Καλοκαίρι ίσον συναυλίες. Φέτος κυριαρχούν οι μεσήλικες και οι υπερήλικες.

0
848

Καλοκαίρι ίσον συναυλίες. Φέτος κυριαρχούν οι μεσήλικες και οι υπερήλικες.

Τα ελληνικά καλοκαίρια είναι απόλυτα συνδεδεμένα με την μουσική και μάλιστα με την Live μουσική. Και φέτος λοιπόν αρκετά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής – για όλα τα γούστα- θα βρεθούν στη χώρα μας για μοναδικές συναυλίες. Εκεί θα δούμε ποιοι πραγματικά αξίζουν της εκτίμησης μας.

Ο Βοb Dylan ξανά live στην Ελλάδα:  To περιμέναμε και είναι επίσημο. Ο ζωντανός θρύλος της folk rock – έστω και στα γεράματα [73 φέτος]- έρχεται τον Ιούνιο στη χώρα μας, για δυο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρώτος του σταθμός στη χώρα μας η Θεσσαλονίκη όπου το κοινό εκεί θα έχει την ευκαιρία να τον ακούσει για πρώτη φορά live, την Κυριακή 22 Ιουνίου στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Την επόμενη ημέρα Δευτέρα 23 Ιουνίου όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στη… Μαλακάσα και στο Terra Vibe Park όπου ο μεγάλος καλλιτέχνης θα συναντήσει ξανά το αθηναϊκό κοινό του.

Οι αγαπημένοι Placebo τον Αύγουστο στο Φάληρο: Με το νέο άλμπουμ τους “Loud Like Love” επανέρχονται οι Placebo, την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014 για μια μοναδική συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας – Open Air Area. Έχοντας στις αποσκευές τους έναν υπερ-επιτυχημένο δίσκο που βρέθηκε στο top-20 27 χωρών, οι πρωτοπόροι του εναλλακτικού ροκ υπόσχονται ένα αξέχαστο show.

Να τα μας! Η Lady Gaga τον Σεπτέμβριο:  Το απόλυτο pop-icon και show woman με εκατομμύρια fans ανά τον κόσμο έρχεται και στην Αθήνα, την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 όπου θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο (Ο.Α.Κ.Α). Η Lady Gaga θα επισκεφθεί τη χώρα μας στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας που πραγματοποιεί με τίτλο Lady Gaga’s artRAVE: the ARTPOP Ball. Σε όλους τους σταθμούς της παγκόσμιας περιοδείας της και κατά συνέπεια και στην Αθήνα, η σκηνή του show είναι ειδικά διαμορφωμένη και πρωτοποριακά σχεδιασμένη ώστε να την φέρνει πιο κοντά στους θαυμαστές της ανεξάρτητα από το που κάθονται. Οι κοσμικές πάντως με τα 12ποντα τακούνια ήδη έχουν πάρει θέση στα v.i.p.

Ο Μanu Chao για μια συναυλία στη Θεσσαλονίκη: Ο Μanu Chao και το συγκρότημά του La Ventura έρχονται για μια μοναδική συναυλία στη Θεσσαλονίκη. Ο βασιλιάς του Bongo, ο καλλιτέχνης που ξανάφερε την ισπανόφωνη μουσική στο προσκήνιο θα παρουσιάσει ένα ξεχωριστό live show στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014.

 

Και πάλι Thievery Corporation:  Στα πλαίσια της περιοδείας τους οι Thievery Corporation θα βρεθούν ευτυχώς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για δυο συναυλίες. Ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα στη χώρα μας, αφού κάθε του συναυλία στην Ελλάδα είναι sold οut, επιστρέφει τον Ιούνιο του 2014, για δυο μοναδικά live, ένα στην Αθήνα, στην Πλατεία Νερού (Ολυμπιακό συκρότημα Φαλήρου) στις 17/06 και ένα στη Θεσσαλονίκη στη Βαβυλωνία του Μύλου στις 18/06. Στις συναυλίες θα παρουσιάσουν τόσο κομμάτια αγαπημένα από τα προηγούμενα album τους όσο και τραγούδια από το νέο -7ο – δίσκο τους που τιτλοφορείται «Saudade». Tη συναυλία των Thievery Corporation θα ανοίξουν οι Imam Baildi και οι Boogie Belgique.

http://www.youtube.com/watch?v=NCnQEA-eI30&list=PL3AE747842593FC36&index=5

Οι James live στην Αθήνα τον Ιούλιο: Ο Tim Booth και οι λατρεμένοι του ελληνικού κοινού James, επιστρέφουν στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα την Τρίτη 15 Ιουλίου 2014. Το αγαπημένο συγκρότημα επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο της περιοδείας του για το νέο του άλμπουμ «La Petite Mort» το οποίο κυκλοφορεί στις 2 Ιουνίου.

Χλωμό το φετινό Rockwave Festival

Παρασκευή 11 Ιουλίου

ERIC BURDON

THE GODFATHERS

V.I.C

BEGGARS BLUES DIARY

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

CALEXICO

WOODKID

Terra Vibe στη Μαλακάσα.

Απ’ τα ‘80’ς βγαλμένοι, τα νεανικά μας χρόνια τα ιερά………Simple Minds και Boy George τον Ιούνιο στην Αθήνα
  • Ο Boy George στο πλαίσιο του En Lefko Festival 2014 την Παρασκευή 20 Ιουνίου στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.
  • Simple Minds Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

 

Ωστόσο, εκτός από τα ονόματα που έχουν επισημοποιηθεί και αναφέραμε παραπάνω, υπάρχουν και άλλα που ενδέχεται να δούμε ζωντανά στη χώρα μας και περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Ένα από αυτά είναι ο Bruce Springsteen για τον οποίο αναμένονται οι τελικές υπογραφές, ενώ η φήμη που κυκλοφόρησε το χειμώνα ότι θα δούμε ξανά ζωντανά στην Ελλάδα τους Rolling Stones, ακόμα παίζει….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.