Και σύζυγος και εραστής;

Ακούστε συνέντευξη του Γιάννη Στάνκογλου που μας μιλάει για τα καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα σχέδια του. Και λέω ακούστε…. Γιατί δεν θα διαβάσετε… θα τον ακούσετε να μου μιλάει…

0
898

Ακούστε συνέντευξη του Γιάννη Στάνκογλου που μας μιλάει για τα καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα σχέδια του. Και λέω ακούστε…. γιατί δεν θα διαβάσετε… θα τον ακούσετε να μου μιλάει…

Τον πέτυχα στην Πάτρα όπου ο σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις έχει μαζέψει όλους τους ηθοποιούς της παράστασης του, Αγαμέμνων, και κάνουν πρόβες. Ο Αγαμέμνωνας του Αισχύλου θα παιχτεί πρώτα στην Επίδαυρο 6 και 7 Ιουλίου και μετά θα κάνει μεγάλη περιοδεία.

Η συνέντευξη

——————————————————-

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ, GIANNIS STANKOGLOU, ACTOR, THEATRO, AGAMEMNON, nikosonline.grΟ Τσέζαρις Γκραουζίνις, μετά την επιτυχία του Επτά επί Θήβας, επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με τον Αγαμέμνονα. Στο πρώτο έργο της τριλογίας της Ορέστειας του Αισχύλου, παρακολουθούμε την επιστροφή του στρατηγού Αγαμέμνονα στο Άργος, μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου. Η υποδοχή της Κλυταιμήστρας μοιάζει θερμή, όμως κρύβει ένα οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης, που έχει καταστρώσει μαζί με τον Αίγισθο, προκειμένου να εκδικηθεί τη θυσία της Ιφιγένειας, που σφαγιάστηκε για να ξεκινήσουν τα πλοία προς την Τροία. Καθώς η Κλυταιμήστρα δολοφονεί τον Αγαμέμνονα και την αιχμάλωτη πριγκίπισσα Κασσάνδρα, ακολουθεί τον κύκλο του αίματος του οίκου των Ατρειδών που ξεκίνησε με την Ιφιγένεια και συνεχίζεται στις επόμενες τραγωδίες της τριλογίας.

Στο διπλό ρόλο του Αγαμέμνονα και του Αίγισθου ο Γιάννης Στάνκογλου. Κλυταιμήστρα η Μαρία Πρωτόπαππα. (και λένε ότι το σωστό είναι το όνομα της χωρίς το «ν»)

Μαζί τους ο Θοδωρής Κατσαφάδος, ο Αργύρης Πανταζάρας, η Ιώβη Φραγκάτου και 12μελής χορός. Το έργο ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Χάρη Πεγιάζη.

Από Νοέμβριο ο Γιάννης Στάνκογλου θα είναι στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ με τον Γιούγκερμαν, του Μ. Καραγάτση – σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ, GIANNIS STANKOGLOU, ACTOR, THEATRO, AGAMEMNON, nikosonline.gr

Ο Γιάννης Στάνκογλου (1974) έχει σπουδάσει υποκριτική στη Δραματική σχολή του Γιώργου Κιμούλη. Είναι νυμφευμένος με τη σκηνοθέτιδα Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Την Φοίβη, που γεννήθηκε το 2009 και τον Φίλιππο, που γεννήθηκε το 2014. Τον έχουμε δει σε αρκετές ταινίες, σε πολλά επεισόδια της 10ης εντολής στην τηλεόραση, και στο θέατρο σε παραστάσεις όπως: 2011 Το τρίτο στεφάνι, 2012 Ιφιγένεια εν Αυλίδι, 2016 Επτά επί Θήβας, Βίκτωρ-Βικτώρια, 2017 Καλιγούλας κ.α.

——————————————–

Για περισσότερο Στάνκογλου

Η παράσταση του καλοκαιριού: https://bit.ly/2tz2Z7d

Στην παράνοια του Καλιγούλα: https://bit.ly/2tqdBpR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.