Θέλω να δείξω έναν φωτεινό πολύχρωμο κόσμο

Η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη από ανάμεικτα συναισθήματα. Αγάπη, χαρά, μελαγχολία, επιθυμία, θλίψη… προσπαθεί λοιπόν, όλα να τα συλλάβει και να τα εκφράσει μέσω των χρωμάτων και κάποιων εξισορροπημένων αρμονικών φορμών.

1
448

Η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη από ανάμεικτα συναισθήματα. Αγάπη, χαρά, μελαγχολία, επιθυμία, θλίψη… προσπαθεί λοιπόν, όλα να τα συλλάβει και να τα εκφράσει μέσω των χρωμάτων και κάποιων εξισορροπημένων αρμονικών φορμών.

 Lana Tikhonova, ζωγραφος

Η Lana Tikhonova γεννήθηκε στο Μπρέστ, στο Μπελαρούς (Λευκορωσία/ Δημοκρατία της ΕΣΣΔ, εκείνη την εποχή), το 1974. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας της – μέσα στην δεκαετία του ΄80- απέκτησε την καλλιτεχνική της μόρφωση στο στούντιο του καλλιτέχνη και βραβευμένου δασκάλου, Tolmachev M.S. Σαν μέλος του στούντιο του, συμμετείχε σε εκθέσεις στην Ιαπωνία και την Πολωνία. Αργότερα επέκτεινε τις γνώσεις της σπουδάζοντας design και διακόσμηση. Τελειώνοντας με τις σπουδές, ταξίδεψε σε πολλές χώρες, όπως Ρωσία, Ουκρανία, Πολωνία, Ισπανία, Γεωργία, Ιταλία κλπ, συνάντησε πολλούς ανθρώπους, έμαθε τις ιστορίες τους, ενθουσιάστηκε με τους τοπικούς μύθους και ήρωες και άρχισε να γράφει κυρίως ποίηση.

Η ζωγραφική μπήκε για τα καλά στην ζωή της, τον Αύγουστο του 2015, όπου άρχισε να μελετάει σοβαρά και να περνάει άπειρες ώρες διαβάζοντας για τους αγαπημένους της καλλιτέχνες, όπως τον Μονέ, τον Ντεγκά και τον Ρενουάρ, θαυμάζοντας παράλληλα τα αριστουργήματά τους.

“Θεωρώ τον εαυτό μου αυτοδίδακτο”

Lana Tikhonova, ζωγράφος

Της αρέσει η ιστορία και η συλλογή μύθων, γιατί είναι πηγές έμπνευσης, αλλά πάνω από όλα αγαπάει το συναίσθημα. «Η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη από ανάμεικτα συναισθήματα. Αγάπη, χαρά, επιθυμία, θλίψη κλπ..προσπαθώ όλα να τα συλλάβω και να τα εκφράσω μέσω των χρωμάτων και εξισορροπημένων αρμονικών φορμών.» λέει η ίδια.

Lana Tikhonova, ζωγράφος

Όσον αφορά την τεχνική της μου είπε: «Χρησιμοποιώ σπάτουλα με γρήγορες και μεγάλες κινήσεις έτσι ώστε να μην χάνω το συναίσθημα και τις εικόνες που μου έχουν δημιουργηθεί. Ποτέ δεν προσχεδιάσω τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσω και δεν σχεδιάζω στον καμβά. Το σχέδιο άλλωστε δεν έχει καμία χρησιμότητα με την τόσο παχιά στρώση χρώματος που δουλεύω. Για μένα αυτά τα έργα ζωγραφικής είναι ζωντανή αυθόρμητη διαδικασία και καθαρή αυτοσχεδίαση. Εξακολουθώ να δοκιμάζω νέα στυλ, φόρμες και θέματα. Προσπαθώ να κάνω μίξη διαφορετικού ύφους και στυλ που είναι ασύμβατα μεταξύ τους, γι αυτό και σπάνια δουλεύω ένα έργο τη φορά και δεν υπάρχει μέρα χωρίς να ζωγραφίσω κάτι.»

Τελικά τέχνη για σένα είναι… μια διαρκής αναζήτηση πιθανοτήτων.

Tι χρειάζεται για να πετύχει ένας καλλιτέχνης; Να μοιράζεται τον εαυτό του, να βάζει την καρδιά και την ψυχή μέσα στα έργα του και να μην σκέφτεται για την επιτυχία.

Ποια είναι η πολυτιμότερη επιβράβευση, όσον αφορά τη ζωγραφική σου; Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη όταν άνθρωποι που δεν έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου, μου γράφουν για να μου πουν ότι τα έργα μου τους βοηθούν να δουν κάτι, τους φτιάχνουν τη διάθεση ή είναι ενθουσιασμένοι που έχουν κάποιο έργο μου στον τοίχο τους.

Tα έργα σου είναι γεμάτα χρώμα… γιατί; Η σύνθεση των χρωμάτων και το πως «ηχούν» μεταξύ τους, μου προσφέρουν την δυνατότητα να μεταφέρω τα συναισθήματα που θέλω να βάλω σε ένα έργο μου, ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για πορτραίτο ή τοπίο, είναι όλα κομμάτια του εαυτού μου.

Γιατί τα περισσότερα έργα σου έχουν ως βάση το γυναικείο πρόσωπο; Μου αρέσει να παρατηρώ τους ανθρώπους γενικότερα, τα συναισθήματά τους, αλλά ο κόσμος της γυναίκας είναι ο κόσμος που αντιλαμβάνομαι καλύτερα. Είναι πολύπλοκος και πολύπλευρος. Ζωγραφίζω και ανδρικές μορφές αλλά μονάχα αγαπημένων μου….

Ποιος είναι ο στόχος σου; Να δείξω έναν φωτεινό πολύχρωμο κόσμο σε όλους.

Lana Tikhonova, ζωγράφος

Η σελίδα της Λάνα στο Facebook https://www.facebook.com/svetlalana.tikhonova

Lana Tikhonova, ζωγράφος

Αν σας αρέσει η ζωγραφική γίνετε μέλη στην ομάδα heART που είναι μια καλλιτεχνική ομάδα, με σκοπό την προβολή των έργων κάθε είδους τέχνης..

https://www.facebook.com/groups/460725324103798/

Lana Tikhonova, ζωγράφος

Στην ενότητα ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ θα βρείτε πολλά άρθρα για ζωγράφους και ζωγραφική

https://www.nikosonline.gr/category/%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.