Η Telegraph υμνεί την Ήπειρο

Την συγκρίνει με την Σκωτία και λέει ότι είναι… Μακράν καλύτερη! Ένα αποθεωτικό δημοσίευμα για την «άγνωστη» στο ευρύ κοινό, Ήπειρο με τις εκπληκτικές φυσικές ομορφιές, έκανε η μεγάλη Βρετανική εφημερίδα Telegraph. Η δημοσιογράφος με τον άντρα της, έπαθαν πλάκα με το φυσικό τοπίο και με την μαγεία της περιοχής.

0
1167

Την συγκρίνει με την Σκωτία και λέει ότι είναι… Μακράν καλύτερη!

Ένα αποθεωτικό δημοσίευμα για την «άγνωστη» στο ευρύ κοινό, Ήπειρο με τις εκπληκτικές φυσικές ομορφιές, έκανε η μεγάλη Βρετανική εφημερίδα Telegraph. Η δημοσιογράφος με τον άντρα της, έπαθαν πλάκα με το φυσικό τοπίο και με την μαγεία της περιοχής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Νίκος Μουρατίδης

Και περιγράφει η εφημερίδα: Αυτή η ελάχιστα γνωστή μεριά της Ελλάδας, έχει το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου, ένα τοπίο που θυμίζει Σκωτία. Και ορεινά χωριά που ανταγωνίζονται ευθέως εκείνα της Προβηγκίας, λέει η ρεπόρτερ της εφημερίδας, Caroline Shearing. «Η Ήπειρος, η περιφέρεια με τα περισσότερα βουνά της Ελλάδας, είναι ένας ευλογημένος τόπος με πλούσιο τοπίο που θυμίζει Σκωτία στα καλύτερά της, ορεινά χωριά που ανταγωνίζονται το καλύτερα της Προβηγκίας, και τις παρθένες ακτές του Ιονίου. Προσθέστε σ’ αυτά και τα πυκνά δασώδη τοπία (που φιλοξενούν καφέ αρκούδες, λύκους και τσακάλια ), μοναχικά μοναστήρια σκαρφαλωμένα σε γκρεμούς, συγκλονιστική θέα σε βουνά, παραθαλάσσια θέρετρα και έναν ουρανό στο οποίο πετούν αρπακτικά πουλιά, συμπεριλαμβανομένων χρυσαετών – και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι Έλληνες έχουν καταφέρει να κρατήσουν την Ήπειρο μυστική από τον υπόλοιπο κόσμο για τόσο πολύ καιρό».

Αχ που ξέρες κούκλα μου, γιατί οι Έλληνες έχουν κρατήσει μυστική την Ήπειρο από τον κόσμο! Γιατί αυτοί που μας διοικούν είναι αμόρφωτοι, ανίκανοι και λαμόγια. Αλλιώς εμείς θέλουμε πάρα πολύ να γίνει γνωστή η Ήπειρος και να πάρει τα πάνω της.

Περιγράφοντας συγκλονιστικά την εμπειρία της από την χαράδρα του Βίκου, η δημοσιογράφος αναφέρει: «Με ολοένα και πιο ανασφαλή βήματα, έφτασα στην άκρη του γκρεμού, καθώς το μονοπάτι στένεψε όσο ένα περβάζι και η πρώτη γεύση από το χάσμα – που είχα ταξιδέψει όλη την Ευρώπη για να το δω – αποκαλύφθηκε μέσα από τα πεύκα. Το μονοπάτι έγινε πιο φαρδύ για να φιλοξενήσει ένα φυσικό μπαλκόνι με υπέροχη θεά, που σχηματίζει ένα μισοφέγγαρο με την περίμετρό του. Κοίταξα πέρα βαθιά, μέχρι τα βάθη της χαράδρας του Βίκου που δεν ξέρω αν, όπως λέει το Βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες είναι το βαθύτερο του κόσμου, αλλά σίγουρα δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για την φυσική ομορφιά αυτού του βαθιά συγκινητικού σημείου.»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Ταξιδεύοντας στα τέλη Αυγούστου στην Ήπειρο, μια περιοχή γεμάτη βουνά, στη βορειοδυτική γωνία της Ελλάδα, στα σύνορα με την Αλβανία, περίμενα να δω πλήθος κόσμου μαζί με εμένα να συνωστίζεται να βρει χώρο για το φαράγγι. Αντ ‘ αυτού, δεν υπήρχε ψυχή. Και για να μας χαιρετήσει βρέθηκε μόνο ένα μοναχικό γαϊδουράκι που κοιτούσε συνεχώς ένα στασίδι φορτωμένο με βάζα του μελιού. Τα πρώτα 10 λεπτά στο φαράγγι, πέρασα συντροφιά με τον εκστασιασμένο σύζυγό μου χωρίς κανένα άλλο σημάδι ανθρώπινης ζωής. Η ψευδαίσθηση ότι ήμασταν μόνοι μας στον κόσμο, διαλύθηκε μόνο με την άφιξη ενός ζευγαριού – που σίγουρα δεν ήταν Έλληνες– που ήρθαν για πεζοπορία στο φαράγγι».

Η Telegraph υμνεί την Ήπειρο, ΕΛΛΑΔΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TELEGRAPH, ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΑΡΤΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, nikosonline.gr

1Y_M

???????????????????????????????

???????????????????????????????

1P_MΒρετανική εφημερίδα, Telegraph, Ήπειρος, Ελλάδα, Greece, Epirus, nikosonline.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η γέφυρα των θρύλων και των παραδόσεων https://bit.ly/3cupOys

??????????????????????

1A_M

Η Ήπειρος είναι γοητευτική όλες τις εποχές. Κυριολεκτικά. Όποια εποχή πας θα δεις άλλο τοπίο, άλλα χρώματα… άλλη διάθεση.

ΠΑΡΓΑ: Απέναντι από τους Παξούς: https://bit.ly/3xfVzpg

1Q_M

1R_M

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Στην λίμνη των Ιωαννίνων

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

???????????????????????????????

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκπληκτικά Έλληνικά χωριά

Αυτό που λέμε για πλάκα, μάλλον είναι αλήθεια. Τελικά δεν γνωρίζουμε όπως πρέπει την χώρα μας. Δεν ξέρουμε την Ελλάδα και τις ομορφιές της, δεν ξέρουμε αυτά τα ξεχωριστά βουνά, τα χωριά, τα ποτάμια, τις λίμνες…

6 Ελληνικά χωριά για τα Χριστούγεννα: https://bit.ly/333Dy3r

Οι 10 δημοφιλέστεροι χειμερινοί προορισμοί: https://bit.ly/3G9XT5a

Χειμώνας στην Θεσσαλία: https://bit.ly/3om6wUb

Θέλετε να σας πω που είναι αυτό το χωριό; https://bit.ly/3Et4FCD

Η Telegraph υμνεί την Ήπειρο: https://bit.ly/2WvNVas

Ένα σπίτι καταφύγιο στον Ταϋγετο https://bit.ly/3vM4cqs

Ένα μαγευτικό σαλέ στην Αράχωβα: https://bit.ly/2N21D2h

Φτιαγμένο από 1.112 κομμάτια ξύλου: https://bit.ly/31YMvaM

Έχουμε 753 ιαματικές πηγές https://bit.ly/2YTEqTE

Που βρίσκεται αυτή η μεσαιωνική πόλη; https://bit.ly/2WuTDt7

Χωριό, φαράγγι, ποτάμι, καταρράκτες… https://bit.ly/2LPFJvN

Καταρράκτες στην Ελλάδα (μέρος 1ο) https://bit.ly/2PdBNXY

Καταρράκτες στην Ελλάδα (μέρος 2ο) https://bit.ly/2RRrwlI

Ο παράδεισος στην Ελλάδα είχε όνομα https://bit.ly/3d7m8lG

Βρετανική εφημερίδα, Telegraph, Ήπειρος, Ελλάδα, Greece, Epirus, nikosonline.gr

—————————————————

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.