Η Σάντρα Βουτσά μιλάει για τον μπαμπά της

Την γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια. Δεν κάνουμε κολλητή παρέα, αλλά αγαπιόμαστε πολύ. Είναι από τα πιο γλυκά κι’ αγαπησιάρικα πλάσματα που έχω γνωρίσει. Έχοντας δύο διάσημους γονείς, θα μπορούσε να είχε “καταστραφεί”. Η Σάντρα όμως, με μαμά την Έρρικα Μπρόγιερ και μπαμπά τον Κώστα Βουτσά, κατάφερε και στάθηκε μόνη της στα πόδια της. Είναι γεννημένη μαχήτρια και νικήτρια.

0
2327

Την γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια. Δεν κάνουμε κολλητή παρέα, αλλά αγαπιόμαστε πολύ. Είναι από τα πιο γλυκά κι’ αγαπησιάρικα πλάσματα που έχω γνωρίσει. Έχοντας δύο διάσημους γονείς, θα μπορούσε να είχε “καταστραφεί”. Η Σάντρα όμως, με μαμά την Έρρικα Μπρόγιερ και μπαμπά τον Κώστα Βουτσά, κατάφερε και στάθηκε μόνη της στα πόδια της. Είναι γεννημένη μαχήτρια και νικήτρια.

Μέσα σε 40 μέρες έχασε την μαμά και τον μπαμπά της. Ότι πιο σκληρό μπορεί να συμβεί στην ζωή ενός ανθρώπου. Σήμερα – δυο χρόνια μετά – η Σάντρα Βουτσά μιλάει για όλα…

 ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ: Ο δικός μας άνθρωπος  https://bit.ly/2PFIy4L

Σάντρα Βουτσά, Sandra Voutsa, Ερρικα Μπρόγιερ, Κώστας Βουτσάς, ΟΥΜΑΜΙ, nikosonline.gr

Σάντρα μου που σε πετυχαίνω; Με πετυχαίνεις – που αλλού, σπίτι. Δουλειές δεν υπάρχουν και προσπαθώ να προσέχω, να μην κάνω περιττές μετακινήσεις και να μένω… ασφαλής!

Τι κάνεις στην ζωή σου. Ποιο είναι το επάγγελμα σου; Είμαι υπεύθυνη επικοινωνίας και προώθησης ”προϊόντων”. Το ”προϊόν” μπορεί να είναι ένα εστιατόριο, μια μουσική σκηνή, ένας τραγουδιστής κ.ο.κ Και για να μην παρεξηγηθώ, η λέξη ”προϊόν” δεν χρησιμοποιείται υποτιμητικά, απλά έτσι αποκαλούμε τους ανθρώπους που έχουμε ”κάτω από τις φτερούγες μας”… με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πολύ προστασία. Πάντα λέω στους ανθρώπους που συνεργάζομαι ότι ”είμαι ο κυματοθραύστης στην επαγγελματική σου ζωή”!

Αυτήν την περίοδο με τι ασχολείσαι; Εδώ και έναν χρόνο έχω συνεργασία με έναν πολλά υποσχόμενο σεφ, τον Σωτήρη Βασιλειου (insta chef_sotiris_vasileiou), ο οποίος είναι πολύ σοβαρός και σεμνός επαγγελματίας! Την περίοδο των γιορτών προωθήσαμε δύο ολοκληρωμένα μενού, ένα για Χριστούγεννα και ένα για Πρωτοχρονιά που… έσκισαν!!! Τώρα προωθούμε μια συνεργασία του Σωτήρη με τον Διατροφολόγο Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη. Το project είναι delivery γεύματα σωστής διατροφής μέχρι 300 θερμίδες το κάθε γεύμα! Όλα ετοιμάζονται με την καθοδήγηση του Δρ. Γρηγοράκη στο εστιατόριο του Σωτήρη, ΟΥΜΑΜΙ resto με φρέσκα υλικά και τις καλύτερες πρώτες ύλες! Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς…

Σάντρα Βουτσά, Sandra Voutsa, Ερρικα Μπρόγιερ, Κώστας Βουτσάς, ΟΥΜΑΜΙ, nikosonline.gr

Ο μπαμπάς και η μαμά

Το 2020 δεν σου φέρθηκε καλά. Πέρα απ΄ όλα όσα περνάμε όλοι μας, εσύ είχες να αντιμετωπίσεις – μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα – την απώλεια της μητέρας και του πατέρα σου. Ήταν πολύ σκληρό. Πως το βίωσες; Είναι κάτι που ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω… Μέχρι να προλάβω να καταλάβω ότι έφυγε η μητέρα μου, που ήταν άκρως σοκαριστικό γιατί έγινε μέσα σε λιγότερο από ενάμιση μήνα και χωρίς να έχει κανένα σύμπτωμα πριν την εισαγωγή της στο Αρεταίειο… ξαφνικά ο πατέρας μου… Ήταν και είναι μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση που περιέχει πάρα πολύ μεγάλο πόνο… Ο πατέρας μου μπορεί να είχε κάποια θέματα υγείας και λόγω ηλικίας, αλλά ήταν ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος, γεμάτος ζωντάνια. Κάνεις μας δεν πίστευε ότι θα φύγει έτσι ξαφνικά…

Πότε συνειδητοποίησες ότι “έφυγαν” και δεν θα τους ξαναδείς; Δυστυχώς η συνειδητοποίηση της απώλειας και του απόλυτου και τελειωτικού που έχει ο θάνατος, αργεί πολύ να έρθει, αγαπημένε μου Νίκο! Στον χαμό των αγαπημένων σου προσώπων, δυστυχώς, ο χρόνος δεν είναι ο καλύτερος γιατρός! Όσο περνάει ο καιρός η απώλεια γίνεται ακόμα πιο δυσβάσταχτη. Για εμένα, είναι η στιγμή που αναρωτιέμαι εάν είναι αλήθεια ότι δεν θα τους ξαναδώ… Περνάς από διάφορες φάσεις… Ξεχνιέσαι και ξαφνικά κάτι στους θυμίζει η ξυπνάς το βράδυ και σκέφτεσαι ‘‘…δηλαδή δεν θα ξαναμιλήσω ποτέ με την μαμά μου;…” Είναι δυστυχώς μια πολύ δύσκολη κατάσταση…

Σάντρα Βουτσά, Sandra Voutsa, Ερρικα Μπρόγιερ, Κώστας Βουτσάς, ΟΥΜΑΜΙ, nikosonline.gr

Τι θα θυμάσαι για πάντα από την μητέρα σου; Την τεράστια αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια που είχε ως άνθρωπος, το ότι δεν της άρεσε ποτέ να μιλάει πίσω από την πλάτη κάποιου, το ότι ήταν ένας σεμνός και μετρημένος άνθρωπος και φυσικά το ότι ήταν πανέμορφη… πάντα!!! Τις ατέλειωτες συζητήσεις που κάναμε, πόσο αγαπούσε τις τέχνες, το θέατρο τον χορό… Θα θυμάμαι επίσης την τεράστια αγάπη της στα ζώα και στην φύση και χιλιάδες άλλα πράγματα… Α, και την συνήθεια που είχαμε, για πολλά χρόνια, κάθε Σάββατο μεσημέρι να βλέπουμε ταινίες μελό και να… κλαίμε! χα!χα! Το κάναμε κάθε Σάββατο ως… παράδοση!

Τι θα θυμάσαι για πάντα από τον πατέρα σου; Ο πατέρας μου ήταν πολύ δοτικός,”κυμπάρης”, όπως λένε και στην πατρίδα μας, την Θεσσαλονίκη! Διάβαζε πολύ και το μετέδωσε και σε μας, τα παιδιά του αυτό, όπως και ότι του άρεσε να ενημερώνεται για τα πάντα. Ένας πάρα πολύ έξυπνος, γοητευτικός και ταλαντούχος άνθρωπος! Κάναμε πολύ παρέα ως μπαμπάς και κόρη, ακόμα κι από όταν ήμουν μικρή. Πηγαίναμε για φαγητό, με έπαιρνε στο θέατρο, στον κινηματογράφο, εκδρομές και γενικά συναντιόμασταν πολύ συχνά κάθε εβδομάδα. Πολλά γέλια, πολλές συζητήσεις για τα πάντα. Πολύ παρέα! Ο πατέρας μου ήταν αρκετά αυστηρός άλλα και πολύ τρυφερός πατέρας. Επίσης και πολύ δίκαιος! Δεν τον θυμάμαι ποτέ να μιλάει κ να ασχολείται με το τι κάνουν οι άλλοι, να προσπαθεί να ”θάψει” συναδέλφους του, ή να είναι ”λίγος”…

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Όλοι πιστεύουμε πως τα παιδιά γνωστών καλλιτεχνών θα βασιστούν στο όνομα τους και θα κάνουν καριέρα. Εσύ δεν ακολούθησες τον δικό τους δρόμο. Πως κι’ έτσι; Από μικρή που ήμουν, με ρωτούσαν όλοι εάν θα γίνω ηθοποιός και πάντα θυμάμαι η απάντηση ήταν η ίδια: ”…δεν θα γίνω γιατί δεν μου αρέσει να βγαίνω στην σκηνή…”! Ποτέ δεν είχα το ”μικρόβιο” του ηθοποιού και όσες φορές έχω βγει σε εκπομπές στην ζωή μου, ήταν για να εξυπηρετήσω κάτι επαγγελματικό. Δεν σημαίνει ότι το επάγγελμα των γονέων αρέσει πάντα στα παιδιά τους!

Όταν τους ανακοίνωσες πως θα ασχοληθείς με την επικοινωνία σε βοήθησαν; Η δουλειά μου είναι αρκετά σκληρή, δύσκολη και απρόβλεπτη, αλλά πάντα μου άρεσε γιατί έχει και πολύ ικανοποίηση και δημιουργία. Ειδικά ο πατέρας μου γνώριζε πολλά για αυτήν την δουλειά και πάντα ήταν δίπλα μου όταν του ζητούσα να με στηρίξει αλλά και η μητέρα μου… Όποτε διοργάνωνα κάποια εκδήλωση, πρεμιέρα ή εγκαίνια ήταν πάντα εκεί!

Ο πατέρας σου θα μπορούσε να σε επιβάλει σε πολλά θέατρα, για να κάνεις δημόσιες σχέσεις. Γιατί δεν το έκανε; Δεν του το ζήτησες εσύ; Ο πατέρας μου πίστευε, δικαίως, ότι πρέπει κάποιος μόνος του να αποδείξει εάν αξίζει να πάει μπροστά! Αλλιώς, έλεγε, πάντα θα σε ακολουθεί το βάρος, ότι κάποιος σε ”έσπρωξε” και πάντα όλοι θα σε αμφισβητούν. Ευτυχώς έχω δουλέψει πολύ και πολύ σκληρά κι έτσι έφτιαξα ένα ”όνομα” σε αυτήν την δουλειά. Χαίρομαι πολύ όταν λένε ότι θέλουν να μιλήσουν για συνεργασία με την Σάντρα κι όχι με την κόρη του Βουτσά!

Στις δουλειές του, τον βοηθούσες κάποιες φορές; Φυσικά και τον βοηθούσα σε οτιδήποτε μου ζητούσε! Από το να του ”κλείσω” μια συνέντευξη μέχρι και να διαπραγματευτώ το εάν θα κάνει κάποιο διαφημιστικό ή τι χρήματα θα πάρει κλπ. Ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια, ήταν σχεδόν μόνιμη η συνεργασία μας και άκρως επαγγελματική. Κι αυτό είναι κάτι ακόμα που έμαθα από τον πατέρα μου. Να μην μπλέκουμε τα προσωπικά με τα επαγγελματικά! Είναι ένας κανόνας που δεν πρέπει να έχει καμία εξαίρεση! Εμείς είχαμε μια καθαρά επαγγελματική σχέση σε οτιδήποτε είχε να κάνει με δουλειά.

Σάντρα Βουτσά, Sandra Voutsa, Ερρικα Μπρόγιερ, Κώστας Βουτσάς, ΟΥΜΑΜΙ, nikosonline.gr

Με την αδελφή της, Θεοδώρα – απο τον δεύτερο γάμο του Κώστα Βουτσά.

Σε στενό οικογενειακό κύκλο

Με τις ετεροθαλείς αδελφές σου, την Θεοδώρα και την Νικολέττα, πως είναι οι σχέσεις σας; Υπέροχες, απλά οι ζωές μας είναι πολύ διαφορετικές κι έτσι δεν έχουμε την ευκαιρία να βρισκόμαστε πολύ συχνά. Η Νικολέττα δουλεύει και έχει ένα μικρό παιδί, η Θεοδώρα επίσης με παιδί, ζει πλέον στην Σιγκαπούρη, οπότε καταλαβαίνεις….

Με την τελευταία σύζυγο του πατέρα σου και με τον γιο τους, τον Φοίβο, τα πάτε καλά; Θαυμάσια, αλλά και πάλι, με τον κορωνοϊό και με το ωράριο ενός μικρού παιδιού… αποφεύγουμε τις πολλές συναντήσεις. Επικοινωνούμε κυρίως τηλεφωνικά. / ΑΛΙΚΗ ΚΑΤΣΑΒΟΥ: O Βουτσάς ήταν το στήριγμα της https://bit.ly/3dVYo7U

Με την θεία σου την Μαργαρίτα έχεις επαφές; Η θεία μου η Μαργαρίτα είναι ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο στην ζωή μου από όταν ήμουν μικρή. Υπήρχε πάντα πολύ έντονα στην ζωή μου βρισκόμασταν πολύ συχνά και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε. Κάναμε πολλά πράγματα μαζί και με την αγαπημένη μου γιαγιά και την μητέρα μου. Όλη μου την ζωή θυμάμαι την θεία μου την Μαργαρίτα να είναι δίπλα μου σε πάρα πολλές στιγμές, με πάρα πολλή αγάπη! Επίσης μια και πιάσαμε τα οικογενειακά, να σου πω πως είμαι πολύ κοντά και με την αδελφή του πατέρα μου, την Νίτσα, η οποία μεγαλώνοντας έχει γίνει τόσο ίδια μαζί του, που είναι να σαν βλέπω τον πατέρα μου με κοντά ξανθά μαλλιά… (γέλια)

Η εξαδέλφη σου, η Κρίστυ, η κόρη της Μαργαρίτας Μπρόγιερ, έχει παντρευτεί τον Νίκο Χατζηνικολάου. Θα μπορούσες να την “χωθείς” στην Real news ή στο ραδιόφωνο, αλλά ούτε εκεί σε είδαμε… Καταρχήν θέλω να πω ότι η Κρίστη είναι ένα πολύ ευαίσθητο και καλό πλάσμα και πάρα πολύ καλή μαμά – αυτό το λέω έτσι από μόνη μου, χωρίς να με ρωτήσεις! (γέλια). Να σου ξαναπώ, ότι δεν μου αρέσει «να την χώνομαι». Ο Νίκος με έχει ρωτήσει πολλές φορές, εάν χρειάζομαι βοήθεια, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να του ζητάω μόνον όταν χρειάζομαι πραγματικά κάτι για την δουλειά μου. Εξάλλου ξέρω ότι όποια βοήθεια του ζητήσω θα μου τη προσφέρει!

Η καθημερινότητα

Τι άνθρωπος είσαι; Είσαι σπιτόγατα, έχεις κάποιο σύντροφο, που μένεις, έχεις κατοικίδιο, κάνεις κάποιο σπορ, μαγειρεύεις, πηγαίνεις σουπερμάρκετ, βάζεις πλυντήριο; (γέλια) Έχω μεγάλη αγάπη για τα ζώα, γι’ αυτό και έχω πολλά σκυλιά, γάτες, χελώνες και επίσης ταϊζω πολλά αδέσποτα αλλά και περιστέρια, σπουργίτια μέχρι και γλάρους!!! Μένω στα νότια προάστια, κοντά στην θάλασσα με τον σύντροφο μου και ναι, είμαι πολύ σπιτόγατα… Μπορώ να ασχοληθώ με χίλια πράγματα μέσα κ έξω από το σπίτι. Μ’ αρέσει πολύ η φύση, μ’ αρέσει να φροντίζω τα φυτά μου, μ’ αρέσει με… τρελά να πλένω βεράντες, να πλένω πιάτα, να πλένω ρούχα είτε στο πλυντήριο είτε στο χέρι, μ’ αρέσει γενικά ότι έχει σχέση με νερό και καθαριότητα. Είμαι πολύ καθαρή και οργανωτική – όχι ψυχαναγκαστική! Μ’ αρέσει η τάξη, όπως επίσης μ’ αρέσει πάρα πολύ το πρόγραμμα στην καθημερινότητα μου αλλά και στην δουλειά μου. Εννοείται ότι πάω super market, μαγειρεύω πολύ καλά, αλλά γενικά δεν μου αρέσει το μαγείρεμα, όμως μ’ αρέσει να δοκιμάζω περίεργα φαγητά. Δεν τρώω κρέας και κοτόπουλο αλλά τρώω ψάρι και φυσικά, τρελαίνομαι για μακαρόνια σε όλες τους τις μορφές! Δεν κάνω κάποιο άθλημα, αλλά προσπαθώ να συνεχίζω το κολύμπι όσο περισσότερο μπορώ… είναι μεγάλη η αγάπη μου για την θάλασσα! Φυσικά έχω πολλά ελαττώματα, αλλά έχω σίγουρα δυο καλά για τα οποία είμαι περήφανη. Είμαι πάντα δίκαιη και ποτέ μα ποτέ δεν έχω προδώσει τους φίλους και τις φίλες μου, σε κανένα επίπεδο!

Σου αρέσει μια βραδιά με φίλους και φαγητό, μια εκδρομή ή ένα ταξίδι στο εξωτερικό; Εάν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω, θα διάλεγα το ταξίδι, αλλά γενικά και τα τρία μου αρέσουν εξίσου. Στην ζωή όλα τα πράγματα όταν γίνονται στην σωστή στιγμή, σου δίνουν την ίδια ικανοποίηση. Ευτυχώς έζησα στην ζωή μου όλα αυτά που έπρεπε κι όταν έπρεπε… Είναι ωραίο να νιώθεις χορτασμένος!

Τι σχέδια έχεις; Τα σχέδια μου αφορούν κυρίως στα επαγγελματικά μου, όπως ας πούμε έχω σκεφτεί μια εξειδικευμένη εταιρία καθαρισμού, που θα είναι σύντομα έτοιμη να ξεκινήσει… Θα την ονομάσω Clean me. Χαρά και εργασία είναι τα βασικά σχέδια μου για την νέα χρονιά.

Αν θέλει κάποιος να έρθει σε επαφή μαζί σου, θα μου δώσεις τα social media σου; Εάν θέλει κάποιος να με βρει μπορεί να μου στείλει mail στο sandra.voutsa@gmail.com γιατί γενικά τον τελευταίο χρόνο δεν είμαι πολύ ενεργή στα social. 

Σάντρα Βουτσά, Sandra Voutsa, Ερρικα Μπρόγιερ, Κώστας Βουτσάς, ΟΥΜΑΜΙ, nikosonline.gr

Η Σάντρα με τον chef Σωτήρη Βασιλείου και την Άννα Φόνσου, μια βραδιά στο «Ουμάμι»

Σάντρα Βουτσά, Sandra Voutsa, Ερρικα Μπρόγιερ, Κώστας Βουτσάς, ΟΥΜΑΜΙ, nikosonline.gr

Διαβάστε κι’ άλλες ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις

Η Αθηνά Ρηγοπούλου μιλάει για την μαμά της, την Τζένη Βάνου https://bit.ly/3tDXZfh

Η Ίνκα Τσαγγάρη μιλάει για την μαμά της, την Έλενα Ναθαναήλhttps://bit.ly/387MPXD

Η Πολύνα Γκιωνάκη μιλάει για τον μπαμπά της Γιάννη Γκιωνάκη https://bit.ly/3qzE4wA

Η Ευαγγελία Δομάζου μιλάει για την μαμά της, την Βίκυ Μοσχολιού https://bit.ly/2XYOERm

Η Άννα Φωτοπούλου μιλάει για τον πατέρα της Μίμη Φωτόπουλο: https://bit.ly/3sylDK9

Ο Άγγελος Χατζής μιλάει για τον φίλο του, τον Γιάννη Δαλιανίδη https://bit.ly/3bOIewo

Ο Ντίνος Πετράτος γράφει για την φίλη του, Έλενα Ναθαναήλ: https://bit.ly/329OKad

Σάντρα Βουτσά, Sandra Voutsa, Ερρικα Μπρόγιερ, Κώστας Βουτσάς, ΟΥΜΑΜΙ, nikosonline.gr

————————————————————————-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.