Θα φτιάξουν το Green Park

Αφού το ιστορικό «Άλσος» του Οικονομίδη ανακαινίσθηκε και λειτουργεί σαν κέντρο ψυχαγωγίας και αναψυχής, ένα ακόμα ιστορικό αναψυκτήριο στο Πεδίον του Άρεως, το θρυλικό «Green Park», μπαίνει σε τροχιά επαναλειτουργίας. Η Ρένα Δούρου ως περιφερειάρχης Αττικής, «έφαγε» πολύ λάσπη για το πάρκο του Πεδίου του Άρεως, την στιγμή που άλλα πάρκα – όπως ο Εθνικός κήπος – ζέχνουν. Και αποφάσισε να διαψεύσει τους πάντες.

0
1412

Αφού το ιστορικό «Άλσος» του Οικονομίδη ανακαινίσθηκε και λειτουργεί σαν κέντρο ψυχαγωγίας και αναψυχής, ένα ακόμα ιστορικό αναψυκτήριο στο Πεδίον του Άρεως, το θρυλικό «Green Park», μπαίνει σε τροχιά επαναλειτουργίας. Η Ρένα Δούρου ως περιφερειάρχης Αττικής, «έφαγε» πολύ λάσπη για το πάρκο του Πεδίου του Άρεως, την στιγμή που άλλα πάρκα που δεν ανήκουν στην περιφέρεια – όπως ο Εθνικός κήπος – ζέχνουν και κανείς δεν γράφει τίποτα. Και έτσι αποφάσισε να διαψεύσει τους πάντες.

Η περιφέρεια Αττικής έβγαλε σε δημόσια δημοπρασία την αξιοποίηση του ακινήτου, το κτίριο επί της οδού Μαυροματαίων 22, και έτσι το Green Park που όλοι μας είχαμε λυσσάξει,  περνάει σε φάση αποκατάστασης, ξεκινώντας όλες τις απαραίτητες εργασίες.

Σας τα είχα γράψει όλα προ καιρού στο άρθρο: Τι θα γίνει με το Green Park; https://bit.ly/2JGy294

Θα φτιάξουν το Green Park, Άλσος, Πεδίο του Άρεως, Alsos, Pedio Areos, αναίνιση, Ρένα Δούρου, Περιφέρεια Αττικής, nikosonline.gr

Το «Green Park» έχει εγκαταλειφθεί από το 2008, όταν και κατέβασε οριστικά τα ρολά του, αφήνοντας πίσω τις ένδοξες μνήμες του παρελθόντος. Τις δεκαετίες του ’50 και το ’60, το αναψυκτήριο αλλά και η καφετέρια που λειτουργούσε τότε στο κτίριο ήταν από τα πλέον δημοφιλή σημεία αναφοράς των Αθηναίων, παρουσιάζοντας καθημερινά θεάματα.

Φιλοδοξώντας να γεμίσει ξανά ζωή και χαρά το θρυλικό σημείο, ένας νέος πολυχώρος πολιτισμού βρίσκεται στα σκαριά: στον περιβάλλοντα χώρο (έκτασης περίπου δύο στρεμμάτων) πρόκειται να λειτουργήσει  cafe – restaurant, ενώ στο εσωτερικό του θα κάνουν ένα κέντρο διασκέδασης που θα φιλοξενεί πολλά και διαφορετικά θεάματα. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Περικλή Κωνσταντινίδη ανέλαβε την αποκατάσταση του κτιρίου, βάζοντας ως προτεραιότητα να επανέλθει η αρχική εικόνα του «Green Park» με λίγες επιπλέον σύγχρονες προσθήκες.

Όπως είναι φυσικό, αυτή η επιχειρηματική κίνηση δημιουργεί περισσότερες ελπίδες για ένα διαρκώς ζωντανό Πεδίον του Άρεως.

Θα φτιάξουν το Green Park, Άλσος, Πεδίο του Άρεως, Alsos, Pedio Areos, αναίνιση, Ρένα Δούρου, Περιφέρεια Αττικής, nikosonline.gr

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Το Άλσος του Οικονομίδη: https://bit.ly/2ra0APM

Τι θα γίνει το εργοστάσιο του Παπαστράτου; https://bit.ly/2QuqPev

Πως θα γίνει το Μικρολίμανο: https://bit.ly/2O1PoT6

Το Φάληρο αλλάζει: https://bit.ly/2XIug5x

Σπίτι στην Κάρπαθο: https://bit.ly/2UoaD45

Ξενοδοχείο στην Κουρούτα: https://bit.ly/2Oy1hNx

Lollo’s Atene: https://bit.ly/2UdYNcK

Καλοκαιρινό σπίτι στην Πελοπόννησο: https://bit.ly/2tg9sEn

Σπίτι στην Τζιά: https://bit.ly/2D7N7xp

Ποιου είναι αυτό το ξενοδοχείο; https://bit.ly/2EfezM5

Πρώτο ευρωπαϊκό βραβείο κήπου: https://bit.ly/2xbTnBl

Αν υπάρχει το χρήμα: https://bit.ly/2GTjPrc

Στην Τήνο μια από τις πιο εντυπωσιακές πισίνες στον κόσμο:  https://bit.ly/2GKQpeM

Θα φτιάξουν το Green Park, Άλσος, Πεδίο του Άρεως, Alsos, Pedio Areos, αναίνιση, Ρένα Δούρου, Περιφέρεια Αττικής, nikosonline.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.