Η μουσική είναι της ψυχής μας το πιο μεγάλο όρθωμα!!

Αυτήν την εποχή ετοιμάζουν μια διασκευή στο Ain't No Sunshine του Bill Withers σε συνεργασία με τον Γιώργο Φραντζεσκάκη. Τους άκουσα στην διασκευή τους στο Πειρατικό του Θάνου Μικρούτσικου, ενθουσιάστηκα και έτσι επεδίωξα να τους μιλήσω.

0
859

Αυτήν την εποχή ετοιμάζουν μια διασκευή στο Ain’t No Sunshine του Bill Withers σε συνεργασία με τον Γιώργο Φραντζεσκάκη. Τους άκουσα στην διασκευή τους στο Πειρατικό του Θάνου Μικρούτσικου, ενθουσιάστηκα και έτσι επεδίωξα να τους μιλήσω.

Βαγγέλης Κατσίνας, Δημήτρης Καμπόλης, συγκρότημα ΦΛΟΥ, μουσική

10 +1 ερωτήσεις στους ΦΛΟΥ

Φωτογραφίες: Νικόλας Μαραγκός

  1. Γεια σου Βαγγέλη, γεια σου Δημήτρη που σας πετυχαίνω;

Βαγγέλης: Γεια σου Νίκο! Αρχικά, ευχαριστούμε που μας δίνεις την ευκαιρία να μας γνωρίσει ο κόσμος και να παρουσιάσουμε τη δουλεία μας. Μας πετυχαίνεις στο στούντιο. Έχω φτιάξει το προσωπικό μου στούντιο που από εδώ μπορώ να εργάζομαι και να περνώ τον περισσότερο χρόνο μου.

Δημήτρης: Καλησπέρα και από μένα, χαίρομαι που σε γνωρίζω, εγώ πραγματοποιώ διάφορα meetings με τους συνεργάτες μας και ετοιμάζω τα καινούρια μας video clips.

  1. Μόλις άκουσα την διασκευή σας στο Πειρατικό του Θάνου Μικρούτσικου, και ξετρελάθηκα. Πως σας ήρθε η ιδέα;

Βαγγέλης: Το “Πειρατικό” το άκουσα πρώτη φορά όταν ήμουν 18 χρονών, σε μια κασέτα που έπαιζε στο αμάξι ενός φίλου. Μαγεύτηκα… Το τραγούδι από την πρώτη στιγμή με ταξίδεψε. Το άκουσα κάμποσες φορές εκείνο το βράδυ και από τότε δεν έτυχε να το ξανακούσω. Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε, μέχρι που πριν λίγο καιρό κάθε που ξυπνούσα για κάποιο λόγο το τραγούδι άρχισε να ηχεί στο μυαλό μου. Τότε γεννήθηκε η ιδέα να το διασκευάσω.

Βαγγέλης Κατσίνας, Δημήτρης Καμπόλης, συγκρότημα ΦΛΟΥ, μουσική

  1. Και με τον Θάνο Μικρούτσικο πως έγινε η επαφή;

Βαγγέλης: Αρχικά επικοινωνήσαμε με τον Θάνο προκειμένου να συνεννοηθούμε για τα πνευματικά δικαιώματα του “Πειρατικού”. Μας ζήτησε να ακούσει το τραγούδι πριν μας δώσει απάντηση και όταν το άκουσε φάνηκε ενθουσιασμένος. Πήρα το θάρρος να του ζητήσω να ερμηνεύσει ο ίδιος το τραγούδι μαζί με τον Δημήτρη και δέχτηκε. Του είμαι ευγνώμων για τη συνεργασία αυτή και νομίζω ότι το αποτέλεσμα μας δικαίωσε όλους!

  1. Το αποτέλεσμα φαντάζομαι του άρεσε έτσι; Θα συνεχίσετε να συνεργάζεστε μαζί του;

Βαγγέλης: Ναι, όταν το άκουσε μιξαρισμένο το τραγούδι του άρεσε πάρα πολύ! Ο ίδιος δήλωσε πρόθυμος να ξανασυνεργαστούμε, οπότε σύντομα θα ετοιμάσουμε κάτι καινούριο. Αυτό τον καιρό ψάχνω να βρω ποιο τραγούδι του θα διασκευάσουμε και πίστεψέ με δεν είναι καθόλου εύκολο. Τα τραγούδια του Θάνου είναι τόσο αγαπημένα και τόσο παγιωμένα που δύσκολα τα ακουμπάς.

Δημήτρης: Ακριβώς, επίσης να προσθέσω ότι τα πρώτα λόγια που είπε είναι: «με συγκινήσατε». Καταλαβαίνεις πως νοιώσαμε όταν ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της Ελλάδας, σου λέει κάτι τόσο ωραίο. Δεν υπάρχουν λόγια.

  1. Δική σας μουσική γράφετε;

Βαγγέλης: Ναι, βέβαια. Αν και μου αρέσει πολύ να διασκευάζω αγαπημένα μου τραγούδια, δεν θα μπορούσα να μη συνθέτω τις δικές μου μουσικές. Με τους ΦΛΟΥ αυτό που έχω προσπαθήσει να κάνω είναι να ενσωματώσω διάφορα στοιχεία της ροκ μουσικής με το hip-hop. Έχω εισάγει αρκετά φυσικά όργανα, όπως κιθάρες, ντραμς, μπάσο και τα έχω συνδυάσει με διάφορα συνθεσάιζερς. Για την ώρα έχουμε ανεβάσει δύο από αυτά, το αγαπημένο μου «Έφυγες Μακριά» και το «Μια Στιγμή» και πολύ σύντομα θα ανεβάσουμε αρκετά νέα κομμάτια που έχουμε ετοιμάσει! Δουλεύουμε με αμείωτη ένταση και με μεγάλη προσοχή καθώς θέλουμε το αποτέλεσμα να βγαίνει άκρως επαγγελματικό.

  1. Πως και που συναντηθήκατε και αποφασίσατε να κάνετε μουσική παρέα;

Δημήτρης: Η συνάντηση μας ήταν τυχαία, όπως κάθε όμορφο πράγμα. Ενώ μέναμε αρκετά κοντά, δεν είχαμε γνωριστεί. μέσω ενός κοινού γνωστού λοιπόν συστηθήκαμε σε έναν από τους αγαπημένους μας χώρους, το γυμναστήριο (γέλια). Τα είπαμε για λίγο… ε, και αυτό ήταν. Δεν ήθελε και πολύ! καταλάβαμε την χημεία μεταξύ μας και είπαμε να το συνεχίσουμε.

  1. Και γιατί ονομαστήκατε «Φλου»;

Δημήτρης: Το ΦΛΟΥ σαν λέξη έχει διάφορους ορισμούς, εμείς θέλουμε να του προσθέσουμε άλλον έναν, είναι ακρωνύμιο της φράσης «Φήμες Λένε Ότι Υπάρχουμε». Με το Υπάρχουμε θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι! ζούμε σε μια επιθετική εποχή που μας μετατρέπει σε «τέρατα». Έτσι κ εμείς με την μουσική μας προσπαθούμε να δείξουμε ότι όσο και να αλλάζει η κοινωνία μας εμείς πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο, πρέπει να νιώθουμε ελεύθεροι και να νοιαζόμαστε για τους άλλους!

  1. Φαντάζομαι ότι θα ακούτε πολύ μαύρη μουσική, Rn B και Rap… ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες και συγκροτήματα;

Δημήτρης: Ακούμε διάφορα είδη μουσικής εξάλλου αυτό φαίνεται και από την ποικιλομορφία που έχουν τα τραγούδια μας. κυρίως όμως ναι, μου αρέσει περισσότερο το rap, αγαπημένοι μας καλλιτέχνες είναι: linkin park, 2pac, public enemy,eminem,cypress hill, NWA.big pun, notorious BIG.

Βαγγέλης: Rock, Blues, R‘n B, Rap, βέβαια! Στη ροκ μουσική αγαπημένα μου συγκροτήματα είναι οι Metallica, Iron Maiden, Guns n’ Roses, Pink Floyd και καλλιτέχνες όπως ο Jimmy Hendrix, Roy Buchanan, Eric Clapton και Rory Gallagher. Στη Rap μουσική μου αρέσουν συγκροτήματα όπως οι Public Enemy, Cypress Hill, Fugees και καλλιτέχνες όπως ο DMX, Eminem και 50 Cent.

  1. Ακούω και κάτι ωραίες κιθάρες στα κομμάτια σας, ποια η σχέση σας με το ροκ;

Βαγγέλης: Αγάπησα τη μουσική ακούγοντας ροκ. Οτιδήποτε άλλο μου περνούσε αδιάφορο, ειδικά στην εφηβεία μου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που σπούδασα κιθάρα. Εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο μου είδος, αλλά πλέον ακούω διάφορα είδη. Υπάρχουν πολύ όμορφα τραγούδια σε κάθε είδος μουσικής.

Βαγγέλης Κατσίνας, Δημήτρης Καμπόλης, συγκρότημα ΦΛΟΥ, μουσική

  1. Live κάνετε; Κι’ αν θέλει κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας που σας βρίσκει;

Αυτή την περίοδο δεν κάνουμε live, έχουμε επικεντρωθεί στην μίξη και στην οπτικοποίηση των τραγουδιών μας, σύντομα όμως θα κανονίσουμε κάποιες εμφανίσεις. Μπορεί να μάθει κάποιος νέα μας ή να επικοινωνήσει μαζί μας στο site μας www.flou.gr ή στην σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/flouband/

Την 11η ερώτηση θέλω να την κάνετε εσείς και να την απαντήσετε κιολας

11.  Τι σημαίνει για εσάς η μουσική;

Βαγγέλης: Η μουσική είναι ανάγκη για έκφραση και δημιουργία. Μέσα από την ενασχόλησή μου με τη μουσική αισθάνομαι ότι μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματα και τις ιδέες μου και να παράγω έργο. Το έργο που αφήνει ο καθένας μας είναι το κληροδότημα της ζωής.

Δημήτρης: Η μουσική για μένα είναι … το πιο μεγάλο μου κατόρθωμα, είναι που μπόρεσα τις σκέψεις μου να βγάλω στα μικρόφωνα, είναι που σ` είδα να τις λες, έστω και χαμηλόφωνα, αυτό είναι της ψυχής μου το πιο μεγάλο όρθωμα!!

«Κάθε άνθρωπος δικαιούται σεβασμού και προσοχής, κάθε άνθρωπος πάνω στην γη είναι ξεχωριστός και πρέπει να το δείχνει και να το διεκδικεί κάθε στιγμή.»

Βαγγέλης Κατσίνας, Δημήτρης Καμπόλης, συγκρότημα ΦΛΟΥ, μουσική

Ποιοι είναι οι ΦΛΟΥ;

Οι ΦΛΟΥ είναι ένα σχήμα που αποτελείται από τον Βαγγέλη Κατσίνα (Αθήνα 23 Απριλίου 1979) και τον Δημήτρη Καμπόλη (Αθήνα 17 Σεπτεμβρίου 1982). Αυτό το group λοιπόν είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη φιλοσοφία που θέλει τον άνθρωπο ελεύθερο, αχαλιναγώγητο και όχι κλεισμένο μέσα σε καλούπια. Μέσω της μουσικής τους, εκφράζουν συναισθήματα ποικίλων χρωμάτων και ιδέες απελευθερωμένες από τετριμμένα στερεότυπα. Η ταυτότητα τους θα λέγαμε ότι είναι το πάντρεμα της Hip-hop με την Rock μουσική, καθώς μπλέκουν τα beats με τις κιθάρες, δημιουργώντας μια διαφορετική μουσική άποψη. Ο Βαγγέλης σπούδασε μουσική τεχνολογία, με μεταπτυχιακό στα ψηφιακά μέσα και ο Δημήτρης τεχνικός δικτύων, ένα επάγγελμα που εξασκεί μέχρι σήμερα. Παράλληλα ασχολείται με την Rap μουσική και την συγγραφή στίχων.

———————————-

ΦΛΟΥ ft Θάνος Μικρούτσικος – Το Πειρατικό

ΦΛΟΥ ft. Κατερίνα Μορένα OFFICIAL VIDEO CLIP –Έφυγες Μακριά

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.