Κάτω τα χέρια απ’ το σώμα μας

Τις περασμένες μέρες ένα σύνθημα εξαπλώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες: “Κάτω τα χέρια απ’ το σώμα μας”. Από την στιγμή που το ειδησεογραφικό δίκτυο Politico αποκάλυψε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο επιδιώκει να καταργήσει απόφαση του 1973, η οποία αναγνώριζε το δικαίωμα στην άμβλωση σε όλες τις πολιτείες της χώρας, έχει ξεσπάσει μια μικρή επανάσταση.

0
128

Τις περασμένες μέρες ένα σύνθημα εξαπλώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες: “Κάτω τα χέρια απ’ το σώμα μας”.

Από την στιγμή που το ειδησεογραφικό δίκτυο Politico αποκάλυψε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο επιδιώκει να καταργήσει απόφαση του 1973, η οποία αναγνώριζε το δικαίωμα στην άμβλωση σε όλες τις πολιτείες της χώρας, έχει ξεσπάσει μια μικρή επανάσταση.

Οι γυναίκες που είχαν κατακτήσει το δικαίωμα στην άμβλωση και ένιωθαν δικαιωμένες αρχίζουν και πάλι να ανησυχούν για το καινούργιο κύμα συντηρητισμού και πουριτανισμού που θέλει να επιβληθεί. Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να ανατραπεί η απόφαση του 1973 που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις σε εθνικό επίπεδο.

Κάτω τα χέρια απ’ το σώμα μας, our body, ektroseis, USA, abortions, αμβλώσεις, nikosonline.gr

Πίσω ολοταχώς

«Κάτω τα χέρια από το σώμα μας!» λοιπόν, για να μην γυρίσουμε πίσω ολοταχώς. Να μην γίνει οπισθοδρόμηση, μισό αιώνα μετά την ιστορική απόφαση για την προστασία της άμβλωσης. Και όλοι καταλαβαίνουμε ότι αν θα συμβεί αυτό στις Η.Π.Α, σε κάποιες άλλες χώρες που οι γυναίκες ακόμα προσπαθούν να νομιμοποιηθούν οι αμβλώσεις, δεν θα καταφέρουν να πετύχουν τίποτα.

Αυτήν την στιγμή που μιλάμε, στις Η.Π.Α το Ανώτατο δικαστήριο κοντρολάρεται από τους ρεπουμπλικάνους και είναι στα μαχαίρια με την Δημοκρατική κυβέρνηση. Ανένδοτοι αυτοί, ανένδοτος και ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που δήλωσε έτοιμος να υπερασπιστεί με κάθε μέσο το δικαίωμα στην Άμβλωση.

Οι γυναίκες σ’ όλο τον πλανήτη αναρωτιούνται, πως στην χώρα απ’ την οποία ξεκίνησε η σεξουαλική επανάσταση στα τέλη της δεκαετίας του ’60, πως είναι δυνατόν να γίνει μια τέτοια οπισθοδρόμηση.

Είναι πολιτικό παιχνίδι ή κάτι μας διαφεύγει; Η απαγόρευση των αμβλώσεων που εντάσσεται στην πολιτική ατζέντα συντηρητικών και ακροδεξιών σχηματισμών, δεν είναι μόνο για την πολιτική κόντρα με τους Δημοκρατικούς. Οι συντηρητικοί λένε ότι θέλουν να τις απαγορεύσουν για την πάταξη της υπογεννητικότητας – χωρίς όμως να έχουν λύσεις για την ανεργία, την φτώχεια και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Στα γκάλοπ η πλειοψηφία (62%) δήλωσε ότι η άμβλωση πρέπει να είναι νόμιμη και μόνο το 38% τις θεωρούν παράνομες. Αλλά το κακό είναι πως αυτό το 38% είναι φανατισμένο.

Κάτω τα χέρια απ’ το σώμα μας, our body, ektroseis, USA, abortions, αμβλώσεις, nikosonline.gr Κάτω τα χέρια απ’ το σώμα μας, our body, ektroseis, USA, abortions, αμβλώσεις, nikosonline.gr Κάτω τα χέρια απ’ το σώμα μας, our body, ektroseis, USA, abortions, αμβλώσεις, nikosonline.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.