Καινούργια βιβλία

Καλοκαίρι και εκτός όλων των άλλων είναι και η εποχή του διαβάσματος. Η εποχή που κυκλοφορούν τα περισσότερα βιβλία και η εποχή που επιτέλους βλέπεις ανθρώπους να διαβάζουν. Από το καφέ και το μετρό μέχρι και τις παραλίες βεβαίως!

0
558

Καλοκαίρι και εκτός όλων των άλλων είναι και η εποχή του διαβάσματος. Η εποχή που κυκλοφορούν τα περισσότερα βιβλία και η εποχή που επιτέλους βλέπεις ανθρώπους να διαβάζουν. Από το καφέ και το μετρό μέχρι και τις παραλίες βεβαίως!

Ευχαριστώ τους εκδοτικούς οίκους και τους φίλους συγγραφείς που με σκέφτηκαν και μου έστειλαν μερικά βιβλία για να τα διαβάσω και να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά οι ατέλειωτες καλοκαιρινές ημέρες.

Καινούργια βιβλία, Νέα βιβλία, 2021, books, Μπακομάρου, Ζουμπουλάκη, Τσολακίδης, εκδόσεις, new books, nikosonline.grΕΥΔΟΚΙΜΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ: To Whom It May Concern (Εκδόσεις Ίων)

Το διαβάζω ήδη και μου αρέσει πολύ. Είναι σαν να το έχω γράψει εγώ. Πολύ άμεσο, με ιστορίες, ταξίδια, σκέψεις και απόψεις. Σαν μικρά διηγήματα. Ο ίδιος λέει: “Δεν έχω ταλέντο στο γράψιμο αλλά μάλλον έχω ταλέντο στην σκέψη. Αυτός είναι και ο λόγος που ενδίδω τελικά στην πίεση που έχω δεχθεί κατά καιρούς για να συγκεντρώσω σε βιβλίο τις σκέψεις μου. Όλα όσα υπάρχουν στο βιβλίο έχουν μια αλαφράδα και μια επιφανειακότητα διότι έτσι είμαι από ιδιοσυγκρασία. Δυσκολεύομαι να εισχωρήσω σε βάθος σε ένα θέμα ίσως επειδή βαριέμαι και πλήττω εύκολα. Γι’ αυτό είμαι καλός στις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, γνωρίζω λίγα για πολλά αλλά σχεδόν τίποτα σε βάθος.”

Ο τίτλος του ήρθε στο μυαλό από την πρώτη στιγμή, “To Whom It May Concern”. Σε ελεύθερη απόδοση “Προς κάθε ενδιαφερόμενο”. Σκέψεις σε σχέση με την πολιτική, την μαγειρική, την θρησκεία, το θέατρο, τις τέχνες, την καθημερινότητα, την φιλοσοφία, την ιστορία, το savoir vivre, τα ταξίδια, τον έρωτα, το σεξ, τα ναρκωτικά, το καθετί σχεδόν.

Ο Ευδόκιμος Τσολακίδης Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή τουΚαινούργια βιβλία, Νέα βιβλία, 2021, books, Μπακομάρου, Ζουμπουλάκη, Τσολακίδης, εκδόσεις, new books, nikosonline.gr Πανεπιστημίου της Ρώμης όπως επίσης σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Συνέχισε τις σπουδές του στο εξωτερικό. Είναι δάσκαλος υποκριτικής, σκηνοθεσίας και αυτοσχεδιασμού, έχει γράψει θεατρικά έργα και βιβλία. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. από το 2010 μέχρι το 2014 και είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) Γνωρίζει Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά. Έχει ταξιδέψει σε όλα σχεδόν τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και το καλοκαίρι του 2008 έκανε τον γύρο του κόσμου σε ένα μήνα, φεύγοντας ανατολικά και επιστρέφοντας από τα δυτικά!.

Καινούργια βιβλία, Νέα βιβλία, 2021, books, Μπακομάρου, Ζουμπουλάκη, Τσολακίδης, εκδόσεις, new books, nikosonline.grΟΛΓΑ ΜΠΑΚΟΜΑΡΟΥ: Οικογένειες Παπανδρέου – Μητσοτάκη (Εκδόσεις Αρμός)

Είκοσι συνεντεύξεις με το μαγνητόφωνο της Όλγας Μπακομάρου, που έγιναν πρωτοσέλιδα και συζητήθηκαν. Με συνομιλητές τους δυο μεγάλους πρωταγωνιστές Παπανδρέου – Μητσοτάκη και μέλη των οικογενειών τους, που κυριάρχησαν και κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή της μεταπολιτευτικής Ελλάδας: ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Μαργαρίτα Παπανδρέου και δύο από τα τέσσερα παιδιά τους, ο Γιώργος και η Σοφία, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η Μαρίκα Μητσοτάκη και η Ντόρα Μπακογιάννη. Στο κέντρο της Μεγάλης Σκηνής και στο παρασκήνιο, στην αμετακίνητη ατσάλινη ταμπέλα «Εξουσία» στην μαρκίζα, στα πρόσωπά τους, στους ρόλους που έπαιξαν. Συνθέτοντας ένα «χρονικό», που δεν είναι μια ακίνητη παλιά φωτογραφία, αλλά μια «μαρτυρία» του μεταπολιτευτικού μας παρελθόντος, άρρηκτα δεμένη με την Ελλάδα του παρόντος και του μέλλοντος μας.

Κι΄ όπως σημειώνει ο μεγάλος δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης: “Επί δεκαετίες η Όλγα Μπακομάρου, με τα στοχαστικά μάτια και το δύσκολο χαμόγελο, διδάσκει στους συναδέλφους της δημοσιογράφους ότι η συνέντευξη δεν είναι βάθρο εγκωμίων, ούτε βεβαίως εδώλιο, αφού για τον δημοσιογράφο τοΚαινούργια βιβλία, Νέα βιβλία, 2021, books, Μπακομάρου, Ζουμπουλάκη, Τσολακίδης, εκδόσεις, new books, nikosonline.gr πρώτιστο προσόν και καθήκον είναι να προσεγγίσει πρόσωπα και καταστάσεις με αμεροληψία.”

Η Όλγα Μπακομάρου γεννήθηκε στα Πούλιθρα Αρκαδίας. Ξεκίνησε να γράφει παράλληλα με τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την κέρδισε η δημοσιογραφία, όπου και επικεντρώθηκε στις συνεντεύξεις. Εργάστηκε επαγγελματικά στο περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ και στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Καινούργια βιβλία, Νέα βιβλία, 2021, books, Μπακομάρου, Ζουμπουλάκη, Τσολακίδης, εκδόσεις, new books, nikosonline.grΜΑΝΙΝΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ: Αέρας στο πρόσωπο της (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Το Αέρας στο πρόσωπό της είναι ένα μυθιστόρημα για κάποιες γυναίκες που κοίταξαν την Ιστορία από την κορυφή ενός βράχου, στη μέση, την αρχή ή στο τέλος της ζωής τους. Και προσπαθεί να τις σώσει. Όλες. Ή τουλάχιστον κάποιες απ’ αυτές…

Η ΙΣΤΟΡΙΑ: Δυο γυναίκες, μία εντεκάχρονη και μία σαραντάρα, στο ίδιο νησί του Αιγαίου, αγωνίζονται με διακόσια χρόνια διαφορά για την ψυχή, τη ζωή και την ελευθερία τους. Η πρώτη, την «επαναστατημένη» άνοιξη του 1821, προσπαθεί να γλιτώσει από τα χέρια των Τούρκων στρατιωτών με κάθε τρόπο – ακόμα και πηδώντας από τον γκρεμό, όπως οι συγγένισσες και οι φίλες της. Η δεύτερη, την άνοιξη του 2021, προσπαθεί να σώσει το νησί από τον άμεσο κίνδυνο πολέμου, που μόνο αυτή βλέπει, καθώς η παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στο νησί και η επικείμενη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, σε μια δύσκολη φάση των σχέσεων των δύο χωρών, βάζουν στην κόψη του ξυραφιού την ειρήνη στο Αιγαίο. Την ίδια ώρα ο υπουργός και ο σωματοφύλακάς του βάζουν σε κίνδυνο την ψυχική ηρεμία της. Και τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους, ενώ στο βάθος πλοία γεμάτα στρατιώτες εισχωρούν ύπουλα στην πυκνή, νησιωτική ομίχλη…

Καινούργια βιβλία, Νέα βιβλία, 2021, books, Μπακομάρου, Ζουμπουλάκη, Τσολακίδης, εκδόσεις, new books, nikosonline.grΗ Μανίνα Ζουμπουλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα και γράφει από τα 10. Σπούδασε στην Αμερική Ιστορία της Τέχνης και Σωματική Αγωγή. Γράφει στα περιοδικά από την αρχή της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα χωρίς διακοπή. Έχει μεταφράσει αρκετά βιβλία, έχει δουλέψει στο ραδιόφωνο ΚΑΙ Έχει γράψει επίσης σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία της “Πώς να γράψεις”, “Ευτυχία”, “Φερμουάρ”, “Αόρατα Κορίτσια”, “Κάτι μου κρύβεις”, “Άκουσέ με”, “Μη φοβάσαι” και “Το [σχεδόν] ημερολόγιο μιας 82χρονης”. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

Καινούργια βιβλία, Νέα βιβλία, 2021, books, Μπακομάρου, Ζουμπουλάκη, Τσολακίδης, εκδόσεις, new books, nikosonline.grJOSE MANUEL PUERTAS: Γιάννης/ γράφοντας ιστορία (εκδόσεις Κάκτος)

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: Τι πιθανότητες υπάρχουν ο γιος μεταναστών από τη Νιγηρία να αναδειχθεί δύο φορές MVP και να υπογράψει το πιο ακριβό συμβόλαιο στην ιστορία του NBA; Η πορεία της ζωής του Γιάννη είναι τόσο μοναδική όσο και ο ίδιος. Αναλυτικά για το βιβλίο και τον συγγραφέα έχω κάνει ξεχωριστό άρθρο.

Το βιβλίο για τον Γιάννη: https://bit.ly/3qZCa9S

—————————————–

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 13 καλύτερα Ελληνικά βιβλία των 10 τελευταίων χρόνων: https://bit.ly/375dLGg

10 απ’ τα καλύτερα βιβλία του 2020: https://bit.ly/3y426Di

Τα 10 πιο μοσχοπουλημένα βιβλία του κόσμου: https://bit.ly/35PQ1Xb

Οι 10 μεγαλύτεροι λογοτεχνικοί έρωτες όλων των εποχών: https://bit.ly/3fmyetU

Τα βιβλία με την μεγαλύτερη επιρροή: https://bit.ly/3nKd6kj

Τα καλύτερα βιβλία όλων των εποχών: https://bit.ly/378HbTM

Τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία: https://bit.ly/3pTfgA4

Καινούργια βιβλία, Νέα βιβλία, 2021, books, Μπακομάρου, Ζουμπουλάκη, Τσολακίδης, εκδόσεις, new books, nikosonline.gr

———————————————–

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.