Θύματα Ενός Ονείρου Σιωπής

2
179

965532_490892687647150_1187810967_o

Η αιώνια πάλη της θρησκείας και της επιστήμης είναι το θέμα του νέου βιβλίου της Θάλειας Κουνούνη «Η Παναγιά των Δελφινιών». Στόχος του να μεταδώσει στους αναγνώστες, εκτός από ένα απολαυστικό ταξίδι στον κόσμο της μυθοπλασίας, και το ερέθισμα να απενοχοποιηθούν από τις «ενοχές» που ίσως γεννιούνται μέσα τους όταν η λογική τους αμφισβητεί κάποια πράγματα ή έννοιες. Η κυκλοφορία του βιβλίου μου έδωσε την ευκαιρία να την βρω και να τα πούμε.

10+1 ερωτήσεις στην Θάλεια Κουνούνη

 1. Θάλεια μου πού σε πετυχαίνω;

Στη Λεμεσό όπως πάντα, να παλεύω με τη δουλειά και τις τελικές εξετάσεις των παιδιών μου.

 1. Πώς πάνε τα πράγματα στην Κύπρο;

Άλλη ερώτηση παρακαλώ… (γέλια)

 1. Το προηγούμενο βιβλίο σου ήταν ένα από τα δύο βιβλία που μας έδωσαν την Παράλληλη Λογοτεχνία. Πως πήγε;

Πάρα πολύ καλά και το ευχάριστο είναι πως οι αναγνώστες πίστεψαν προκαταβολικά στην καινοτομία που τολμήσαμε η Μαρία Κωνσταντούρου κι εγώ με αποτέλεσμα να αγοράζουν και τα δύο βιβλία μαζί. Και τα μηνύματα που πήραμε αργότερα πιστοποίησαν πως, όχι μόνο δεν τους απογοητεύσαμε, αλλά τους χαρίσαμε μία ανεπανάληπτη εμπειρία.

 1. Πήρε το μάτι μου ότι μόλις κυκλοφόρησες καινούργιο βιβλίο. Με τι καταπιάνεσαι αυτή τη φορά;

Το νέο μου βιβλίο «Η Παναγιά των Δελφινιών» είναι μία ποικιλόμορφη ιστορία που πηγάζει από την πάλη θρησκεία-επιστήμη. Στόχος μου είναι να δώσω στους αναγνώστες, εκτός από ένα απολαυστικό ταξίδι στον κόσμο της μυθοπλασίας, και το ερέθισμα να απενεχοποιηθούν από τις «ενοχές» που ίσως γεννιούνται μέσα τους όταν η λογική τους αμφισβητεί κάποια πράγματα ή έννοιες. Και παράλληλα να γευτούν τη μαγεία του πόσο σημαντικό είναι να αγκαλιάζουν τα δεδομένα που ήδη έχουν στη ζωή τους έτσι ώστε η ζωή να γεμίζει από στιγμές ευτυχίας.

 1. Πώς ξεκινάς να γράφεις; Πως παίρνεις το πρώτο ερέθισμα;

Ξεκινώ το γράψιμο αφού έχω σχεδόν ολοκληρώσει την ιστορία στο μυαλό μου. Τώρα για το πώς γεννιέται η πρώτη ιδέα είναι κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί. Απλά… έτσι ξαφνικά.

 1. Και μετά πως συνεχίζεις; Βρίσκεις τον τίτλο και προχωράς ή τον τίτλο τον βάζεις στο τέλος;

Δεν έχω μία συγκεκριμένη συνταγή. Κάποιες φορές ο πρωταρχικός τίτλος που γεννιέται στο μυαλό μου παραμένει μέχρι το τέλος και κάποιες άλλες αλλάζει (περισσότερες από μία φορά) στην πορεία.

 1. Ξέρω ότι δουλεύεις και ότι έχεις 4 παιδιά, που σημαίνει ότι έχεις πολύ βαρύ πρόγραμμα. Πώς καταφέρνεις να απομονωθείς και να γράψεις;

Το έχω πει πολλές φορές, η βοήθεια που μου παρέχεται από τους δικούς μου ανθρώπους είναι τεράστια. Όλοι σύμμαχοί μου σε κάθε μου προσπάθεια.

 1. Λένε ότι οι άνθρωποι που καταπιάνονται με πολλά έχουν περισσευούμενη ενέργεια και θέλουν να την διοχετεύσουν. Εσένα που σου φεύγει τόση ενέργεια με την δουλειά και την οικογένεια σου, γιατί γράφεις; Ποια είναι η ανάγκη του να το κάνεις;

Ανάγκη. Ακριβώς αυτό. Το να απλώνεις τις σκέψεις σου στο χαρτί είναι ένα σπουδαίο είδος ψυχοθεραπείας. Βέβαια, θα ήταν ψέμα αν έλεγα πως αυτά που γράφω δεν επιθυμώ να τα διαβάσει ο κόσμος ζώντας για λίγο στον κόσμο των ιστοριών μου.

 1. Θα έρθεις στην Αθήνα για παρουσίαση του νέου βιβλίου σου;

Παρουσίαση από Φθινόπωρο. Προς το παρόν θα είμαι στην Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι, Σάββατο 27 Ιούνιου για συνάντηση με τους αναγνώστες και υπογραφές αντιτύπων.

 1. Σου αρέσει να έρχεσαι σε επαφή με το αναγνωστικό κοινό;

Φοβερά. Και δεν μένουμε μόνο στις ανταλλαγές απόψεων για τα δικά μου βιβλία, αλλά προεκτεινόμαστε και σε πολλά άλλα, γενικά θέματα, που πηγάζουν από την ταυτόσημη αγάπη μας για το διάβασμα.

Και η 11η ερώτηση και απάντηση ανήκει σε σένα.

 1. Ένας άλλος τίτλος που θα ταίριαζε στο νέο σου βιβλίο;

Θύματα

Ενός

Ονείρου

Σιωπής

Thaleia-Kounouni_M

Το νέο βιβλίο της Θάλειας Κουνούνη αφορά στον πόλεμο θρησκείας- επιστήμης

10257681_10202641666777276_4550030803014928662_n

Χωρίς εσένα”, “Δεν υπήρξα ποτέ”, παράλληλη λογοτεχνία. Μαρία και Θάλεια.

——————————————-

Η Θάλεια Κουνούνη-Πολυβίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ζει με τον σύζυγό της και τα τέσσερα παιδιά τους στην Κύπρο. Έχει σπουδάσει Ακουολογία στο Λονδίνο και σήμερα διευθύνει εταιρεία που έχει αντικείμενο τον έλεγχο και την ενίσχυση της ακοής. Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν 6 βιβλία της και μόλις βγήκε το 7ο. Εκτός από το Facebook μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο akoun@cytanet.com.cy

———————————-

Ένας χρόνος nikosonline.gr

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

2 COMMENTS

 1. Ωραία συνέντευξη. Οι απαντήσεις λιτές αλλά γεμάτες περιεχομένου. Πολύ καλή η ερώτηση – απάντηση της συγγραφέως και πολύ σωστά επιλέχτηκε σαν τίτλος στη συνέντευξη!

 2. Ουσιαστική και περιεκτική η συνέντευξη κι αφού δεν μπορώ να γράψω Θύματα Ενός Ονείρου Σιωπής (ΘΕΟΣ), θα γράψω Θάλεια Είσαι Απολαυστική (ΘΕΑ)… Καλή επιτυχία στα “δελφίνια” σου!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here