Η Χολιγουντιανή ενθρόνιση Μητροπολίτη

Μπράβο στους Άγιους πατέρες της Ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας που συμβαδίζουν με την εποχή, που συμμερίζονται τα προβλήματα του κόσμου και που μας σκέφτονται συνέχεια. Τώρα θα μου πεις γιατί ξόδεψαν 12.000 σε ένα βράδι... ε, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο!

2
1132

Μπράβο στους Άγιους πατέρες της Ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας που συμβαδίζουν με την εποχή, που συμμερίζονται τα προβλήματα του κόσμου και που μας σκέφτονται συνέχεια. Τώρα θα μου πεις γιατί ξόδεψαν 12.000ευρώ σε ένα βράδι… ε, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο!

“Ιερός πόλεμος” ξέσπασε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας μετά την απόφαση για  να ξοδέψει ο δήμος 12.000 ευρώ για την ημέρα της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανου. (Σεμνά, ταπεινά μέσα στα χρυσάφια και στην πολυτέλεια…..) Και γιατί τα πληρώνει ο δήμος και όχι η εκκλησία; 

Χολιγουντιανή ενθρόνιση Μητροπολίτη, ΚΑΒΑΛΑ, ΕΞΟΔΑ, ΛΕΦΤΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΧΛΙΔΗ, nikosonline.gr

Το ύψος των δαπανών αυτών, που εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό του 2017, αγγίζει τις 12.000 €, και αναλύονται ως εξής:

 • Δύο χιλιάδες ευρώ (2.000 €) για: Προμήθεια σταυρού ευλογίας…… (Δηλαδή έδωσαν 2.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα σταυρό; Δεν είχαν ένα σταυρό;;;;;)
 • Έξι χιλιάδες ευρώ (6.000 €) για: Παράθεση επίσημου γεύματος διακοσίων ατόμων (30€/κατ’ άτομο). 
 • Επτακόσια ευρώ (700,00 €) για: Προμήθεια αναλόγιου από πλεξιγκλάς… (αν ήταν ο Χριστός εκεί θα σας το έφερνε στο κεφάλι)
 • Τετρακόσια ευρώ (400,00 €) για: Προμήθεια κόκκινης μοκέτας…… (τα κόκκινα χαλιά τους μάραναν…)
 • Οκτακόσια πενήντα ευρώ (850,00 €) για: Προμήθεια αναλώσιμων υλικών – ειδών κατασκευής… (αυτό σημαίνει ότι 850 μπήκαν στην τσέπη κάποιου)
 • Επτακόσια πενήντα ευρώ (750,00 €) για: Προμήθεια τριών μπάνερ σε τελάρο…. (Μπάνερ είναι αυτά τα τύπου λάβαρα που λέμε, και που εγώ έχω άνθρωπο που για να τα φτιάξει θα έπαιρνε πλούσια- πλούσια 90 ευρώ)
 • Πεντακόσια ευρώ (500,00 €) για: Ενοικίαση 300 καρεκλών ….
 • Τρακόσια τριάντα ένα ευρώ (331,08 €) για: Προμήθεια έξι ανθοσυνθέσεων… (το 31,08 με τρελαίνει….)
 • Πεντακόσια ευρώ (500,00 €) για: Εκτύπωση προσκλήσεων (από χρυσό ήταν; Γιατί, για να τυπώσεις 500 προσκλήσεις θέλεις 50 ευρώ)

Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κατεσθίετε τὰς οἰκίας τῶν χηρῶν καὶ προφάσει μακρὰ προσευχόμενοι· διὰ τοῦτο λήψεσθε περισσότερον κρῖμα (Ματθ. 23,13).

(Αλλοίμονο σας, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, διότι, άπληστοι και πλεονέκτες καθώς είσθε, κατατρώγετε τας οικίας των χηρών και συγχρόνως με το πρόσχημα της ευλαβείας κάνετε μακράς προσευχές· δια τούτο και θα τιμωρηθείτε από την θεία δικαιοσύνη πολύ περισσότερο, παρ’ όσον οι άλλοι άρπαγες και κλέφτες).

Είναι πρόκληση, μετά από τόσα χρόνια λιτότητας των λαϊκών οικογενειών στη χώρα μας γενικά αλλά και στο Δήμο Καβάλας, να ξοδεύονται 12.000 € για την ενθρόνιση νέου μητροπολίτη.  

Ερωτώ και απάντηση δεν θα πάρω: Μοιάζουν αυτές οι μεγαλοπρεπείς φαραωνικές, φιέστες με τη διδασκαλία του Χριστού; Σε ποια Ευαγγέλια και Αποστολικές Επιστολές περιγράφεται ανάλογη μεγαλοπρέπεια και η χλιδή στη σύντομη ενσάρκωση του υιού του θεού; Δεν ήταν ό ίδιος Χριστός που με το μαστίγιο κυνήγησε τους εμπόρους που ασχημονούσαν στο ναό του Σολομώντα, οι έμποροι, οι εξουσιαστές δηλαδή της εποχής; Βέβαια ήταν αυτοί, οι άρχοντες της εποχής, που τον σταύρωσαν γιατί πήγαινε κόντρα στα συμφέροντά τους.

Χολιγουντιανή ενθρόνιση Μητροπολίτη, ΚΑΒΑΛΑ, ΕΞΟΔΑ, ΛΕΦΤΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΧΛΙΔΗ, nikosonline.gr

Η δήμαρχος Καβάλας πρώτη και καλύτερη στην φιέστα. Κανονικά δεν έπρεπε να παραστεί και επιπλέον να καταγγείλει η ίδια όλη αυτή την σπατάλη… αλλά που να βρεθούν πια τέτοιοι γεναίοι άνθρωποι. (απ΄ ότι βλέπετε ήταν και ο Άνθιμος εκεί. Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη – και η Coca Cola πρώτη μούρη).

Χολιγουντιανή ενθρόνιση Μητροπολίτη, ΚΑΒΑΛΑ, ΕΞΟΔΑ, ΛΕΦΤΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΧΛΙΔΗ, nikosonline.gr

Στην ενότητα ΑΠΟΨΕΙΣ θα βρείτε πολλά άρθρα γραμμένα από γνωστούς ανθρώπους ή φίλους του nikosonline.gr

https://www.nikosonline.gr/category/απόψεις/

————————————————

Διαβάστε μερικά ακόμα από τα αίσχη της εκκλησίας μας

Γιατί η εκκλησία δεν βοηθάει με την αμύθητη περιουσία της; https://www.nikosonline.gr/γιατί-η-εκκλησία-δεν-βοηθάει-με-την-αμύ/

Τα εκκλησιαστικά ακίνητα….

https://www.nikosonline.gr/τα-εκκλησιαστικά-ακίνητα/

Μεγαλοπαπάδες και δεσποτάδες!

https://www.nikosonline.gr/μεγαλοπαπάδες-και-δεσποτάδες/

Η «αγία» ημών εκκλησία… και η περιουσία της!

https://www.nikosonline.gr/η-αγία-ημών-εκκλησία-και-η-περιου/

Θα κάνουν «Πόθεν έσχες» στην εκκλησιαστική περιουσία και στους ιερείς;

https://www.nikosonline.gr/θα-κάνουν-πόθεν-έσχες-στην-εκκλησια/

Εκκλησία και απάτες: Ευλόγησον!

https://www.nikosonline.gr/εκκλησία-και-απάτες-ευλόγησον/

2 COMMENTS

 1. Εν πρώτοις, αν το δούμε από οικονομολογικής απόψεως, αυτά τα χρήματα μπήκαν στην πραγματική οικονομία και κάποιοι έβγαλαν μεροκάματο. Εν δευτέροις, ο Θεός των Χριστιανών είναι ο Βασιλεύς των ουρανών και ποιητής των όλων. Σε Αυτόν προσφέρουμε ότι καλύτερο έχουμε -κατά το παράδειγμα του Άβελ- και όχι ότι είναι για πέταμα -κατά το παράδειγμα του Κάιν. Πολλοί είναι αυτοί που ενοχλούνται από την μεγαλοπρέπεια της Ορθοδοξίας -θέλουν του ιερείς του Θεού του Υψίστου ντυμένους με κουρέλια και τους ναούς Του παράγκες- και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την μεγαλοπρέπεια των ψεύτικων θρησκειών. Μέσα στις άθλιες αντικειμενικές συνθήκες του βίου, η συμμετοχή μας σε μεγαλοπρεπείς τελετές προς δόξαν Θεού, μας ανεβάζει το φρόνημα και μας κάνει να αισθανόμαστε αυτό που κληθήκαμε να είμαστε: Έθνος Άγιον, Βασίλειον Ιεράτευμα. Αλλά αυτό πάντα ενοχλούσε, ενοχλεί και θα ενοχλεί τους εχθρούς της Εκκλησίας του Χριστού και των πιστών Της.

 2. Αγχίνοος κόψε τα πολλά χάπια γιατί αρχίζεις να λες ανοησίες. Σχετικά με την εκκλησία δεν είναι κάτι καινούργιο αφού οι περισσότεροι έτσι σκέφτονται έτσι έμαθαν. Δυστυχώς !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.