Η Dalida έγινε ταινία

Ναι η Dalida... η ίδια, η ζωή, η καριέρα και όλοι οι γκόμενοι έγιναν ταινία. Και άργησε θα μου πείτε. Πρώτον γιατί ήταν μεγάλη σταρ για την Ευρώπη, και δεύτερον γιατί είχε μια ζωή που προσφέρεται για σενάριο ταινίας.

0
1984

Ναι, η Dalida… η ίδια, η ζωή, η καριέρα και όλοι οι γκόμενοι έγιναν ταινία. Και άργησε θα μου πείτε. Πρώτον γιατί ήταν μεγάλη σταρ για την Ευρώπη, και δεύτερον γιατί είχε μια ζωή που προσφέρεται άνετα για σενάριο ταινίας.

Και το έκαναν πολύ προσεγμένα. Τόσο, που νομίζεις πια ότι βλέπεις ένα αρχείο και όχι ένα φιλμ. Αντέγραψαν την ίδια, τα ρούχα της, τις αφίσες της, τα εξώφυλλα δίσκων της, τις πόζες της… όμως, έχασαν την ουσία. Δεν κατάφεραν να μας δείξουν γιατί αυτή η «περίεργη» κοπέλα που γεννήθηκε στην Αίγυπτο, που ήταν αμόρφωτη και «λαϊκιά», που είχε χάλια προσφορά, κατάφερε και έγινε Νο 1 σταρ. Και γιατί είχε τόσο άρρωστο ψυχισμό;

Η Dalida έγινε ταινία, ΝΤΑΛΙΝΤΑ, DALIDA, MOVIE, CINEMA, ΤΑΙΝΙΑ, nikosonline.gr

Την ταινία Dalida έγραψε και σκηνοθέτησε η Lisa Azuelos, και η Sveva Alviti την ενσαρκώνει ερμηνεύοντας και τα τραγούδια της.

Η ταινία ξεκινάει από την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε το 1967 σε ένα ξενοδοχείο, και μετά με διάφορα πίσω- μπρος μας δείχνει και όλα τα υπόλοιπα. Μέχρι που φτάνουμε στο σημείο που αυτοκτονεί γιατί η ζωή της ήταν πολύ δύσκολη….

Η Dalida έγινε ταινία, ΝΤΑΛΙΝΤΑ, DALIDA, MOVIE, CINEMA, ΤΑΙΝΙΑ, nikosonline.gr

Η Dalida έγινε ταινία, ΝΤΑΛΙΝΤΑ, DALIDA, MOVIE, CINEMA, ΤΑΙΝΙΑ, nikosonline.gr Η Dalida έγινε ταινία, ΝΤΑΛΙΝΤΑ, DALIDA, MOVIE, CINEMA, ΤΑΙΝΙΑ, nikosonline.gr

Η Dalida έγινε ταινία, ΝΤΑΛΙΝΤΑ, DALIDA, MOVIE, CINEMA, ΤΑΙΝΙΑ, nikosonline.gr

Ο Jean-Paul Rouve (ως Lucien Morisse, πρώτος της άντρας), ο Alessandro Borghi (ως Luigi Tenco), ο Niels Schneider (ως Jean Sobieski) και ο μικρούλης Brenno Placido (ως Lucio) ήταν οι βασικοί άντρες που πέρασαν από την ζωή της….

Η Dalida έγινε ταινία, ΝΤΑΛΙΝΤΑ, DALIDA, MOVIE, CINEMA, ΤΑΙΝΙΑ, nikosonline.gr

αλλά και ο Nicolas Duvauchelle (ως Richard Chanfray) που επίσης την ταλαιπώρησε ψυχικά και σωματικά.

————

Δείτε το trailer της ταινίας/ Dalida (film 2017) Biopic Trailer

————————————–

Διαβάστε τα πάντα γι΄ αυτήν στο άρθρο/ Dalida: Όταν το Kitsch γίνεται στυλ https://www.nikosonline.gr/dalida-όταν-το-kitsch-γίνεται-στυλ/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.