Η “σκύλα” του Hollywood

Μόλις ανακοινώθηκε μια τηλεοπτική σειρά που θα αναφέρεται στις δύο μεγάλες αντίπαλες του κινηματογραφικού Hollywood. Μιλάω για την Joan Crawford και την Bette Davis, που θα τις υποδυθούν αντίστοιχα η Jessica Lange και η Susan Sarandon. Θα γράψω και άλλα άρθρα γι’ αυτό το θέμα, αλλά σήμερα θα μιλήσουμε για την Joan.

1
1112

Μόλις ανακοινώθηκε μια τηλεοπτική σειρά που θα αναφέρεται στις δύο μεγάλες αντίπαλες του κινηματογραφικού Hollywood. Μιλάω για την Joan Crawford και την Bette Davis, που θα τις υποδυθούν αντίστοιχα η Jessica Lange και η Susan Sarandon. Θα γράψω και άλλα άρθρα γι’ αυτό το θέμα, αλλά σήμερα θα μιλήσουμε για την Joan.

Η Τζόαν Κρόφορντ (Joan Crawford) γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1904 και πέθανε στις 10 Μαΐου του 1977. Ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός βραβευμένη με Oscar και γνωστή τόσο για τις ταινίες της, όσο για τους έρωτες της, την αντιπαλότητα της με την Bette Davis, για την σκληρότητα της απέναντι στα υιοθετημένα παιδιά της και για την…. Pepsi Cola.

Joan Crawford

Η Crawford της οποίας το πραγματικό όνομα ήταν Λουσίλ Φέι ΛεΣιούρ, ξεκίνησε σαν χορεύτρια του Broadway και το 1925 υπέγραψε συμβόλαιο με τη Metro Goldwyn Mayer όπου είχε μικρούς ρόλους σε κάποιες ταινίες του βωβού κινηματογράφου. Η επιτυχία έφτασε το 1928 με το Our dancing daughters με το οποίο έγινε μια από τις μεγαλύτερες σταρ της Metro. Στα χρόνια που ακολούθησαν έκανε επιτυχημένο πέρασμα από το βωβό στον ομιλούντα κινηματογράφο, κέρδισε το Oscar για την ταινία του 1945 Θύελλα σε μητρική καρδιά και είχε άλλες δυο υποψηφιότητες, υιοθέτησε πολλά παιδιά και μετά το θάνατο του τέταρτου συζύγου της, που ήταν πρόεδρος της Pepsi, πήρε τη θέση του στο συμβούλιο των μετόχων.

1AB_M

Αποσύρθηκε το 1970 και πέθανε το 1977 από καρδιακή προσβολή, ενώ της είχαν ήδη διαγνώσει καρκίνο στο πάγκρεας. Μετά το θάνατό της, η εικόνα της αμαυρώθηκε από τη δημοσίευση του βιβλίου της θετής της κόρης Κριστίνα, Mommie Dearest. Το βιβλίο μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη με πρωταγωνίστρια την Faye Dunnaway και παίχτηκε στην Ελλάδα με τίτλο Αποκαλύψεις για μια γυναίκα το 1981. Το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει δέκατη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

1QB_M

Η Joan Crawford πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 10 Μαρτίου στο διαμέρισμά της στην Ανατολική 68η Οδό.

1_M (6)

JoanCrawford_t614

1U_M

960

Ήταν αντίπαλος της Bette Davis για πολλά χρόνια, και είδε την κόντρα τους να παίρνει άλλες διαστάσεις όταν συμπρωταγωνίστησαν στην ταινία Whatever happened to baby Jane?

wh2bj-2

Susan Sarandon, Jessica Lange, Bette Davis, Joan Crawford

H Susan Sarandon και η Jessica Lange παίζουν τις δύο μεγάλες σταρ – Bette Davis & Joan Crawford – στην μικρή οθόνη.

—————————————-

Στην ενότητα ΓΥΝΑΙΚΕΣ θα διαβάσετε άρθρα για πολλές ενδιαφέρουσες γυναίκες.

https://www.nikosonline.gr/category/%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CF%82/

Στην ενότητα ΓΥΝΑΙΚΕΣ θα διαβάσετε άρθρα για πολλές ενδιαφέρουσες γυναίκες. https://www.nikosonline.gr/category/%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CF%82/ Στην ενότητα COSMOS θα βρείτε πολλά άρθρα με θέματα και προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο. https://www.nikosonline.gr/category/cosmos/ Στην ενότητα ΜΟΥΣΕΙΑ θα βρείτε εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα https://www.nikosonline.gr/category/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%B1/ www.nikosonline.gr Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν). Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα: witter: https://twitter.com/NikosOnLineGr Instagram: https://instagram.com/nikosonline/ Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

witter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here