Μα τι καλός που είναι αυτός ο μικρός…

Ο Κώστας Νικούλι, ο μόλις 20 χρόνων πρωταγωνιστής στη «Xenia», τη νέα ταινία του Πάνου Κούτρα, έχει κλέψει καρδιές με την γλυκύτητα του, την τσαχπινιά του αλλά και την σοβαρότητα του. Όλα αυτά στην μεγάλη οθόνη, γιατί στην προσωπική του ζωή τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα…..

2
2009

Ο Κώστας Νικούλι, ο μόλις 20 ετών πρωταγωνιστής στο «Xenia», τη νέα ταινία του Πάνου Κούτρα, έχει κλέψει καρδιές με την γλυκύτητα του, την τσαχπινιά του αλλά και την σοβαρότητα του. Όλα αυτά στην μεγάλη οθόνη, γιατί στην προσωπική του ζωή τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα…

Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό που ζουν μαζί σ’ ένα διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο. Οι γονείς τους επέστρεψαν στην Αλβανία το 2012, γιατί ο πατέρας τους δεν έβρισκε πια δουλειές, η μητέρα τους που συντηρούσε ένα mini market μίνι δεν πήγαινε καλά, οπότε αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω, στην άλλη πατρίδα. Τα αγόρια έμειναν εδώ.

Οι γονείς του ήρθαν στην Ελλάδα το 1992. Δύο χρόνια μετά γεννήθηκε ο Κώστας. Στην Αλβανία ο πατέρας του ήταν καθηγητής Γαλλικών και η μητέρα του πολιτικός μηχανικός. Στην Ελλάδα έκαναν ό,τι δουλειά βρισκόταν. Ο μικρός Κώστας γεννήθηκε, μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο εδώ. Όταν ήταν ακόμη μαθητής Λυκείου, αποφάσισε να δώσει εξετάσεις στη δραματική σχολή «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη. Αν δεν τον έπαιρναν στην σχολή θα αναγκαζόταν να επιστρέψει στην Αλβανία και να γίνει λογιστής.

Στην Γ’ Λυκείου έμαθε για την ακρόαση στην ταινία του Πάνου Κούτρα. Έψαχναν ηθοποιούς αλβανικής καταγωγής από 16 ως 21 ετών, που να μιλούν άπταιστα ελληνικά. Ο Κώστας εκπληρούσε όλες τις προϋποθέσεις. Πήγε, ο Πάνος Κούτρας μετά το δοκιμαστικό ενθουσιάστηκε και τον πήρε. Με την πρώτη του ταινία, έγινε κατ’ ευθείαν πρωταγωνιστής.

Κώστας Νικούλι, Costas Nikouli, ηθοποιός, XENIA, ταινία, Πάνος Κούτρας, σινεμά, gay, Αλβανός, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line

Στην υπέροχη ταινία “Xenia” λοιπόν, ο Κώστας υποδύεται τον Ντάνυ έναν νεαρό Αλβανό ομοφυλόφιλο, και τον παίζει πολύ καλά. Αρχικά βέβαια έπρεπε να ξεπεράσει ένα μεγάλο εμπόδιο. Έπρεπε να το πει στους γονείς του. Η μητέρα του φρίκαρε, αλλά αφού κουβέντιασε μαζί της, αφού της γνώρισε τον Πάνο Κούτρα, αφού της εξήγησαν τα πάντα για την ταινία και για τα μηνύματα που ήθελε να μεταδώσει, της έφυγε το άγχος και χαλάρωσε. Τώρα οι γονείς του είναι πολύ περήφανοι για εκείνον, που τα κατάφερε τόσο καλά, και ήταν τόσο καλός στο ρόλο του.

 Το story της ταινίας

Στο «Xenia» πρωταγωνιστές είναι δύο αδέλφια, Ελληνοαλβανοί ο 16χρονος Ντάνυ και ο 18χρονος Οδυσσέας. Η Αλβανή μητέρα τους με σπουδές ωδείου, κατέληξε σε σκυλάδικο, αλκοολική και εγκαταλειμμένη από έναν σύζυγο που την εκμεταλλευόταν. Τώρα είναι νεκρή και τα δύο αδέλφια ταξιδεύουν στην Ελλάδα αναζητώντας τον πατέρα τους, ο οποίος κερδίζει λεφτά πουλώντας “προστασία” σε μαγαζιά της πόλης και πολιτεύεται στον χώρο της άκρας Δεξιάς.

Ένα από τα πολύ ωραία στοιχεία της ταινίας είναι οι σχέσεις των δυο αδελφών, και το πώς προσπαθούν να βρουν κώδικες επικοινωνίας μεταξύ τους. Ο Ντάνυ βιώνει τον ρατσισμό για την καταγωγή του και για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Όταν ήταν μικρός στο σχολείο, ο Κώστας επίσης είχε βιώσει τον ρατσισμό όταν κάποια παιδιά τον είχαν αποκαλέσει «κωλοαλβανό», αλλά τότε δεν καταλάβαινε πολύ καλά την προσβολή, γιατί ήταν μικρός.

Από την άλλη πλευρά, στην ταινία μπορεί να υποδύεται τον ομοφυλόφιλο, όμως ο Κώστας έπρεπε να δείξει στο κοινό, ότι αυτό που χαρακτηρίζει τον Ντάνυ δεν είναι η σεξουαλική του επιλογή, αλλά το γεγονός ότι είναι ένα παιδί που αναγκάζεται να μεγαλώσει απότομα. Αναγκάζεται από τις καταστάσεις να αποχαιρετίσει την εφηβεία του και να γίνει άντρας. Να ωριμάσει. Στην πραγματικότητα πάντως, μέχρι να διαβάσει το σενάριο και να παίξει στην ταινία, ο μικρός Κώστας δεν είχε συναναστραφεί ούτε γνωρίσει ποτέ ομοφυλόφιλο. Ότι ήξερε, τα ήξερε απ’ αυτά που έδειχνε η τηλεόραση. Τώρα φυσικά, έχει άλλη άποψη.

Η επόμενη ταινία του Κώστα Νικούλι θα είναι σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Γιάνναρη.

Κώστας Νικούλι, Costas Nikouli, ηθοποιός, XENIA, ταινία, Πάνος Κούτρας, σινεμά, gay, Αλβανός, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ https://www.nikosonline.gr/?p=205

Κώστας Νικούλι, Costas Nikouli, ηθοποιός, XENIA, ταινία, Πάνος Κούτρας, σινεμά, gay, Αλβανός, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line Κώστας Νικούλι, Costas Nikouli, ηθοποιός, XENIA, ταινία, Πάνος Κούτρας, σινεμά, gay, Αλβανός, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line

 Έχουν Αλβανική καταγωγή

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ο υδραυλικός που έγινε μοντέλο & σταρ των reality https://bit.ly/3GChZER

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ: Όταν ήμουν παιδί https://bit.ly/3HDgBDx

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΕ: Ο ωραίος Αλβανός https://bit.ly/34j4U6B

ΠΑΝΟΣ ΝΑΤΣΗΣ: Σκοτώθηκε στα 31 του https://bit.ly/34KkCHq

ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΪΡΑ: Η βασίλισσα της Ευρώπης https://bit.ly/3gsSStM

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία, πατώντας τον σύνδεσμο

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία, πατώντας τον σύνδεσμο

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.