Μα πόσο θεά είναι!!!!

Η γυναίκα χαμαιλέων, η σπάνια αυτή ηθοποιός στα πρώτα της βήματα, τότε που έτρεχε από οντισιόν σε οντισιόν έχει «φάει» απόρριψη. Ναι διαβάσατε πολύ καλά, απόρριψη ακόμα και η Meryl Streep, η οποία συμβουλεύει όλους τους ανθρώπους να μην πτοούνται από την αρνητική κριτική.

3
1096

Η γυναίκα χαμαιλέων, η σπάνια αυτή ηθοποιός στα πρώτα της βήματα, τότε που έτρεχε από οντισιόν σε οντισιόν έχει «φάει» απόρριψη. Ναι διαβάσατε πολύ καλά, απόρριψη ακόμα και η Meryl Streep, η οποία συμβουλεύει όλους τους ανθρώπους να μην πτοούνται από την αρνητική κριτική.

Ανέβασα ένα άρθρο για τις γυναίκες που δεν είναι αυτό λέμε «καλλονές», αλλά δεν περίμενα ότι θα διάβαζα κι’ αυτό! Κι’ όμως αρχές της δεκαετίας του ‘ 70 υπήρξε σκηνοθέτης που είπε στην Meryl Streep ότι ήταν πολύ άσχημη για να παίξει σε μια ταινία! Και το λέει η ίδια πια, μόνο και μόνο για να εμψυχώσει τα νέα παιδιά. Ανέβασε μια φωτογραφία της μέσα στο μετρό, την ημέρα που την απέρριψαν και έγραψε:

ekeini-tin-imera-me-eipan-asximi-gia-ena-rolo_w_l

  • «Εδώ γυρίζω στο σπίτι μου μετά από μια οντισιόν για μια ταινία, όπου μου είπαν ότι ήμουν πολύ άσχημη για τον ρόλο. Αυτή ήταν μια σημαντική στιγμή για μένα. Η γνώμη αυτών των ανθρώπων θα μπορούσε να εκτροχιάσει τα όνειρά μου να γίνω ηθοποιός ή να με αναγκάσει να σταματήσω να πιστεύω στον εαυτό μου. Πήρα βαθιά ανάσα και είπα: “Λυπάμαι που νομίζετε ότι είμαι πάρα πολύ άσχημη για την ταινία σας, αλλά είστε μόνο μία γνώμη σε μια θάλασσα από χιλιάδες (γνώμες) και εγώ φεύγω για να βρω μια καλύτερη παλίρροια”. Μέχρι σήμερα έχω 18 υποψηφιότητες για Όσκαρ».

Και δεν είναι μόνο οι 18 υποψηφιότητες, θα συμπληρώσω εγώ. Έχει κερδίσει 3 φορές το Oscar και είναι ίσως η μεγαλύτερη ηθοποιός όλων των εποχών. Από το 1971 που ξεκίνησε έχει δώσει παραδειγματικές ερμηνείες. Έχει κερδίσει 29 φορές υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, όπου την κέρδισε τις 8. Δεν το έχει καταφέρει κανείς άλλος ηθοποιός άντρας ή γυναίκα στην ιστορία των Golden Globes.

Έχει πάρει 2 φορές το Screen Actors Guild Award, μία φορά το βραβείο στις Κάννες και 5 φορές το New York Film Critics Circle Award. Δύο BAFTA, και 2 φορές το βραβείο του AUSTRALIAN FILM INSITUTE. Επίσης 2 φορές έχει κερδίσει το μεγάλο θεατρικό βραβείο Emmy.

Meril-Streep1_M

Ήθελα να ήξερα ποιος ήταν αυτός ο μαλάκας που την είπε άσχημη, την εποχή που ήταν 20-25 χρόνων κορίτσι.

MERYL STREEP, ΜΕΡΙΛ ΣΤΡΙΠ ΑΣΧΗΜΗ, nikosonline.gr,

 

 

3 COMMENTS

  1. Έτυχε να έχω το dvd, με την ταινία The Hours όπου πρωταγωνιστεί με Κίντμαν και Μουρ…
    το θεωρώ κόσμημα, αν και πεσιμιστικό στην όλη διήγηση …η ερμηνεία της Στρηπ ,στιβαρή,
    φυσικότατη και αληθοφανής…

  2. Πρόκειται όντως για ηθοποιό – χαμαιλέοντα! Είναι απιστευτο το πόσο πολύ μπορεί η εσωτερική της αναζήτηση των στοιχείων ενός ρόλου να αλλάξει ακόμη και την εξωτερική της μορφή! Σπάνια ηθοποιός!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.