Μακριά από τις αρρωστημένες σχέσεις

0
901

Main_7

Ένας δυστυχισμένος γάμος μπορεί να «αρρωστήσει» την καρδιά σας στην κυριολεξία, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής.

Αλλά δεν είναι μόνο ο δυστυχισμένος γάμος. Πάρα πολύ κακό κάνουν γενικά οι αρρωστημένες σχέσεις. Οι ανικανοποίητες, οι ημιτελείς, οι προβληματικές. Οι σχέσεις που δεν συμπληρώνει ο ένας τον άλλο, ή που βασανίζει ο ένας τον άλλο είναι αρρωστημένες.

Μια πρόσφατη έρευνα δείχνει, ότι όσοι βρίσκονται μέσα σε ένα δυστυχισμένο γάμο έχουν πιο σκληρές αρτηρίες και διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών. Η κακή ψυχολογία λόγω μιας κακής σχέσης, επιδρά αφάνταστα άσχημα στον οργανισμό και στο σώμα μας. «Ολοένα και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι η ποιότητα και τα πρότυπα των κοινωνικών σχέσεων ενός ατόμου μπορεί να συνδέονται με ποικίλες εκβάσεις της υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων» αναφέρουν οι επιστήμονες.

Και αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες, και πιο επιστημονικές, «Η συμβολή της μελέτης είναι ότι καταδεικνύει πως αυτά τα είδη των συνδέσεων μπορούν να παρατηρηθούν ακόμη και κατά τις πρώτες φάσεις ανάπτυξης της πλάκας στις αρτηρίες και πως οι παρατηρήσεις αυτές μπορεί να σχετίζονται όχι μόνο με τον τρόπο που αξιολογούμε τις σχέσεις μας γενικά, αλλά και με την ποιότητα των συγκεκριμένων κοινωνικών αλληλεπιδράσεων μας με τους εταίρους μας, καθώς ξεδιπλώνονται κατά τη διάρκεια της καθημερινής μας ζωής»

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το στρες που προκαλεί στον οργανισμό μια κακή σχέση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού.

ADAP5P Young couple not communicating after an argument

Arguing-couple

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν «αυξανόμενες ενδείξεις», ότι οι ερωτικές μας σχέσεις μπορεί να έχουν δραματικές επιδράσεις στην υγεία μας.

dreamstime_xs_30572698

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Psychosomatic Medicine.

family-argument

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.