Κινηματογραφική ληστεία

0
572
A journalist works in front of the Cartier jewellery shop on the Croisette in Cannes, French Riviera, on May 5, 2015, after the hold up by four armed men who fled with a large amount of jewelry. AFP PHOTO / VALERY HACHEVALERY HACHE/AFP/Getty Images

cartier-boutique

Άρπαξαν κοσμήματα και ρολόγια αξίας 17,5 εκατ. ευρώ και έφυγαν σαν κύριοι. Όλα έγιναν στον μικρότερο δυνατό χρόνο και με απόλυτη ακρίβεια.

Η ληστεία στη θρυλική λεωφόρο Κρουαζέτ των Καννών, με τέσσερις άνδρες να αρπάζουν κοσμήματα και ρολόγια από κατάστημα Cartier, ήταν σχεδιασμένη με ακρίβεια και έγινε σε κινηματογραφικό χρόνο. Στις 11 το πρωί άνδρας που φορούσε μάσκα ηλικιωμένου μπήκε στο κοσμηματοπωλείο, χωρίς να γίνει αντιληπτός, παρότι ο χώρος διαθέτει πόρτα με προθάλαμο ασφαλείας και ένοπλο φρουρό.

Απειλώντας τον φύλακα με αυτόματο όπλο, ο άνδρας άνοιξε την πόρτα και έτσι μπήκαν και οι δύο επίσης ένοπλοι συνεργοί του, που φορούσαν φουλάρια στα πρόσωπά τους. Ένας τέταρτος φρουρούσε τον χώρο έξω από το κοσμηματοπωλείο. Τη στιγμή της ληστείας, δύο υπάλληλοι και μία πελάτισσα βρίσκονταν στο κατάστημα, όπου ακινητοποιήθηκαν. Με ταχύτατες κινήσεις, δύο από τους κακοποιούς άδειασαν το περιεχόμενο των προθηκών σε σάκους γυμναστηρίου που είχαν μαζί τους, ενώ ο τρίτος έλεγχε τις κινήσεις των τρομοκρατημένων παρισταμένων.

Γνωρίζοντας ότι το σπάσιμο των προθηκών είχε ενεργοποιήσει σιωπηλό συναγερμό και έχοντας χρονομετρήσει τον χρόνο αντίδρασης των αστυνομικών δυνάμεων της πόλης, οι ληστές από την βιασύνη τους άφησαν να πέσουν στο έδαφος αρκετά ακριβά ρολόγια και κοσμήματα προτού μπουν στην Mercedes, που οδηγούσε ο τέταρτος της παρέας. Το πολυτελές όχημα, που είχε κλαπεί τον Μάρτιο από γειτονικό δήμο, βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα ολοσχερώς καμένο σε απομακρυσμένη συνοικία των Καννών. Και να πεις ότι το κατάστημα Cartier είναι κάπου απόμερα! Όχι κούκλα μου, είναι γωνιακό και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο διάσημο ξενοδοχείο Carlton. Άντε πιάστους τώρα…..

2869668F00000578-3072002-Prestige_The_shop_front_of_Cartier_on_the_Croisette_seafront_in_-a-6_1431004077350

Επειδή οι τράπεζες πια έχουν γίνει σαν φρούρια, οι ληστές τώρα χτυπούν αλύπητα τα κοσμηματοπωλεία.

FRANCE-HOLD__c1411617_1557_986

————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

GTY_cartier_2_kab_150507_16x9_992

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.