Κάτι γεννιέται ξανά….

0
401

tzamitzisdaraki

Κατασκευαστικός πυρετός μίας σχετικά άγνωστης πλευράς της αθηναϊκής ιστορίας, σε τρία τέσσερα σημεία της Αθήνας, μας δίνουν την αίσθηση ότι επιτέλους κάποιος ενδιαφέρεται για να ξαναζωντανέψει η ιστορία μας……

first1-thumb-large

Στα όρια της Πλάκας με το Μοναστηράκι, προχωρούν εντατικά οι εργασίες διαμόρφωσης του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης. Επιτέλους μετά από τόσα χρόνια που ρήμαζε, θα ξαναπάρει πνοή ζωής.

???????????????????????????????

Στην Πλατεία Μοναστηρακίου ένα από τα σημαντικότερα νεότερα μνημεία της Αθήνας, το Μουσουλμανικό τέμενος Τζισταράκη, το οποίο σήμερα αποτελεί παράρτημα του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.

17s1akropol1-thumb-large

Εξίσου καλά προχωράνε οι εργασίες και στο πρώην εξαιρετικό ξενοδοχείο «Ακροπόλ Παλάς» στην οδό Πατησίων, όπου δεν θα γίνει ξενοδοχείο αλλά ένας πολύ-πολιτισμικός χώρος.

21--3-thumb-large

Απ’ την ταράτσα του «Ακροπόλ Παλάς» λένε ότι η θέα είναι συναρπαστική. Σε λίγο καιρό θα το διαπιστώσουμε και εμείς…

——————————————-

Κτίρια, η αποκατάσταση των οποίων είχε εμπλακεί στο γρανάζια της γραφειοκρατίας, θλιβερά και παρατημένα επί δεκαετίες, όταν μπαίνεις σήμερα στο εσωτερικό τους, αισθάνεσαι ότι επιτέλους αλλάζουν σελίδα στη μεγάλη τους ιστορία.

28-37-9-thumb-large

Στο κτίριο Τσίλερ – Λοβέρδου επί της οδού Μαυρομιχάλη οι εργασίες προχωρούν σωστά και μεθοδικά. Οι τοιχογραφίες είναι θεσπέσιες.

31--3-thumb-large

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.