Η φλόγα της τρέλας

0
1076
Sarah Kane, θέατρο, Άντζελα Μπρούσκου, 4.48 Ψύχωση, Bios,

Άντζελα-Μπρούσκου

Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Ρ Γ Η Μ Α

Μόλις γύρισα από το Bios. Ήμουν «φορτωμένος» από όλη τη μέρα, κουρασμένος και με καμία διάθεση να βγω. Η φίλη μου, η Βαλέρια Χριστοδουλίδου, επέμενε. «Πάμε, θέλω να το δω οπωσδήποτε». Σκεφτόμουν τα ψυχοβγαλτικά έργα της Sarah Kane …. και δίσταζα. Αλλά επειδή το ήθελε πολύ, ήταν και σε σκηνοθεσία της Άντζελας Μπρούσκου, πήγα.

Και παιδιά μου ήταν από τα ωραιότερα πράγματα που έχω δει. Αυτό θα πει σκηνοθεσία, αυτό θα πει εναλλακτικό θέατρο, αυτό θα πει κείμενο, αυτό θα πει υποκριτική. Η Παρθενόπη Μπουζούρη ήταν συγκλονιστική.

Στο θέατρο υπάρχουν πολλοί που «κραυγάζουν». Η Άντζελα Μπρούσκου με την Παρθενόπη Μπουζούρη και την παρέα τους «ψιθυρίζουν». Πρέπει να στήσεις αυτί για ακούσεις γι’ αυτή την παράσταση. Πρέπει να ψάξεις για να την βρεις. Δεν θα σε βρει εκείνη. Γιατί κάνουν τέχνη.

Το θέατρο Δωματίου και η Άντζελα Μπρούσκου παρουσιάζουν για λίγες μέρες ακόμα [μέχρι τις 12 Οκτωβρίου] το τελευταίο έργο της Sarah Kane, «4.48 Ψύχωση». Ένα έργο που χαρακτηρίζεται από την μεταδραματική δομή του μέσα από μια ωμή και αποκαλυπτική γλώσσα. Ένας μονόλογος ή ένα έργο για πολλές φωνές.

Το έργο αναφέρεται στην ειδική ώρα πριν την ανατολή. Οι πρωινές ώρες που στατιστικά διαπράττεται ένας μεγάλος αριθμός αυτοκτονιών. Ένα ταξίδι μέσα στο μυαλό κάποιου ή μια συνεδρία ανάμεσα σ’ ένα ασθενή και τον γιατρό του; ΤΙ είναι η ψυχική αρρώστια; Γιατί αρρωσταίνουμε; Υπάρχει θεραπεία; Γιατί αυτή η  αρρώστια θεωρείται κοινωνικό στίγμα;

Η Sarah Kane με το κείμενο της θέλει να αντιμετωπίσουμε την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ψυχικής εμπειρίας σε όλο τον τρόμο και την ομορφιά. Oι πολλαπλές φωνές μιας μόνης ψυχής επιχειρούν να καταλάβουν τον εαυτό και να ερμηνεύσουν τον κόσμο μέσα από ένα σώμα σε διαρκή μάχη.

Το συνεχές βλέμμα μιας κάμερας καταγράφει και συμβάλλει σε έναν ιδιαίτερο μηχανισμό αφήγησης παράλληλα με το θέατρο και την ζωντανή μουσική  καθώς διεισδύει σ’ ένα κατεστραμμένο μυαλό. Στην παράσταση συμμετέχουν τρείς ηθοποιοί και η μουσικός  Nalyssa Green.

Σκηνοθεσία-μετάφραση-κάμερα-σχεδιασμός χώρου: Άντζελα Μπρούσκου
Μουσική – Σχεδιασμός ήχου: Nalyssa Green
Συμμετέχουν:  
Παρθενόπη Μπουζούρη, Άντζελα Μπρούσκου, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Nalyssa Green


BIOS ισόγειο
Παραστάσεις: Πέμπτη έως Κυριακή [απομένουν 6 παραστάσεις. Η τελευταία την Κυριακή 12 Οκτωβρίου].
Έναρξη: 20.30
Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)

—————————————————————————–

Μπορείτε να διαβάσετε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Άντζελας Μπρούσκου στο nikosonline.gr

https://www.nikosonline.gr/?p=2072

Sarah Kane, θέατρο, Άντζελα Μπρούσκου, 4.48 Ψύχωση, Bios,

Φωτογραφία: Νίκος Μουρατίδης

Sarah Kane, θέατρο, Άντζελα Μπρούσκου, 4.48 Ψύχωση, Bios,

Φωτογραφία: Νίκος Μουρατίδης

Sarah Kane, θέατρο, Άντζελα Μπρούσκου, 4.48 Ψύχωση, Bios,

Sarah Kane, θέατρο, Άντζελα Μπρούσκου, 4.48 Ψύχωση, Bios,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.