Καλώς όρισες στην πατρίδα Αθηνά

Ποια είναι αυτή η Ελληνίδα που τόλμησε να βγάλει πρώτα cd στην Αγγλία και μετά στην Ελλάδα;

0
681

athina-andreadi-athena-andreadi

Ποια είναι αυτή η Ελληνίδα που τόλμησε να βγάλει πρώτα cd στην Αγγλία και μετά στην Ελλάδα;

Γεννήθηκε στο Λονδίνο, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και επέστρεψε στη βρετανική πρωτεύουσα για να γίνει μία από τις αγαπημένες μουσικούς του λονδρέζικου κοινού τραγουδώντας «Τζιβαέρι»

Για την Αθηνά Ανδρεάδη μάθαμε προ τριετίας περίπου μέσω του βρετανικού μουσικού Τύπου και έγκριτων περιοδικών όπως το «Μojo» ή το «Uncut», τα οποία με υψηλές βαθμολογίες έγραφαν ύμνους για το παρθενικό άλμπουμ της «Βreath With Μe».

Το ταλέντο της εκτίμησαν σπουδαίοι μουσικοί οι οποίοι και συμμετέχουν στο δεύτερο και πολύ καλύτερο άλμπουμ της «Ρeeling Αpples». Αιθέρια, γοητευτική, με φωνή που ανασύρει μνήμες από άλμπουμ της Τόρι Εϊμος ή των Florence & Τhe Μachine, η Αθηνά Ανδρεάδη συναρπάζει.

Και έφτασε η στιγμή να μας παρουσιάσει το πρώτο της ελληνόφωνο album «Γήινοι Άγγελοι».Η διαδρομή συνήθως για έναν Έλληνα καλλιτέχνη είναι από την Ελλάδα προς τα έξω. Στην περίπτωση της Αθηνάς Ανδρεάδη (Athena την έλεγαν στην Αγγλία), ξεκίνησε ανάποδα.

Κατάφερε πρώτα να κατακτήσει το Βρετανικό κοινό, με υπέροχες κριτικές και στις πιο δύσκολες εφημερίδες, με περιοδείες και εμφανίσεις σε γνωστά θέατρα και φεστιβάλ, και συνεργασίες με καταξιωμένους διεθνώς μουσικούς.

Οι ζωντανές της εμφανίσεις, αναδεικνύουν μια performer γεμάτη πάθος και αμεσότητα που σε παρασέρνει, τόσο στα δικά της τραγούδια, όσο και στις στιγμές αυτοσχεδιασμού. Σε πείσμα των καιρών που δημιουργούν μια τάση φυγής από την Ελλάδα, η Αθηνά επιστρέφει στην πατρίδα της για το πρώτο της ελληνόφωνο album, υπογράφοντας η ίδια όπως πάντα τη μουσική και τους στίχους, με συμπαραγωγό της τον Γιώργο Ανδρέου και τη συμμετοχή της Λίνας Νικολακοπούλου σε ένα τραγούδι.

Της έχω μιλήσει και είχαμε κάνει μια ραδιοφωνική συνέντευξη στο προηγούμενο άλμπουμ της και πραγματικά είναι ένα γλυκύτατο ονειρικό πλάσμα.

ghinos_aggelos_2014_03_001

athina-andreadi-athena-andreadi-3

——————————————

——————————————-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.