Λάνθιμο, Atemberg κλπ. τα θεωρώ επιεικώς βλακώδη……

O Νίκος Ζερβός είναι απόφοιτος της σχολής Μωραΐτη και σπούδασε Κοινωνιολογία Ψυχολογία στο Deree. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών για περίπου 12 χρόνια.

1
862

O Νίκος Ζερβός είναι απόφοιτος της σχολής Μωραΐτη και σπούδασε Κοινωνιολογία Ψυχολογία στο Deree. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών για περίπου 12 χρόνια.

Nikos Zervos, Νίκος Ζερβός, σκηνοθέτης, σινεμά

10 + 1 ερωτήσεις στον Νίκο Ζερβό

 1. Γεια σου Νίκο, που σε πετυχαίνω; Γεια σου Νίκο με πετυχαίνεις πάνω απ’ το computer …
 1. Γιατί τι κάνεις αυτήν την περίοδο;Προετοιμάζω τη διανομή της ταινίας ”Λύσσα Κακιά” και έχω πήξει….
 1. Πρόσφατα σε στενοχώρησα με ένα δημοσίευμα για τον Βλάση Μπονάτσο που δεν σε ανέφερα, αλλά δεν ήταν κομμάτι για την καριέρα του, ήταν ένα κομμάτι προσωπικό δικό μου και της σχέσης μου με τον Βλάση. Αλλά και εσύ είχες πολύ καλή σχέση μαζί του. Εκτός από τις συνεργασίες στα Κουφώματα και στις ταινίες ”Τηλεκανήβαλοι”, ”Πατρίς Ληστεία Οικογένεια”, Βίτσια γυναικών”, ”Γυναίκες Δηλητήριο” κ.α κάναμε αρκετά στενή παρέα. Ο Βλάσης πέρναγε από το ρετιρέ μου στο Στρέφι Εξαρχείων και φώναζε από κάτω: «Ζερβέ κατέβα μπαρότσαρκα». Γυρνούσαμε, άλλες φορές με φίλες, άλλες οι δυο μας…. ξέρεις τα γνωστά.
 1. Τι θυμάσαι από τις συνεργασίες σας, την εποχή που έπαιζε στις ταινίες σου; Θυμάμαι έντονα το χιούμορ του και την κλασική φράση όταν έφθανε μόνιμα αργοπορημένος στο γύρισμα. «Φορτώστε» !!! Έτσι μας έκοβε κάθε είδους διάθεση για γκρίνια. Το κέφι του ήταν μόνιμο και είχε μια μανία να πειράζει πρωταγωνίστριες και μη. Όσο για φλερτ…μάλλον του την έπεφταν οι περισσότερες παρά ο ίδιος. Ήταν γνωστή η γοητεία του στο γυναικείο φύλλο. Ασχέτως με τις καθυστερήσεις πάνω στο γύρισμα ήταν άψογος και μεγάλη ταλεντάρα. Ειδικά στα ”Κουφώματα”, Βλάσης, Ζουγανέλης, Βαβούρας κι εγώ αυτοσχεδιάζαμε.. κι’ όποιον έπαιρνε ο χάρος (γέλια)
 1. Σαν persona πιστεύω ότι ταίριαζε πολύ στις ταινίες σου. Συμφωνείς; Ταίριαζε πολύ στις ταινίες μου κυρίως στο κουφό σουρεαλιστικό χιούμορ. Ασχέτως με τη δουλειά, περνάγαμε ατελείωτες ώρες μαζί συζητώντας για μεταφυσικά φαινόμενα που ήταν και η μανία του Βλάση
 1. Σαν να μου φαίνεται ότι έχεις καιρό να κάνεις ταινία; Συγκριτικά με άλλους σκηνοθέτες δεν έχω πολύ καιρό. Η τελευταία μου ήταν το ”Show Bich” πριν δυο χρόνια περίπου, και τώρα η ”Λύσσα κακιά”. Είναι μια νεανική ταινία με βασικό cast τους: Τάκη Χρυσικάκο, Γιώργο Καραμίχο, Βίκυ Κουλιανού, Ζωή Ζέρβα, Τζώνυ Θεωδορίδη και φιλική συμμετοχή του Γιάννη Ζουγανέλη.
 1. Πάντως τον τελευταίο καιρό έχουμε αρχίσει να βλέπουμε πάλι καλό Ελληνικό κινηματογράφο. Έχεις ξεχωρίσει κάποιες ταινίες; Εξαρτάται τι εννοείς καλό Ελληνικό κινηματογράφο…γιατί αν εννοείς Λάνθιμο, Atemberg κλπ. τα θεωρώ επιεικώς βλακώδη και κλεμμένα από ξένες ταινίες όπως το ”Κάστρο της αγνότητας”. Θεωρώ ελπιδοφόρες όμως τις νέες ταινίες του Αθερίδη, του Τριανταφυλίδη και διαχρονικές όλες τις ταινίες του Νίκου Νικολαίδη και του Κώστα Φέρρη
 1. Με την τηλεόραση γιατί δεν έχεις ασχοληθεί; Έχω ψιλοκάνει πράγματα αλλά δεν έχω συνεργαστεί με τα ιδιωτικά κανάλια γιατί δεν μπορώ να συνεννοηθώ με αυτούς που τα διευθύνουν. Δεν ανήκω στις μικρές κλίκες των καναλιών αυτών βλέπεις…..
 1. Στο εξωτερικό πάντως τα σήριαλ σκίζουν. Μέχρι και οι μεγάλοι σκηνοθέτες κάνουν έστω και για λίγα επεισόδια… Εάν μου πρότειναν κάτι που ταιριάζει στο στυλ μου θα το έκανα. Δεν μου πάει όμως το σαχλοκατηνίστικο χιούμορ που έχουν τα περισσότερα Ελληνικά σήριαλ….
 1. Ποιο θα ήταν το ιδανικό δίδυμο για μια ταινία σου; Ιδανικό δίδυμο για εμένα θα ήταν σήμερα ο Ζουγανέλης και ο Αθερίδης ή ο ‘Αλκης Παναγιωτίδης και ο Τζούμας.

Και την 11η ερώτηση θέλω να την κάνεις εσύ στον εαυτό σου και να την απαντήσεις βέβαια.

 1. Γιατί έχεις τη φήμη ότι έχεις βρίσει πολύ κόσμο; Προφανώς γιατί κάτι συμβαίνει που με ενοχλεί, ειδικά στην δουλειά μου. Και ναι είναι αλήθεια ότι έχω «καρφώσει» αρκετούς του χώρου μου…..

Nikos Zervos, Νίκος Ζερβός, σκηνοθέτης, σινεμά

Γιάννης Ζουγανέλης, Όλγα Θανασιά και Νίκος Ζερβός στην νέα ταινία “Λύσσα Κακιά”

Nikos Zervos, Νίκος Ζερβός, σκηνοθέτης, σινεμά

Νίκος Ζερβός, Κώστας Καρράς και Βλάσης Μπονάτσος

Nikos Zervos, Νίκος Ζερβός, σκηνοθέτης, σινεμά

Νίκος Ζερβός, Σάκης Μπουλάς, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Γιοκαρίνης

Nikos Zervos, Νίκος Ζερβός, σκηνοθέτης, σινεμά

Νίκος Ζερβός, Κωνσταντίνος Τζούμας, Δημήτρης Πουλικάκος, Βλάσσης Μπονάτσος, Τζόνυ Βαβούρας.

——–

Το trailer της ταινίας “Λύσσα Κακιά”

1 COMMENT

 1. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
  ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟ.

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΛΑΣΣΗ????????????

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.