Η πρώτη serial killer στην Ελλάδα

Την έχουν “στολίσει” με ένα σωρό κοσμητικά επίθετα. “Η Δράκαινα της Μάνης”, είναι ένα από αυτά, και μιλάμε φυσικά για την πρώτη serial killer της Ελλάδας. Η γυναίκα που ξεπάστρεψε όλη της την οικογένεια χρησιμοποιώντας το δηλητήριο με το οποίο ψέκαζαν τα σπαρτά στον αγρό.

0
4067

Την έχουν “στολίσει” με ένα σωρό κοσμητικά επίθετα. “Η Δράκαινα της Μάνης”, είναι ένα από αυτά, και μιλάμε φυσικά για την πρώτη serial killer της Ελλάδας. Η γυναίκα που ξεπάστρεψε όλη της την οικογένεια χρησιμοποιώντας το δηλητήριο με το οποίο ψέκαζαν τα σπαρτά στον αγρό. Και επιπλέον πήγαινε στις κηδείες τους συντετριμμένη και οδυρόμενη… 

Γιατί το έκανε αυτό; “Γιατί η μάνα μου και ο αδελφός μου με βασάνιζαν και ήθελαν να με βγάλουν από το σπίτι. Όσο για την εξαδέλφη μου, τους έβαζε λόγια να με διώξουν, να με αφήσουν να πεθάνω της πείνας και εγώ και η κόρη μου”.

Η πρώτη serial killer στην Ελλάδα, Μάνη, δηλητήριο, παραθείο, οικογένεια, δολοφόνος, Αικατερίνη Δημητρέα, dolofonos, poison, nikosonline.gr

Η Αικατερίνη Δημητρέα ήταν 42 ετών και ζούσε στο Νεοχώρι Μεσσηνίας αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα. Η άσχημη οικονομική της κατάσταση οξύνθηκε μετά το χωρισμό της, ενώ έπασχε από ημιπληγία και αναγκαζόταν να μεγαλώνει μόνη της τη 10χρονη κόρη της. Δεν έγινε ποτέ σαφές πως την αντιμετώπιζε ο οικογενειακός και συγγενικός της περίγυρος, αλλά στις 27 Μαΐου 1962 η Δημητρέα ξεπάστρεψε το πρώτο της θύμα. Ξεκίνησε δηλητηριάζοντας την 80χρονη μητέρα της ρίχνοντας παραθείο στα μακαρόνια που της πρόσφερε να φάει. “Έριξα παραθείο στα μακαρόνια της μάνας μου για να γίνουν πιο… νόστιμα”, είπε αργότερα με μια απίστευτη απάθεια, λες κι έλεγε πως έριξε κεφαλοτύρι! Τα σχέδια της έλεγαν πως έπρεπε να βγάλει απ’ την μέση τουλάχιστον 6 πρόσωπα – ανάμεσα στα οποία τα 2 ήταν παιδιά.

Η πρώτη serial killer στην Ελλάδα, Μάνη, δηλητήριο, παραθείο, οικογένεια, δολοφόνος, Αικατερίνη Δημητρέα, dolofonos, poison, nikosonline.gr

Τα θύματα

Η ΜΗΤΕΡΑ: Η μητέρα της Στεφούλα Λουκαρέα, που όπως είπαμε έφαγε μακαρόνια με παραθείο, ξεψύχησε αμέσως με έντονους σπασμούς και πόνους στην κοιλιακή χώρα. Οι τότε ιατρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Ελλάδα ήταν ανεπαρκείς, οι αστυνομικοί δεν υποψιάστηκαν κάτι και το έγκλημα θεωρήθηκε καρδιακή εμβολή αφού το θύμα αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Γριά, 80 ετών, με καρδιολογικά… ευκολάκι! Πάμε στην επόμενη…

Η ΕΞΑΔΕΛΦΗ: Στις 19 Ιουλίου η Δημητρέα με ανεβασμένο το ηθικό που δεν την υποψιάστηκε κανείς, δηλητηρίασε με παραθείο την 40χρονη ξαδέλφη της Ποτούλα ρίχνοντας παραθείο στον καφέ της. Η δολοφόνος δεν θεωρήθηκε καν ένοχη αφού ο θάνατος της ξαδέλφης της – σύμφωνα με τις τότε αρχές- προήλθε από κάταγμα στο κρανίο το οποίο, όμως είχε προκληθεί κατά την πτώση της 40χρονης στο πάτωμα λόγω των έντονων σπασμών.

Ο ΑΔΕΛΦΟΣ: Το τρίτο θύμα της Δημητρέα ήταν ο 45χρονος αδελφός της Κωνσταντίνος, τον οποίο προσπάθησε – ανεπιτυχώς- να τον σκοτώσει με παραθείο στον καφέ. Η ποσότητα του δηλητηρίου ήταν λίγη και φεύγοντας από το σπίτι της αδελφής του ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Έπεσε στη μέση του δρόμου. Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου και οι γιατροί διέγνωσαν κρίση χολής!!!! Την επόμενη φορά αντί για καφέ του σέρβιρε φαγητό. “Στα αυγά του αδελφού μου έβαλα δηλητήριο για να δει πόσο… καλή μαγείρισσα είμαι!”, είπε αργότερα στην ομολογία της. Το παραθείο στο φαγητό του τον σκότωσε ακαριαία. Όμως και πάλι δεν κρίθηκε ένοχη. Η αναφορά των γιατρών ήταν «ανακοπή καρδιάς λόγω κρίσης χολής». Όλο το χωριό άρχισε να ψιθυρίζει για το θανατικό στην οικογένεια της Δημητρέα. Κανείς, όμως, δεν πίστεψε ότι επρόκειτο για δολοφονίες. Θεωρούσαν ότι κάποια κατάρα έπεσε στην οικογένεια.

Ο ΑΝΙΨΙΟΣ: Ένα μήνα μετά την τελευταία δολοφονία της η Δημητρέα αποφάσισε να σκοτώσει τον 5χρονο ανιψιό της Ηλία. Τον κέρασε λουκούμι ποτισμένο με παραθείο. Το παιδί πριν προλάβει καλά- καλά να φάει το λουκούμι έπαθε τρομερούς σπασμούς και άρχισε να βγάζει αφρούς απ’ το στόμα. Άφησε την τελευταία του πνοή καθώς το μετέφεραν στο νοσοκομείο. Μια και το παιδάκι δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας, έκανε τις αρχές να αρχίσουν τις σκέψεις. Οι εξετάσεις του 5χρονου στο νοσοκομείο Καλαμάτας επιβεβαίωσαν την ύπαρξη παραθείου στον οργανισμό του νεκρού παιδιού. Όλα τα βλέμματα πια στράφηκαν στην Δημητρέα.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 1962 η Δημητρέα ομολόγησε τα φρικτά της εγκλήματα και μάλιστα παραδέχτηκε πως προσπάθησε να σκοτώσει άλλους δύο συγγενείς της – τη νύφη της και τον 4χρονο ανιψιό της – οι οποίοι για καλή τους τύχη, δεν δέχτηκαν τα κεράσματα της και γλίτωσαν. Στην ομολογία της τα είπε όλα: “Ήμουν μια φτωχή γυναίκα που την εγκατέλειψε ο άνδρας της και έπρεπε να ζήσω το μικρό μου κοριτσάκι. Αλλά, μου φερόντουσαν όλοι εχθρικά. Και περισσότερο η μάνα μου και ο αδελφός μου. Με πίεζαν να κάνω όλες τις δουλειές αν και ήξεραν πως είμαι άρρωστη κι έπασχα από την καρδιά μου. Κάθε ώρα μου έλεγαν να φύγω από το σπίτι. Έτσι κι εγώ τους εκδικήθηκα!

Η πρώτη serial killer στην Ελλάδα, Μάνη, δηλητήριο, παραθείο, οικογένεια, δολοφόνος, Αικατερίνη Δημητρέα, dolofonos, poison, nikosonline.gr

Την έστειλαν στο εκτελεστικό απόσπασμα

Οι αρχές θεώρησαν ότι η Δημητρέα δολοφόνησε για κληρονομικούς λόγους αν και προσπάθησε να δικαστεί ως ψυχικά διαταραγμένη δηλώνοντας ότι σκόπευε να δηλητηριάσει όλο το χωριό ρίχνοντας παραθείο στα κόλλυβα.

Η ψυχιατρική διάγνωση έγραφε: “Η νοημοσύνη της Αικατερίνης Δημητρέα ελεγχθείσα κλινικώς και εργαστηριακώς δια ψυχολογικών δοκιμασιών ευρέθη ότι κείται στο μεταίχμιον του κατωτάτου ορίου του μέσου όρου της ανθρωπίνης διανοήσεως και της διανοητικής καθυστερήσεως”.

Το δικαστήριο, όμως, έκρινε ότι η Δημητρέα είχε σώας τας φρένας επιβάλλοντάς της ποινή τετράκις σε θάνατο για τη δολοφονία με πρόθεση 4 ανθρώπων. Στις 10 Απριλίου του 1964 η «Δηλητηριάστρια της Μάνης» εκτελέστηκε στο απόσπασμα στο Γουδή.

Η πρώτη serial killer στην Ελλάδα, Μάνη, δηλητήριο, παραθείο, οικογένεια, δολοφόνος, Αικατερίνη Δημητρέα, dolofonos, poison, nikosonline.gr

Κι΄ άλλα εγκλήματα και δολοφόνοι

Ο δολοφόνος με το μαχαίρι: https://bit.ly/3g16RFt

Ο ναύτης που έσφαξε τον γκόμενο του: https://bit.ly/3dVOEaS

Η κοκαϊνη, τα gay ψωνηστήρια και η δολοφονία: https://bit.ly/2wdo6MH

Έκφυλοι, ομοφυλόφιλοι, σαδισταί και δολοφόνοι! https://bit.ly/2fHfjfc

Δολοφόνησαν τον Μένη Κουμανταρέα: https://bit.ly/366U6EU

Το έγκλημα που συντάραξε την Ελληνική κοινωνία: https://bit.ly/2kHg3mZ

Παναγιώτης Φραντζής: Φοιτητής και δολοφόνος: https://bit.ly/2iErjmo

Κυριάκος Παπαχρόνης/ Ο Δράκος: https://bit.ly/2xxv3LI

Τελικά αυτός ήταν ο «Δράκος του Σέιχ Σου»; https://bit.ly/2HfZo7f

Γερμανοί δολοφόνοι στην Ελλάδα: https://bit.ly/2g9tE4f

Η πρώτη serial killer στην Ελλάδα, Μάνη, δηλητήριο, παραθείο, οικογένεια, δολοφόνος, Αικατερίνη Δημητρέα, dolofonos, poison, nikosonline.gr Η πρώτη serial killer στην Ελλάδα, Μάνη, δηλητήριο, παραθείο, οικογένεια, δολοφόνος, Αικατερίνη Δημητρέα, dolofonos, poison, nikosonline.gr

—————————————————————–

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.