Λίμνη καθαρή και κρυστάλλινη σαν διάφανη

2
664

Swiftcurrent-Lake

Οι λίμνες μας αρέσουν να τις βλέπουμε αλλά όχι να κολυμπάμε σ’ αυτές, γιατί τα νερά τους είναι θολά και λόγο ακινησίας ο βυθός κάπως σαν βούρκος. H λίμνη McDonald όμως, που είναι η μεγαλύτερη στη Μοντάνα των ΗΠΑ, γνωστή για την καθαρότητα των νερών της και την εξαιρετική διαύγεια που έχει σε όλα σχεδόν τα σημεία της, είναι να την πιεις στο ποτήρι.

montana1

Δεν υπάρχει αυτή η λίμνη.

Έχει μήκος περίπου 16 χιλιόμετρα, ενώ το βάθος της φτάνει τα 130 μέτρα και βρίσκεται σε υψόμετρο 660 μέτρα, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο. Χαρακτηριστικό της καθαρότητάς της είναι το γεγονός ότι τα βότσαλα καθρεφτίζονται στο νερό, ενώ οι βάρκες μοιάζουν να αιωρούνται μαγικά στην επιφάνειά της.

Η λίμνη είναι το σπίτι για πολλά είδη πέστροφας και άλλων ψαριών, ενώ κάστορες, αρκούδες, ζαρκάδια και ελάφια ζουν σε διάφορα σημεία των ακτών της, κυρίως στη βόρεια πλευρά. Το δάσος των κωνοφόρων που περιβάλλει τη λίμνη κυριαρχείται από πυκνή βλάστηση ελάτων και πεύκων, ενώ το χιονισμένο βουνό στο βάθος συμπληρώνει το μοναδικό φυσικό σκηνικό. Ολόκληρη η περιοχή αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς των κατοίκων της Πολιτείας και όχι μόνο, για όλες τις εποχές του χρόνου.

22974h

Lake-McDonald 6

Χαρακτηριστικό της καθαρότητάς της είναι ότι μοιάζει με καθρέφτη και ότι τα βότσαλα της καθρεφτίζονται στο νερό.

lake-mcdonald

lake-mcdonald-9769

Κοίταξε, λίμνη, κοίταξε! Δεν έκλεισ’ ένας χρόνος ππαιζε με το κύμα σου χαρούμενη, τρελή,και τώρα, τώρα ο δύστυχος, κάθομαι, λίμνη, μόνος στην πέτρα εδ’ όπου πάντοτε μας έβλεπες μαζί.” (Αριστοτέλης Βαλαωρίτης –«Λίμνη»)

lake-mcdonald-autumn-jack-bell

lake-mcdonald-rick-ulmer

Κάντε Like στην σελίδα “Around the world” / https://www.facebook.com/ΣΤΟΝΚΟΣΜΟ-693164237499633/

 

2 COMMENTS

  1. Γεια σου Νικο μου μ’ενα καλο,χαρουμενο και ευχαριστο ΣΚ…… καλε τι ομορφη λιμνη ειναι αυτη? Νικο μου εισαι το κατι αλλο που πας και βρισκεις αυτα τα ωραια αρθρα…. (y) (y) (y) εισαι μοναδικος……

  2. Νικολα μου τρελλαινομαι για πεστροφα.Πολυ ομορφια αυτη η λιμνη

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.