Και η Margaret κεράτωνε τον Ανδρέα

1
253
Ç Ìáñãáñßôá ÐáðáíäñÝïõ ìéëÜåé óôïí êüóìï ðïõ å÷åé óõãêåíôñùèåß óôçí ðáñïõóßáóç ôïõ âéâëßïõ ôçò "¸ñùôáò êáé åîïõóßá" óôï âéâëéïðùëåßï ÉÁÍÏÓ óôçí ÁèÞíá, ÐÝìðôç 5 Íïåìâñßïõ 2015. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ

Ανδρέας και Μάργκαρετ Παπανδρέου

Δεν ξέρω αν θυμάστε, πόσο περήφανος έγινε ο Ελληνικός λαός, όταν ο μάγκας σοσιαλιστής ηγέτης του, παράτησε την γηραιά σύζυγό του για ένα νταρντανομανούλι, την κυρία Δήμητρα Λιάνη, που έγινε αστραπιαία γνωστή στα πέρατα του κόσμου. Εγώ το θυμάμαι πολύ καλά.

Η ιστορία αυτή ξαναμπήκε στην επικαιρότητα με αφορμή το βιβλίο της Μάργκαρετ Παπανδρέου, της απατημένης συζύγου, που στα 92 της χρόνια, έβγαλε κι αυτή την δική της απιστία από το παρελθόν. Τον έρωτά της μ’ έναν Γάλλο αξιωματικό 10 χρόνια νεώτερο της (άλα η μαντάμ!), με τον οποίο σχετίστηκε δυο χρόνια. Το πήρα το βιβλίο (τι να κάνω;) για να το διαβάσω στις διακοπές μου. Αγγλικά το έγραψε, και μετά το μετέφρασαν.

Και γιατί με ενδιαφέρει αυτή η ιστορία μετά από τόσα χρόνια; Ε, πως…. Μια και έχω βαθιά αντιπάθεια για τον Ανδρέα Παπανδρέου, που τον θεωρώ ψεύτη, λαοπλάνο, λαϊκιστή κτλ. κτλ… και επειδή έγινε πρωθυπουργός με όλη αυτήν την νοοτροπία που κουβαλούσε (ανίκανος, αδιάφορος, παρλαπίπας), μου κεντρίζει το ενδιαφέρον αυτό το βιβλίο. Θεωρώ ότι τον Ανδρέα Παπανδρέου το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να κατακτήσει την εξουσία, για να αποδείξει στο σόι του, στον πατέρα του και στο κοντινό του περιβάλλον ότι δεν ήταν ανίκανος.

MARGARET PAPANDREOU

Η απατημένη σύζυγος

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν μπαλκονάτος, και ξέρουμε ότι ο κόσμος στην απελπισία του ψηφίζει τυφλά, χωρίς σκέψη, χωρίς κρίση, χωρίς μνήμη.

Δημητρα Λιάνη

Ποιος θα της το ‘ λεγε ότι θα γινόταν κυρία πρωθυπουργού

Πολλά χρόνια αναρωτιέμαι γιατί κανείς δεν τολμάει να πει την αλήθεια γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Η γυναίκα του η Μάργκαρετ, η Δήμητρα Λιάνη, οι γιοι του, τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ…. Κανείς. Όλοι μούγκα. Για το ποιος πραγματικά ήταν αυτός ο «χαρισματικός» άνθρωπος, του οποίου τα προσόντα του όχι απλά έβλαψαν την Ελλάδα, αλλά, έδειξαν τον δρόμο και στους επόμενους.

 13 Ιουλίου 1989, ο μεγαλύτερος γαμιάς της πολιτικής Ελλάδος, ο Ανδρέας Παπανδρέου σε ηλικία 70 χρονών ενυφεύθη την, τότε, 34χρονη Μιμή Λιάνη.

Ανδρέας Παπανδρέου, Δήμητρα Λιάνη

Αλλού κοιτάει αυτός, αλλού αυτή. Βλέμμα καρφί στην κάμερα!

1 COMMENT

  1. Πες τα ρε Νίκο…με τον παλιό…. ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ….και απτο 1989 λουζώμαστε τα θαλασσοδάνεια του…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.