Κάνουν «ντου» εκεί που δεν το περιμένεις!

0
672

expensive luxury homes

Ντρίννννν….

  • Ποιος είναι;

  • Κάτι κύριοι αγάπη μου!

Οι νέες μέθοδοι των Ελεγκτών του ΣΔΟΕ περιλαμβάνουν κατ’ οίκον επισκέψεις και – επιτέλους-εξονυχιστικές διασταυρώσεις…

Πριν από λίγες εβδομάδες, ένα κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος χτύπησε το κουδούνι της κατοικίας ενός εκ των πλουσιότερων επιχειρηματιών της χώρας. Εκείνος, ανυποψίαστος, άνοιξε την πόρτα. Οι τρεις άνδρες του Σώματος, αφού του συστήθηκαν, του είπαν ότι είχαν πάει στην κατοικία του προκειμένου να καταμετρήσουν την αξία των πραγμάτων που βρίσκονται σ’ αυτό, δηλαδή πίνακες, έπιπλα, μηχανήματα και όποιο άλλο αντικείμενο αξίας υπήρχε στο σπίτι. Ο επιχειρηματίας αιφνιδιάστηκε, αλλά οι άνδρες του ΣΔΟΕ είχαν εισαγγελική εντολή. Η έφοδος των εφοριακών δεν έγινε τυχαία στο σπίτι του εν λόγω επιχειρηματία. Το ΣΔΟΕ σε έλεγχο που είχε κάνει στα δηλωθέντα εισοδήματα και στις καταθέσεις του σε βάθος δεκαετίας είχε ανακαλύψει διαφορές ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, σχεδόν 2 εκατ. ευρώ αδήλωτα ποσά για κάθε έτος.

Ακριβώς η ίδια τακτική εφαρμόστηκε και στην περίπτωση ενός πασίγνωστου δικηγόρου στην Αθήνα, με πολλές δίκες στο ενεργητικό του. Η μέθοδος αυτή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αλλά και των ελεγκτών της Εφορίας εφαρμόζεται εδώ και λίγους μήνες. Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών, αφού ελέγξουν τις φορολογικές δηλώσεις ενός πολίτη και τις διασταυρώσουν με τις καταθέσεις του, προχωρούν και σε επίσκεψη στην οικία του προκειμένου να καταγράψουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν δηλωθεί (κυρίως ακριβά έργα τέχνης κλπ.).

Για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει περισσότερους από 300.000 προσωποποιημένους ελέγχους. Στο σχέδιο ελέγχων περιλαμβάνονται συνεχείς διασταυρώσεις σε καταθέσεις, πιστωτικές κάρτες, ακίνητα, σκάφη αναψυχής, δηλώσεις ΦΠΑ, τιμολόγια, ακόμη και συνταγές γιατρών μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Στο υπουργείο Οικονομικών, ούτως ή άλλως, υπάρχει το φορολογικό προφίλ του κάθε πολίτη και της κάθε επιχείρησης, ενώ για ακόμα μία φορά στο στόχαστρο θα βρεθούν οι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες και ορισμένες συγκεκριμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών που θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή (π.χ. γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, επιχειρήσεις εστίασης – διασκέδασης, συνεργεία αυτοκινήτων, αλλά και πολυεθνικές που πωλούν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα σε τιμές υψηλότερες από ό,τι σε αγορές του εξωτερικού).

Επιτέλους ας γίνει και σ’ αυτή τη χώρα μια σωστή δουλειά.

expensive luxury homes interior

———————————

Ακολουθήστε μας

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.