Η νυμφομανής αυτοκράτειρα

Λένε ότι πέθανε από κολπική αιμορραγία ενώ έκανε σεξ με ένα άλογο! Τραβηγμένο, υπερβολικό και kinky, αλλά μήπως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά; Το σίγουρο πάντως είναι ότι είχε ορδές από εραστές και μάλιστα προτιμούσε τους εξαιρετικά προικισμένους.

6
9413

Λένε ότι πέθανε από κολπική αιμορραγία ενώ έκανε σεξ με ένα άλογο! Τραβηγμένο, υπερβολικό και kinky, αλλά μήπως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά; Το σίγουρο πάντως είναι ότι είχε ορδές από εραστές και μάλιστα προτιμούσε τους εξαιρετικά… προικισμένους. Δύο άρθρα γι΄ αυτήν πιστεύω να μας διαφωτίσουν.

Αυτοκράτειρα ήταν, Τσαρίνα ήταν κι έκανε ότι ήθελε. Ήταν μελαχρινή μέσου ύψους, πανέξυπνη, με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, μορφωμένη και με ταλέντο στην πολιτική. Λάτρευε το σεξ, είχε πολλούς εραστές και κατά την διάρκεια της ζωής της απέκτησε δύο γιους και μια κόρη που πέθανε σε βρεφική ηλικία. Κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζω την αυτοκράτειρα της Ρωσίας, Αικατερίνη η Β΄, ή αλλιώς την… 

 Μεγάλη Αικατερίνη

αυτοκράτειρα της Ρωσίας, Αικατερίνη η Β΄, Μεγάλη Αικατερίνη, Catherine the Great, Russia

Η Αικατερίνη Β΄ της Ρωσίας, η επονομαζόμενη «Μεγάλη» (Екатерина II Великая, Yekaterina II Velikaya), γεννήθηκε στις 2 Μαΐου 1729 (Ταυρίνα) και πέθανε στις 17 Νοεμβρίου του 1796. Ήταν, γερμανικής καταγωγής και η πολιτική της, ανάμεσα στα άλλα, συνδέθηκε στενά και με την «ατυχή» αναγέννηση του ελληνικού κράτους.

Γεννήθηκε στο Στέτιν της Πρωσίας και το πραγματικό της όνομα ήταν Σοφία Αυγούστα Φρειδερίκη. Ήταν πριγκίπισσα του Άνχαλτ-Τσέρμπστ και ο πατέρας της, ο Χριστιάνος Αύγουστος, υπηρετούσε στο πρωσικό ιππικό ως φρούραρχος. Η εκπαίδευση της ήταν αρκετά καλή, παρακολουθώντας μαθήματα κατ´ οίκον. Το 1744, σε ηλικία 15 χρονών, προσκλήθηκε από την Ρωσίδα Αυτοκράτειρα Ελισάβετ στην Αγία Πετρούπολη με σκοπό να νυμφευθεί τον διάδοχο του ρωσικού θρόνου Πέτρο Φιοντόροβιτς του Χολστάιν. Αμέσως άρχισε την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας με τόσο ζήλο που τα βράδια έμενε ξύπνια για να διαβάζει τα μαθήματα της. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την γρήγορη ενσωμάτωση της στην ρωσική αριστοκρατία.

Catherine the Great, Μεγάλη Αικατερίνη

Στις 28 Ιουνίου 1744 η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία την δέχθηκε ως μέλος της με το όνομα Αικατερίνη Αλεξέγεβνα. Έτσι στις 21 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ο γάμος του Μεγάλου Δούκα Πέτρου και της πριγκίπισσας Αικατερίνης, ο οποίος σταδιακά αποδείχτηκε ανεπιτυχής αφού ο διάδοχος του θρόνου Πέτρος την παραμελούσε και ασχολιόταν μόνο με τις παρέες του και με το κυνήγι. Για 9 χρόνια η Αικατερίνη ήταν κλεισμένη στα ανάκτορα, δεν της επιτρεπόταν η αλληλογραφία με τους συγγενείς της… κι έτσι το έριξε στο διάβασμα, στο σεξ και στις ίντριγκες.

Το 1754 η Αικατερίνη έμεινε έγκυος και γέννησε το γιο της Παύλο. Βέβαια οι φήμες οργίαζαν σχετικά με την πατρότητα του παιδιού αφού κανείς δεν πίστευε ότι πατέρας του παιδιού ήταν ο διάδοχος Πέτρος. Με τον καιρό η Αικατερίνη άρχισε να δικτυώνεται στο παλάτι και να αρχίσει να έχει φιλικές σχέσεις με αυλικούς και υπουργούς και άλλα σημαντικά πρόσωπα. Έτσι όταν η Ελισάβετ πέθανε και ανέβηκε στο θρόνο Πέτρος, η Αικατερίνη είχε φτιάξει μια πολύ πιστή αυλή με δικούς της ανθρώπους. Ο Πέτρος ήταν αντιπαθής, έκανε πολλά λάθη και όλα αυτά επέδρασαν καταλυτικά στην άνοδο της Αικατερίνης στον θρόνο αφού μια μεγάλη μερίδα αριστοκρατών και στρατιωτικών δυσαρεστημένοι από τον Πέτρο Γ΄, προσχώρησαν στο κίνημα της Αικατερίνης.

Στις 28 Ιουνίου του 1762 με την βοήθεια της φρουράς ανέβηκε στον θρόνο και φυλάκισε τον άντρα της, Πέτρο Γ΄. Λίγες μέρες αργότερα ο Πέτρος δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ένα από τα φιλόδοξα σχέδια της Αικατερίνης Β΄ στην εξωτερική πολιτική ήταν το λεγόμενο Ελληνικό σχέδιο, τα κοινά σχέδια δηλαδή της Ρωσίας και της Αυστρίας για το διαμελισμό της Τουρκίας, την εκδίωξη των Τούρκων από την Ευρώπη, την αναβίωση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Τελικά το Ελληνικό σχέδιο, το σχέδιο αναδημιουργίας του Ελληνικού κράτους, δεν υλοποιήθηκε λόγω των αντιφάσεων μεταξύ των συμμάχων και την ανακατάληψη των μεγάλων Τουρκικών εδαφών από την ίδια τη Ρωσία χωρίς τη βοήθεια των συμμάχων της.

Πάντως η ίδια ήταν μεγάλη φίλη της Ελλάδας και ήταν αυτή που έστειλε τον ναύαρχο Ουσακώφ να απελευθερώσει τα Ελληνικά νησιά. Δέχτηκε και πολλούς Έλληνες στην Ρωσία, που όσοι πήγαν μεγαλούργησαν. Επίσης έδωσε προνόμια σε Έλληνες πλοικτήτες – επειδή η χώρα ήταν υπό Τουρκική κατοχή – να μπορούν να έχουν την Ρωσική σημαία στα πλοία τους ώστε να ταξιδεύουν παντού. Ήταν μεγάλη λάτρης της αρχαίας Ελλάδας και γνώριζε πολύ καλά την γλώσσα μας. Για να καταλάβετε αποκαλούσε τους Έλληνες “το δεξί χέρι του Θεού”.

Η Μεγάλη Αικατερίνη κυβέρνησε 34 χρόνια και πέθανε 17 Νοεμβρίου 1796 από κολπική αιμορραγία.

Μεγάλη Αικατερίνη, Τσαρίνα, Αυτοκράτειρας Ρωσίας,

αυτοκράτειρα της Ρωσίας, Αικατερίνη η Β΄, Μεγάλη Αικατερίνη, Catherine the Great, Russia

Δεξιά βλέπουμε απομίμηση του στέμματος της, το οποίο είχε πάνω του, 110.000 διαμάντια.

Μεγάλη Αικατερίνη, Τσαρίνα, Αυτοκράτειρας Ρωσίας,

1724: Το φουστάνι της στέψης της ως αυτοκράτειρας, σήμερα βρίσκεται στο Μουσείο του Κρεμλίνου, όπως και κάποια από τα αμύθητης αξίας κοσμήματα της.

Μεγάλη Αικατερίνη, Τσαρίνα, Αυτοκράτειρας Ρωσίας,

Διαβάστε επίσης

Οι εραστές της Μεγάλης Αικατερίνης: https://bit.ly/2j4o19J

Η Helen Mirren στο ρόλο της νυμφομανούς αυτοκράτειρας: https://bit.ly/2HCZWRz

The Great: Η μεγάλη Μεγάλη Αικατερίνη σε στυλ Λάνθιμου https://bit.ly/2ZePX0f

Αν σας αρέσουν τέτοια άρθρα, διαβάστε επίσης

Η εκτέλεση της Τσαρικής οικογένειας: https://bit.ly/2L4HS48

Τσάρος Νικόλαος: Είναι ο ωραιότερος άντρας όλων των εποχών; https://bit.ly/2gNBBAm

Τα κοσμήματα των Romanov: https://bit.ly/2YbDOsK

Τηλεοπτική σειρά “The Last Czars”: https://bit.ly/2JPtyNE

Μεγάλη Αικατερίνη, Τσαρίνα, Αυτοκράτειρας Ρωσίας,

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενδιαφέρον άρθρο! Δεν ήξερα ότι ενδιαφερόταν τόσο πολύ για τους Έλληνες.
    Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει σχετικά με τα ερωτικά της.
    Προς ενημέρωση υπάρχει και ταινία πορνό με την ζωή της. 🙂

  2. […] 1729 – Αικατερίνη η Μεγάλη: Η Αικατερίνη Β΄ της Ρωσίας, η επονομαζόμενη «Μεγάλη» (Екатерина II Великая, Yekaterina II Velikaya,) ήταν, γερμανικής καταγωγής, Αυτοκράτειρα της Ρωσίας. Η πολιτική της συνδέθηκε στενά με την αναγέννηση του ελληνικού βίου λόγω της συνθήκης Κιουτσούκ-Καϊναρτζή. Έμεινε επίσης στην ιστορία για τους άπειρους εραστές που είχε: Εδώ σας τα γράφω όλα https://www.nikosonline.gr/%CE%B7-%CE%BD%CF%85%CE%BC%CF%86%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B1… […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.