχνης” στη Θεσσαλονίκη μαζί με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη κ.α. Από εκεί ξεκίνησε την πορεία του, διαλέγοντας πάντα ρόλους του κλασσικού ρεπερτορίου σε έργα μεγάλων συγγραφέων.

κοκαΐνη, gay ψωνηστήρια, δολοφονία, ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, NIKOS SERGIANOPOULOS, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, nikosonline.gr

Εγώ τον γνώρισα το 1990 στην Καβάλα, όταν βρέθηκα εκεί με τον Σταμάτη Κραουνάκη, συνδυάζοντας διακοπές και το ανέβασμα της παράστασης της Μήδειας στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. Μήδεια η Λυδία Φωτοπούλου, Ιάσωνας ο Νίκος Σεργιανόπουλος, μουσική Σταμάτης Κραουνάκης και σκηνοθεσία Ανδρέας Βουτσινάς. Έλεγαν δε τότε τα κουτσομπολιά ότι ο Ανδρέας Βουτσινάς ήταν πολύ ερωτευμένος με τον Σεργιανόπουλο. 

Ο Νίκος από μικρός ήθελε να γίνει ηθοποιός, παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του.

κοκαΐνη, gay ψωνηστήρια, δολοφονία, ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, NIKOS SERGIANOPOULOS, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, nikosonline.gr κοκαΐνη, gay ψωνηστήρια, δολοφονία, ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, NIKOS SERGIANOPOULOS, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, nikosonline.gr

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος όπως ήταν όταν έπαιζε στο Άφρικα

Έχοντας ήδη παίξει σε κάποιες σειρές της ΕΡΤ και έχοντας κάνει το Άφρικα στο Mega, ο Σεργιανόπουλος ήταν από τα πιο «καυτά» αντρικά ονόματα στο χώρο. Και πράγματι οι ρόλοι άρχισαν να πέφτουν βροχή και ο Σεργιανόπουλος στα 40 του ήταν πλέον ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα και κανείς δεν είχε υποψιαστεί ότι ήταν gay. Η προσπάθεια να το κρατήσει μυστικό και η ξαφνική επιτυχία τον άγχωσε και τον έκλεισε στον εαυτό του. Έγινε αντικοινωνικός. Για 16 χρόνια ζούσε με το σκύλο του, που όπως έλεγε «είμαστε οι καλύτεροι φίλοι». Πήγαινε τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο στη Δράμα γιατί εκεί ήταν η μητέρα του, η γιαγιά και η αδερφή του.

κοκαΐνη, gay ψωνηστήρια, δολοφονία, ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, NIKOS SERGIANOPOULOS, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, nikosonline.gr

Αλκοόλ και κοκαΐνη

Μια ερωτική απογοήτευση ήταν αυτό που τον έριξε στο ποτό και ακολούθησαν και τα υπόλοιπα. Το βασικό όμως κατά την γνώμη μου, ήταν η πίεση που αισθανόταν για να κρατήσει ανέπαφη την «εικόνα» του και να μην αποκαλυφθεί η ιδιαιτερότητα του. Μιλώντας για τα πάθη του και ιδιαίτερα για την σχέση του με το αλκοόλ είχε δηλώσει σε μια συνέντευξη του, το γεγονός ότι πίνει το θεωρούσε κουσούρι: «Μου αρέσει να ξεφεύγω. Έχω πολλές έγνοιες και ο μόνος τρόπος να ξεφύγω είναι να πιώ ένα ποτό».

«Αδυναμίες έχω, αλλά έχω και ένα μέτρο όταν χρειάζεται. Στη δουλειά μου πρέπει να είμαι συνεπής. Και έτσι λένε ότι είμαι. Στη ζωή μου, δεν βαριέσαι, όσα έρθουν και όσα πάνε».

Και ξαφνικά, πέφτει σαν βόμβα η είδηση: Στις 2 Δεκεμβρίου 2007 συνελήφθη, έχοντας στην κατοχή του 35 γραμμάρια κοκαΐνης και κατηγορήθηκε για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Δεν προφυλακίστηκε, γιατί δήλωσε και διαγνώστηκε εξαρτημένος χρήστης. Εκεί μάθαμε όλοι ότι ο Νίκος Σεργιανόπουλος ήταν εξαρτημένος από ναρκωτικά και ως ένα βαθμό αλκοολικός. Από αυτά τα 35 γραμμάρια ξεκίνησε ο καταιγισμός «κίτρινων» δημοσιευμάτων και οι τόνοι «λάσπης». Έγραφαν για απειλές εναντίον του, για περιπέτειες με εμπόρους ναρκωτικών κλπ. κλπ. Ο Νίκος απομονώθηκε, έπεσε σε βαριά κατάθλιψη, δεν σταματούσε το αλκοόλ και τις ουσίες

κοκαΐνη, gay ψωνηστήρια, δολοφονία, ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, NIKOS SERGIANOPOULOS, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, nikosonline.gr

Ένα χρόνο μετά, έπεσε αναπάντεχα η αυλαία για τον Νίκο Σεργιανόπουλο. Στις 4 Ιουνίου το 2008, βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι, τραυματισμένος θανάσιμα με 21 μαχαιριές στην καρδιά, το λαιμό και τους πνεύμονες. Όλοι ήταν σοκαρισμένοι: οι κάτοικοι της περιοχής, η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι συνάδελφοί του, οι θαυμαστές του, οι άγνωστοι που το έμαθαν τυχαία….. κοκαΐνη, gay ψωνηστήρια, δολοφονία, ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, NIKOS SERGIANOPOULOS, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, nikosonline.grΤο μαχαίρι με το οποίο έγινε η δολοφονία βρέθηκε και έπειτα από ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, συνελήφθη ο Γεωργιανός Νταβίντ Μουρτινέλι (αριστερά), ο οποίος τελικά ομολόγησε το έγκλημα του. Κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ακόμα για ληστεία, παράνομη οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Αμέσως μετά τη δολοφονία του ειπώθηκαν δυνατά όσα τα προηγούμενα χρόνια λέγονταν ψιθυριστά: για την προτίμηση του στον αγοραίο έρωτα, και τις “βόλτες” του στις πιο κακόφημες πιάτσες της νύχτας. Για τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Σύμφωνα µε την αστυνομία και την έρευνα για τη δολοφονία του, ο Σεργιανόπουλος είχε «ψωνίσει» τον Γεωργιανό Νταβίντ Μουρτχικνέλι το προηγούμενο βράδυ στην Πλατεία Βικτωρίας. Είχαν φύγει μαζί για το διαμέρισμα του – προφανώς για να κάνουν σεξ – όπου αργότερα θα βρίσκονταν υπολείμματα από χρήση κοκαΐνης.

κοκαΐνη, gay ψωνηστήρια, δολοφονία, ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, NIKOS SERGIANOPOULOS, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, nikosonline.gr κοκαΐνη, gay ψωνηστήρια, δολοφονία, ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, NIKOS SERGIANOPOULOS, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, nikosonline.gr

Με την Εβελίνα Παπούλια στην σειρά, Δύο ξένοι. Μια μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία

————————————–

Διαβάστε και για άλλα μεγάλα Εγκλήματα

Ο ερωτιάρης παπάς και οι 2 φόνοι: https://bit.ly/32PgoLv

Το λουκούμι ήταν… δηλητήριο!!! https://bit.ly/2ROM9hb

Η πρώτη serial killer της Ελλάδας: https://bit.ly/2XhzuFT

Ο 19χρονος δολοφόνος με το μαχαίρι https://bit.ly/3g16RFt

Ο ναύτης που έσφαξε τον γκόμενο του: https://bit.ly/3dVOEaS

Έκφυλοι, ομοφυλόφιλοι, σαδισταί και δολοφόνοι! https://bit.ly/2fHfjfc

Δολοφόνησαν τον Μένη Κουμανταρέα: https://bit.ly/366U6EU

Το έγκλημα που συντάραξε την Ελληνική κοινωνία: https://bit.ly/2kHg3mZ

Παναγιώτης Φραντζής: Φοιτητής και δολοφόνος: https://bit.ly/2iErjmo

Κυριάκος Παπαχρόνης/ Ο Δράκος: https://bit.ly/2xxv3LI

Τελικά αυτός ήταν ο «Δράκος του Σέιχ Σου»; https://bit.ly/2HfZo7f

Γερμανοί δολοφόνοι στην Ελλάδα: https://bit.ly/2g9tE4f

κοκαΐνη, gay ψωνηστήρια, δολοφονία, ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, NIKOS SERGIANOPOULOS, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, nikosonline.gr

κοκαΐνη, gay ψωνηστήρια, δολοφονία, ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, NIKOS SERGIANOPOULOS, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, nikosonline.gr

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλο μεσημερι.Αυτο το αρθρο με ερεθιζει να του βαλω ενα υποτιτλο…””πισω απο τις κλειστες πορτες”” Σαν τον Σεργιανοπουλο ποσοι τετοιοι ανθρωποι υπαρχουν ,κουβαλωντας στην ψυχη τους ,τα λανθασμενα και καταπιεστικα πιστευω της οικογενειας και δυστυχως και αυτου του αποτυχημενου θεατρου….του κοσμου που υπαρχει γυρω μας ,του δηθεν καθωςπρεπισμου,που τοσο ευκολα καταδικαζει και κατασπαραζει τον διπλανο του.Αν εισαι αδυνατου χαρακτηρα και προσπαθεις να δειξεις στο περιβαλλον σου ενα ειδωλο του εαυτου σου ,τοτε σε καποια στιγμη αφηνεσαι στη μοιρα και εκει κλεινεις τη ζωη σου…Αντιθετα οταν μεσα σου υπαρχει ενας ηλιος,ενα φως που θελουν οι αλλοι να στο παρουν και να σε τυφλωσουν,τοτε ανοιγεσαι τους προσπερνας σαν το ποταμι ,που οταν ορμητικα κυλα τιποτε δεν το κρατα στο διαβα του….Δυστυχως ο Σεργιανοπουλος κουρνιαζαν μεσα του πολλες ευαισθησιες και ειχε μια παλη με τον ιδιο του τον εαυτο…Μου αρεσε σαν ηθοποιος,ετσι θα τον σεβομαι και θα τον θυμαμαι!!!!

  2. Ο Νίκος ήταν κύριος με κάπα κεφαλαίο,προσπάθησε να κρατήσει την ιδιωτική του ζωή κρυφή και ποτέ μα ποτέ δεν έδωσε δικαιώματα.Κρίμα που είχε τόσο άδοξο τέλος πραγματικά δεν του άξιζε.

  3. Αφιερωμένο.
    “Για αυτούς που ζουν για της Ροδαυγής τον δρόσο,
    που με τον ήλιο αντάμα θε να περπατούν
    να τους λογάς για λεύτερους, σαν τα πουλιά στις σκέψεις τους πετούν.
    Γεννημένοι να αρνούνται το τόσο της ζωής και των ανθρώπων το αχόρταγο το τόσο.”
    Σαράντος .Μινώπετρος
    Vatikiotis Ever στο Fb

  4. …τοτε τι κρίμα , τι κρίμα , τι κρίμα παντού περισσεύεις παντού ξεψυχας..

    12 βήματα μου ειπαν..
    12 χρόνια που κοίταξα τα δαιμονια μου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.