Μάθημα ζωής όταν τον ακούς να μιλάει…

0
690

listen-to-me-marlon-documentary-marlon-brando-theliptv-byod-interview-trailer

Ένα θαυμάσιο ντοκιμαντέρ που αποδεικνύει ότι ήταν όχι μόνο ένας θαυμάσιος ηθοποιός αλλά και ένας ορθά σκεπτόμενος άνθρωπος. Γυρισμένο την περσινή χρονιά, απέσπασε πολλά βραβεία και ξανάφερε τον πρωταγωνιστή του, στην πρώτη θέση και στις καρδιές μας.

Μ’ αρέσει πολύ, τρελαίνομαι να τον χαζεύω να παίζει τους ρόλους του, με τέτοια φυσικότητα, λες και δεν παίζει κάποιον ρόλο, αλλά ότι έτσι είναι. Ο Marlon Brando δεν είναι μόνο ο καλύτερος ηθοποιός ever, αλλά και τα μαθήματα ζωής που έχει δώσει κατά καιρούς θα έπρεπε να διδάσκονται στα σχολεία ή τουλάχιστον στις δραματικές σχολές.

Φαντάζομαι να την ξέρετε την υπόθεση με το βραβείο Oscar. Όταν κέρδισε το δεύτερο Oscar του, δεν πήγε να το παραλάβει και έστειλε στην θέση του μια ινδιάνα. Η κοπέλα ανέβηκε στην σκηνή και είπε: “Ο κύριος Brando δεν το θέλει το Oscar, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα αυτά που έχετε κάνει στους ινδιάνους και τους κλέψατε την γη και τους σκοτώσατε… και επιπλέον τους δείχνετε στις ταινίες σαν δολοφόνους, ενώ άλλη είναι η αλήθεια!” Πάγωσε η αίθουσα, και το θέμα συζητιόταν επί μήνες… με αποτέλεσμα να αρχίσουν να γυρίζονται ταινίες που έδειχναν πια το δίκιο των Ινδιάνων.

Marlon-Brandon_M

Επίσης στο ντοκιμαντέρ έχουν συμπεριλάβει και άλλες δύο σημαντικές στιγμές της ζωής του. Πρώτα μέσα στο δικαστήριο όταν ο γιος του σκότωσε τον γκόμενο της αδελφής του, ο Brando λέει ότι αυτός φταίει, (εννοώντας ότι σαν πατέρας δεν έδωσε την σωστή ανατροφή στα παιδιά του), και όταν αυτοκτόνησε η κόρη του, είπε ότι πλέον έχει τελειώσει και αυτός.

Ότι λέει σ’ αυτό το ντοκιμαντέρ είναι απίστευτο!

Γενικώς μιλάει για τα πάντα. Το Listen to Me Marlon, το έγραψε, το σκηνοθέτησε και το μόνταρε ο Stevan Riley, και οι κριτικές των εφημερίδων ήταν αποθεωτικές. Η Village Voice έγραψε ότι είναι αριστούργημα και “The greatest, most searching documentary of an actor ever put on film.Το Vanity Fair έγραψε ότι πρόκειται για κάτι μοναδικό, το Variety είπε ότι έτσι πρέπει να είναι όλα τα ντοκιμαντέρ που αφορούν γνωστά πρόσωπα και το Rolling Stone έγραψε:”You want Brando Confidential? Fine, you’ve got it.”

Marlon-Brandon1_M

Το ντοκιμαντέρ κέρδισε τα βραβεία: Best Documentary- Circle Awards από τους κριτικούς του San Francisco, IDA Creative Recognition Award for Best Writing και Best Film Founders Prize at the Traverse City Film Festival 2015

29LISTEN-facebookJumbo-v2

Δείτε το Official Trailer του “Listen to Me Marlon” – Marlon Brando Documentary HD

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.