Κάτι γίνεται στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων

Ένα εκκλησάκι που κανείς δεν του δίνει σημασία, βρίσκεται σε ένα μικρό “άνοιγμα”, που συνηθίσαμε να το λέμε “πλατεία”. Πολύ κοντά στην Πλατεία Καρύτση και στην Κολοκοτρώνη, κάτω από την πλατεία Κλαυθμώνος, έχει γίνει ο νέος πόλος έλξης των Αθηναίων.

0
2566

Ένα εκκλησάκι που κανείς δεν του δίνει σημασία, βρίσκεται σε ένα μικρό “άνοιγμα”, που συνηθίσαμε να το λέμε “πλατεία”. Στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων λοιπόν, πολύ κοντά στην Πλατεία Καρύτση και στην Κολοκοτρώνη, κάτω από την πλατεία Κλαυθμώνος, έχει γίνει ο νέος πόλος έλξης των Αθηναίων.

Αυτό που γίνεται στο κέντρο των Αθηνών τον τελευταίο καιρό, σε πείσμα όλων, είναι πρωτοφανές. Μην δίνοντας σημασία, στις πορείες, στις διαδηλώσεις και στις εκρήξεις θυμού, έχουν δημιουργεί κάποιες πιάτσες που κάποτε δεν υπήρχαν στον χάρτη, και σφύζουν από κόσμο. 

πλατεία Αγίων Θεοδώρων, Quartier d’ Athènes, Obi, Kalnterimi, Odori, καφέ, μπαρ,

Η πλατεία των Αγίων Θεοδώρων, η πλατεία Καρύτση, με την Κολοκοτρώνη και την οδό Λέκκα είναι ο ένας μεγάλος πόλος αναψυχής και διασκέδασης των Αθηναίων. Η Πλατεία Αγίας Ειρήνης με όλα τα πέριξ στενά είναι ο δεύτερος. Και γίνεται της τρελής από κόσμο. Κανονικό κόσμο. Ωραίες φάτσες, κανονικά κορίτσια και αγόρια, χωρίς όλα αυτά τα αντιαισθητικά look που συνηθίσαμε να βλέπουμε και τους διάφορους νεόπλουτους επιδειξίες. Κόσμος κάθε ηλικίας που κάνει μία στάση μεσημέρι ή βράδυ για να πιει ένα καλό καφέ, να τσιμπήσει κάτι ή να δοκιμάσει ένα πρωτότυπο κοκτέιλ. Και όλα αυτά σε ωραίους πολύ φροντισμένους και ψαγμένους χώρους.

Σήμερα δεν θα ασχοληθώ παρά μόνο με την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, την πλατεία (ας πούμε) με το εκκλησάκι που έχει χαρακτηρισθεί από τους ειδικούς ως το σημαντικότερο βυζαντινό μνημείο της πόλεως των Αθηνών, το οποίο οικοδομήθηκε στη θέση ενός παλαιότερου ευτελούς ναΐσκου εκτός του των ορίων του υστερωμαϊκού τοίχους. Η ανέγερσή του χρονολογείται στα μέσα του 11ου αιώνα μ.Χ. και ανήκει στην κατηγορία των απλών δίστηλων εγγεγραμμένων σταυροειδών ρυθμών.

Με αφορμή το Quartier d’ Athènes, που άνοιξε πρόσφατα και έτρεξαν όλοι να το δουν, θα δούμε και μερικά ακόμα στέκια που κλέβουν τις εντυπώσεις.

πλατεία Αγίων Θεοδώρων, Quartier d’ Athènes, Obi, Kalnterimi, Odori, καφέ, μπαρ,

Το Quartier d’ Athènes, είναι το νέο μέρος συνάντησης για όλη τη μέρα που άνοιξε στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων και για μια στιγμή σαστίζει κανείς διότι είναι τόσο «γαλλικό» μέσα κι έξω που πραγματικά νομίζεις πως βρίσκεσαι στο Παρίσι. Με υπέροχους δερμάτινους καναπέδες, ανάγλυφες ταπετσαρίες και φωτιστικά, αναπαυτικά καθίσματα σερβίρει καφέ, ποτό, brunch, μεσημεριανό, δείπνο και κοκτέιλ, με πιάτα που ναι μεν παραπέμπουν στην Γαλλική κουζίνα αλλά δεν ξεχνούν τις μεσογειακές αναφορές. Quartier d’ Athènes, Παλαιών Πατρών Γερμανού 7 (Πλατεία Αγίων Θεοδώρων), Αθήνα. Τηλ: 2155003850.

πλατεία Αγίων Θεοδώρων, Quartier d’ Athènes, Obi, Kalnterimi, Odori, καφέ, μπαρ,

Κάντο όπως ένας γνήσιος Ιταλός λοιπόν, απλά δίνοντας ραντεβού στο Odori Vermouteria di Atene, στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων.

πλατεία Αγίων Θεοδώρων, Quartier d’ Athènes, Obi, Kalnterimi, Odori, καφέ, μπαρ,

Το Odori από την ομάδα του Clumsies και του Theory (Λευτέρης Γεωργόπουλος, Θάνος Τσουνάκας, Γιώργος Καίσαρης, Μανώλης Λυκιαρδόπουλος) λειτουργεί το Odori, το οποίο αναδεικνύει το βερμούτ σε πρωταγωνιστή ενός όμορφου all-day χώρου. Odori, Σκουλενίου 2 (Πλατεία Αγίων Θεοδώρων) Αθήνα. Τηλ: 2103314674.

———————————-

πλατεία Αγίων Θεοδώρων, Quartier d’ Athènes, Obi, Kalnterimi, Odori, καφέ, μπαρ, OBI / Καφετέρια – Μπαρ – Καφενείο

Σκουλενίου 2, Αθήνα. Τηλ: 210. 3210089

———————————————-

πλατεία Αγίων Θεοδώρων, Quartier d’ Athènes, Obi, Kalnterimi, Odori, καφέ, μπαρ,

Το kalnterimi είναι ένα όμορφο μαγειρείο βγαλμένο από άλλες εποχές! Θα χαζέψετε λοιπόν αρχικά όλα τα φαγητά από την κλασική γυάλινη βιτρίνα. Φαγητά παραδοσιακά, όπως μακαρονάδες, φασολάκια, μπάμιες, παστίτσιο, χοιρινό με πατάτες και ρύζι, χαλούμι ψητό και πολλά άλλα που ίσως έχετε χρόνια να φάτε. Ο χώρος είναι λιτός με σήμα κατατεθέν τους τοίχους που είναι γεμάτοι με σελίδες παλιών εφημερίδων. Με την είσοδο σου στον χώρο νιώθεις μιας οικειότητα αφού δεν υπάρχει κάτι το υπερβολικό.  Kalnterimi, (απέναντι από το Obi Uptown), Σκουλενίου 1, Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, Αθήνα. Τηλ: 210 3310049

———————————

Στην ενότητα ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ θα βρείτε άρθρα για βραδινές εξόδους

https://www.nikosonline.gr/category/διασκέδαση/

———————————

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

πλατεία Αγίων Θεοδώρων, Quartier d’ Athènes, Obi, Kalnterimi, Odori, καφέ, μπαρ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.