Θα ήθελα να μετακινούμαι στο χρόνο για να αλλάζω παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Η Ραλλία Χρηστίδου ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας σε ηλικία 8 ετών στο Εθνικό Ωδείο, από όπου αποφοίτησε στα 22 της χρόνια με βαθμό πτυχίου άριστα παμψηφεί. Αποφοίτησε το 1997 από το Αρσάκειο Τοσίτσειο, ενώ δραστηριοποιήθηκε στον καλλιτεχνικό τομέα συμμετέχοντας σε παραστάσεις στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

0
1744

10+1 ερωτήσεις στην Ραλλία Χρηστίδου

(που ακόμα και τώρα, μου μιλάει στον πληθυντικό)

 1. Ραλλία μου που σε πετυχαίνω; Αυτή τη στιγμή κάθομαι και απολαμβάνω το νέο μου κλίπ «Άσπρο γιασεμί» σε μουσική δική μου και σε στίχους Διονύση Κωτσάκη. Και λέω πως απολαμβάνω διότι συμμετέχουν φίλοι μου αγαπημένοι ηθοποιοί: η Σοφία Βογιατζάκη, ο Πατρίκιος Κωστής, η Παρθένα Χοροζίδου και η Χρύσα Κλούβα σε σενάριο και σκηνοθεσία δική μου και της φίλης μου Σμαράγδας Κωνσταντογιάννη. Όταν έγραφα τη μουσική γι’ αυτό το τραγούδι ήμουν σε περίεργη ψυχολογική κατάσταση κι’ έκανα μια μουσική που μου έφτιαχνε την διάθεση. Έτσι ήξερα ακριβώς τι ήθελα για την οπτικοποίηση του και το αποτέλεσμα ευτυχώς πέτυχε. Το χαίρομαι πραγματικά και μου φτιάχνει το κέφι. Το ίδιο ελπίζω και σε εσάς. Παράλληλα έχω πρόβες για την ανανέωση του προγράμματος εν όψει της καλοκαιρινής μου περιοδείας και εξετάσεις στο ωδείο “Νέα Τέχνη” που είμαι καθηγήτρια κλασσικής κιθάρας. Το πρόγραμμα γεμάτο, δεν έχω παράπονο [γέλια]
 1. Από την πρώτη στιγμή που σε είδα σε συμπάθησα αφάνταστα γιατί είδα ότι είσαι πωρωμένη με την μουσική. Είσαι και από την Κοκκινιά όπως εγώ, και παιδί προσφύγων όπως εγώ…. [γέλια]. Το ένστικτό σας ήταν πολύ σωστό κύριε Νίκο μου…όσο περνούν τα χρόνια αντιλαμβάνομαι ότι η μουσική σε όλα της τα επίπεδα με έχει ξεπεράσει…Δεν είναι η ζωή μου πια… είναι πάνω από αυτήν.
 1. Έκτο άλμπουμ με καινούργια τραγούδια. Πες μου γι’ αυτό. Τίτλος του “Με όπλο την αγάπη”, υπάρχει και το ομότιτλο τραγούδι σε μουσική δική μου και σε στίχους που γράψαμε μαζί με τον Διονύση. Με αυτήν την δουλειά δέκα χρόνια μετά από την δική μας γνωριμία και 9 από την πρώτη μου απόπειρα στη δισκογραφία, ουσιαστικά ξανασυστήνομαι στο κοινό… με ρεπερτόριο, απ’ ότι λένε οι κριτικές, αρκετά πιο στιβαρό, πιο κλασσικό και η ερμηνεία πιο ώριμη. Είναι και τα χρόνια που περνούν και σε βοηθούν να γίνεσαι καλύτερος. Αλλιώς ερμηνεύεις στα 25 και αλλιώς στα 34. Είναι η πιο αγαπημένη μου δουλειά μέχρι στιγμής διότι ο ακροατής ακούει κομμάτια της ψυχής μου ανείπωτα ως τώρα… που κινούνται περισσότερο σε δρόμους εντεχολαικούς και λιγότερο ποπ.
 1. Σε είδα πρόσφατα live και μου άρεσες πολύ. Και η φωνή σου, και τα τραγούδια σου, και οι επιλογές σου αλλά και η επικοινωνία σου με τον κόσμο. Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό διότι είστε ένας άνθρωπος που εκτιμώ βαθύτατα και θεωρώ καθοριστική την παρουσία σας στην θέση του κριτή στο τηλεοπτικό πρόγραμμα που με πρωτογνώρισε στον κόσμο.
 1. Κάνεις λίγες και καλές εμφανίσεις, και πάντα διαλέγεις και καλούς συνεργάτες. Πως τα καταφέρνεις; Με το χέρι στην καρδιά, τούτη την στιγμή αισθάνομαι ότι δεν έχω καταφέρει ούτε τα μισά από αυτά που θα ήθελα.
 1. Μια εποχή ήσουν φίλη και συνεργάτιδα με τον Γιάννη Κότσιρα. Συνεχίζεται αυτή η φιλία; Βεβαίως. Είναι ένας άνθρωπος που εμπιστεύομαι απόλυτα το κριτήριο και την αισθητική του στην μουσική και οι αληθινές σχέσεις κρατούν για πάντα.
 1. Τον τελευταίο καιρό σε βλέπω και πολύ δραστήρια στο Face Book. Τι έγινε; Μου αρέσει ν’ ασχολούμαι με τα social media, γιατί αφενός έχω επιλέξει να έχω ειλικρινή σχέση με εκείνους που με “ακολουθούν” από τότε που ξεκίνησα και αφετέρου θεωρώ ότι αν θέλεις να κερδίσεις την παραμονή σου στο χρόνο οφείλεις να λες την αλήθεια σου, όποια και αν είναι αυτή.
 1. Το καλοκαίρι τι θα κάνεις; Θα τρέξω δυο παραστάσεις. Η μια έχει τίτλο “Σαν κάτι βόλτες μακρινές” και η άλλη πρόκειται για την σύμπραξη μου με την Ευρυδίκη που έχει τίτλο “Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια”. Η πρώτη παράσταση περιλαμβάνει τραγούδια από την προσωπική μου δισκογραφία αλλά και τραγούδια που αγαπώ και τα παρουσιάζω στο κόσμο μέσα από την δική μου ματιά γιατί υπογράφω τις ενορχηστρώσεις της εν λόγω παράστασης. Με την Ευρυδίκη δομήσαμε ένα πρόγραμμα, όπου πέρα από τα δικά μας τραγούδια μοιραζόμαστε με τον κόσμο κομμάτια που μας αρέσουν, τα οποία κινούνται από την ροκ έως την λαϊκή μουσική.
 1. Για τον χειμώνα υπάρχουν σχέδια; Για τον χειμώνα υπάρχουν αρκετές ιδέες που τις συζητάμε. Μόλις θα υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο θα το μοιραστώ άμεσα μαζί σας.
 1. Υπάρχει που σου αρέσει και που δεν σου αρέσει αυτήν την εποχή; Μου αρέσει που έχει μεγαλώσει η μέρα… που έχει ανθίσει η γαρδένια μου και το νυχτολούλουδό μου… μου αρέσει που βλέπω ανθρώπους που είναι αλληλέγγυοι και αναζητούν τα “μεγάλα” τα “σπουδαία” μέσα από τα λίγα, μέσα απ’ τις στιγμές, μέσα από το “τίποτα” που μερικές φορές είναι το “ πάντα”. Από την άλλη δεν μου αρέσει η άλλη πλευρά που δυστυχώς υπάρχει ακόμα και θα υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Άνθρωποι που εκμεταλλεύονται άλλους ανθρώπους, ωχαδεφισμός, κρίση και κατάκριση, κολλημένα μυαλά και ξεπερασμένες νοοτροπίες, συντηρητισμός και παρτακισμός, αμορφωσιά, διαπλοκή και αναξιοκρατία, όλα στο βωμό του κέρδους.

Και η 11η ερώτηση και απάντηση ανήκει σε σένα

 1. Αν είχες μια υπερφυσική ιδιότητα ποια θα ήταν αυτή; Να μπορώ να “μετακινούμαι” στο χρόνο ώστε να μπορώ να “αλλάζω” παρελθόν παρόν και μέλλον.

Ραλλία Χρηστίδου

Η Ραλλία Χρηστίδου ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας σε ηλικία 8 ετών στο Εθνικό Ωδείο, από όπου αποφοίτησε στα 22 της χρόνια με βαθμό πτυχίου άριστα παμψηφεί. Αποφοίτησε το 1997 από το Αρσάκειο Τοσίτσειο, ενώ δραστηριοποιήθηκε στον καλλιτεχνικό τομέα συμμετέχοντας σε παραστάσεις στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το 2003 γίνεται δεκτή στην τηλεοπτική Μουσική Ακαδημία του ΑΝΤ1, Fame Story όπου ξεχωρίζει και εντυπωσιάζει για τις φωνητικές τις δυνατότητες. Τον χειμώνα 2004-2005 ξεκινάει την επαγγελματική της live καριέρα, δίπλα στους: Γιάννη Κότσιρα, Μανώλη Φάμελλο και Μελίνα Ασλανίδου. Ακολουθούν συνεργασίες με τους Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάνο Πυροβολάκη, Αδριάννα Μπάμπαλη, Μανώη Λιδάκη, Μύρωνα Στρατή, Βασίλη Παπακωσταντίνου, Σάκη Μπουλά, Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Ζουγανέλη, Χρηστο Δάντη, Δημήτρη Κοργιαλά, Γιώργο Καραδήμο και την Ευρυδίκη. Έχει κυκλοφορήσει συνολικά 6 δισκογραφικές δουλειές, έχοντας υπογράψει συνθετικά και στιχουργικά πολλά από τα τραγούδια. Την κοινωνική της ευαισθητοποίηση έχει δείξει και στο παρελθόν, ενορχηστρώνοντας και ερμηνεύοντας το επίσημο τραγούδι για το Σύλλογο Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Ελλάδος (Κ.Ε.Φ.Ι.).

Ραλλία Χρηστίδου, Ευρυδίκη, Μελίνα Ασλανίδου

Με την Ευρυδίκη και δεξιά με την Μελίνα Ασλανίδου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.