Λέτε να λύθηκε ο γρίφος του Τζακ του Αντεροβγάλτη;

0
407

images6G0Q37MT_M

Ένα θρίλερ χρόνων φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του. Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη βιολογική/γενετική έρευνα, ήταν τελικά ένας κομμωτής, Πολωνοεβραίος και μετανάστης στην Αγγλία με το όνομα Ααρών Κοσμίνσκι. Και τι δεν έχει ειπωθεί γι’ αυτόν! Από το ότι ήταν γυναίκα μέχρι μέλος της Βασιλικής Αυλής, που δολοφονούσε πόρνες στο Λονδίνο του 1888, και έτσι έφτιαξε το δικό του μυστήριο 126 ετών.

Μια σκοτεινή και αρρωστημένη προσωπικότητα που απασχόλησε έντονα τις αρχές στα τέλη του 19ου αιώνα, ίσως από τους πρώτους serialkillers του κόσμου, που φυσικά έχει δώσει τροφή για δεκάδες μυθιστορήματα, κόμικ, θεατρικά έργα, videogames, έρευνες και δοκίμια ενώ η νεότερη γενιά, στην δεκαετία του ’80 στην Ελλάδα, τον έμαθε από την περίφημη τηλεοπτική σειρά με τον Μάικλ Κέιν. Εκτός από την τηλεόραση μαζί του ασχολήθηκε και ο κινηματογράφος και έτσι στα γρήγορα μπορούμε να θυμηθούμε πως τον διάσημο δολοφόνο έχουν υποδυθεί ο Κλάους Κίνσκι, ο Αντονι Πέρκινς και πιο πρόσφατα ο Johnny Depp.

Γιατί όμως ξανάρθε στην επικαιρότητα και πως κατέληξε σε νέα συμπεράσματα η νεότερη έρευνα; Μια εσάρπα ήταν η αρχή. Μια εσάρπα που ανήκε στο τελευταίο εκ των θυμάτων του Τζακ του Αντεροβγάλτη και το DNA θύματος και δράστη (υπολείμματα σπέρματος στην εσάρπα, για την ακρίβεια) ήταν η αρχή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι του μυστηρίου. Ο γενετιστής βιολόγος Jari Louhelaine – που χρησιμοποίησε γενετικό υλικό μακρινών απογόνων του Κοσμίνσκι και της δολοφονημένης πόρνης – ισχυρίζεται τώρα πως έπειτα από έρευνες που άρχισαν το 2011 κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης ήταν τελικά ο Πολωνοεβραίος κομμωτής. Λέτε αυτό να είναι το τελικό φινάλε σε ένα θρίλερ χρόνων;

140908-ripper-scarf-combo-8a_84ed4fee2cf22b5d2f9893feba355507_nbcnews-ux-960-520

Η εσάρπα και το σκίτσο που απεικονίζει τον πολωνοεβραίο κομμωτή Ααρών Κοσμίνσκι.

———————————-

jack-the-ripper_M

Ε π ι λ ε γ μ έ ν ε ς    τ α ι ν ί ε ς

Jack the Ripper (1959) UK

Σκηνοθεσία: Robert S. Baker / Monty Berman

Jack the Ripper (1976) Switzerland/West Germany
Σκηνοθεσία: Jess Franco

Terror at London Bridge (1985) USA
Σκηνοθεσία: E.W. Swackhamer
(TV Movie)

Jack’s Back (1988) USA
Σκηνοθεσία: Rowdy Herrington

Jack the Ripper (1988) Uk/USA
Σκηνοθεσία: David Wickes
(TV Miniseries)

Edge of Sanity (1989) UK/USA/France/Hungary
Σκηνοθεσία: Dir: Gérard Kikoïne

From Hell (2001) USA

Johnny Depp
Σκηνοθεσία: Albert Hughes / Allen Hughes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.