Καήκαμε! Αυξάνονται οι εκπομπές μαγειρικής….

2
931

48353

Από τον Ιανουάριο οι εκπομπές μαγειρικής στα Ελληνικά κανάλια θα γίνουν 11, γιατί έχουν φανατικό κοινό και γιατί οι διαφημιστικές εταιρίες τις θέλουν για να προβάλουν τα προϊόντα των πελατών τους. Για να καταλάβετε την ώρα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των οκτώ, ο ένας στους τέσσερις τηλεθεατές βλέπει «Κάτι ψήνεται» στον Alpha.

Δεν αγγίζουν τα ποσοστά τηλεθέασης που είχαν παλιότερα, αλλά παρ’ όλα αυτά και δεδομένης της πληθώρας των εκπομπών μαγειρικής που μας δείχνουν κι εφέτος, είναι αρκετοί τηλεθεατές που κάθονται και τις χαζεύουν. Και λέω τις χαζεύουν, γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάθεται η καημένη η τηλεθεάτρια και αντιγράφει τις συνταγές τους, ούτε αντέχει η τσέπη της για περίεργες αγορές τροφίμων ή για σολομούς και φιλέτα. Επίσης θα ήθελα να μου λυθεί η απορία: Οι περισσότερες γυναίκες στις μέρες μας δουλεύουν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ- ή τα εστιατόρια, τα μεζεδοπωλεία και οι ταβέρνες είναι γεμάτες, ποιοι μαγειρεύουν λοιπόν;

Εν πάση περιπτώσει από τις 10 εκπομπές μαγειρικής που προβλήθηκαν τη σεζόν που διανύουμε, σύμφωνα με τη Nielsen, το διάστημα 1/9 – 7/12/2014 δημοφιλέστερη παραμένει το μαγειρικό reality του Alpha «Κάτι ψήνεται», που το παρακολούθησαν κατά μέσον όρο 817.000 τηλεθεατές (22,3% μερίδιο επί των ανοικτών δεκτών). Η εκπομπή συγκεντρώνει νούμερα ακόμα και στις επαναλήψεις. Και να πεις ότι είναι και κάτι της προκοπής. Μια μπούρδα, μια προχειρότητα, μια ακαλαισθησία…….

kallidis nostimi gi

Από τις εκπομπές που συνδυάζουν ταξιδάκια και μαγειρική οι δημοφιλέστερες είναι:

  • «Νόστιμη γη» Βασίλης Καλλίδης, (18,8%) Alpha
  • «Ιστορίες από τη λίστα» Άκης Πετρετζίκης, (16,1%), Mega
  • «Ένα τραπέζι Ελλάδα» Ντίνα Νικολάου (8,1%) ΣΚΑΪ
  • «Χίλια μίλια γεύσεις» Βαγγέλης Δρίσκας (6,7%) ΣΚΑΪ

mega_LARGE_t_248061_1310438

Κατά τα’ άλλα δείτε θεαματικότητες:

  • «Κάν’ το όπως ο Άκης » Άκης Πετρετζίκης 16,6% (MEGA)
  • «Chef στον αέρα» Ελένη Ψυχούλη και guest 10,4% (ΣΚΑΪ)
  • «Γλυκές αλχημείες» Στέλιος Παρλιάρος 8,2% (ΣΚΑΙ)
  • «Γεύσεις στη φύση» Βαγγέλης Δρίσκας 7,8% (ΣΚΑΙ)
  • «Στην κουζίνα με τον Άρη» Άρης Τσανακλίδης 7,3% (ΣΚΑΙ)

Όμως τον Ιανουάριο καταφθάνει στον ΣΚΑΙ μία ακόμη καθημερινή μαγειρική εκπομπή, το «Happy Cook» με τον Ευτύχη Μπλέτσα, ο οποίος από τη Θεσσαλονίκη θα μας δείχνει συνταγές, έξυπνα tips και τρόπους για να κάνουμε τη διατροφή μας πιο ενδιαφέρουσα και ισορροπημένη.

Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο… έλεγε η γιαγιά μου!

2 COMMENTS

  1. Εκτός απο το υπερβολικό σεξουαλικό ξεφάντωμα (πως το κάνει ο Χ.; πώς ανταποκρίνεται η Ψ.; Πώς το τρίο; πώς το πολλαπλό; που κινδυνεύει να προκαλέσει ψυχρή ανταπόκριση ή ψευτοσυνεύρεση,(όπου μου είχαν εξομολογηθεί πως υποδύονται τον οργασμό!), η πληθώρα της μαγειρικής σίγουρα προκαλεί φαινόμενα ανορεξίας σε πολλούς. Λες να υιοθετησουν το τρίτο σύγχρονο τηλεοπτικό φαινόμενο, για αμυνα, της γενικευμένης βίας;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.