Μα τι καλός που είναι αυτός ο μικρός…

Ο Κώστας Νικούλι, ο μόλις 20 χρόνων πρωταγωνιστής στη «Xenia», τη νέα ταινία του Πάνου Κούτρα, έχει κλέψει καρδιές με την γλυκύτητα του, την τσαχπινιά του αλλά και την σοβαρότητα του. Όλα αυτά στην μεγάλη οθόνη, γιατί στην προσωπική του ζωή τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα…..

2
759

Ο Κώστας Νικούλι, ο μόλις 20 χρόνων πρωταγωνιστής στη «Xenia», τη νέα ταινία του Πάνου Κούτρα, έχει κλέψει καρδιές με την γλυκύτητα του, την τσαχπινιά του αλλά και την σοβαρότητα του. Όλα αυτά στην μεγάλη οθόνη, γιατί στην προσωπική του ζωή τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα…..

Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό που ζουν μαζί σ’ ένα διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο. Οι γονείς τους επέστρεψαν στην Αλβανία το 2012, γιατί ο πατέρας τους δεν έβρισκε πια δουλειές, η μητέρα τους που συντηρούσε ένα mini market μίνι δεν πήγαινε καλά, οπότε αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω, στην άλλη πατρίδα.

Οι γονείς του ήρθαν στην Ελλάδα το 1992. Δύο χρόνια μετά γεννήθηκε ο Κώστας. Στην Αλβανία ο πατέρας του ήταν καθηγητής Γαλλικών και η μητέρα του πολιτικός μηχανικός. Στην Ελλάδα έκαναν ό,τι δουλειά βρισκόταν. Ο μικρός Κώστας μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο εδώ. Όταν ήταν ακόμη μαθητής Λυκείου, αποφάσισε να δώσει εξετάσεις στη δραματική σχολή «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη. Αν δεν τον έπαιρναν στην σχολή θα αναγκαζόταν να επιστρέψει στην Αλβανία και να γίνει λογιστής.

Στην Γ’ Λυκείου έμαθε για την ακρόαση στην ταινία του Πάνου Κούτρα. Έψαχναν ηθοποιούς αλβανικής καταγωγής από 16 ως 21 ετών, που να μιλούν άπταιστα ελληνικά. Ο Κώστας εκπληρούσε όλες τις προϋποθέσεις, πήγε, ο Πάνος Κούτρας ενθουσιάστηκε και τον πήρε.

Κώστας Νικούλι, Costas Nikouli, ηθοποιός, XENIA, ταινία, Πάνος Κούτρας, σινεμά, gay, Αλβανός, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line

Στην υπέροχη ταινία “Xenia ο Κώστας υποδύεται τον Ντάνυ έναν νεαρό Αλβανό ομοφυλόφιλο, και παίζει πολύ καλά. Βέβαια όταν το έμαθε η μητέρα του, φρίκαρε, αλλά κουβέντιασε μαζί της, γνώρισε τον Πάνο Κούτρα, ο οποίος την κέρδισε, κι έτσι της έφυγε το άγχος και χαλάρωσε. Τώρα οι γονείς του είναι πολύ περήφανοι για εκείνον, που τα κατάφερε τόσο καλά, και ήταν τόσο καλός στο ρόλο του.

Στο «Xenia» πρωταγωνιστές είναι δύο αδέλφια, Ελληνοαλβανοί ο 16χρονος Ντάνυ και ο 18χρονος Οδυσσέας. Η Αλβανή μητέρα τους με σπουδές ωδείου, κατέληξε σε σκυλάδικο, αλκοολική και εγκαταλειμμένη από έναν σύζυγο που την εκμεταλλευόταν. Τώρα είναι νεκρή και τα δύο αδέλφια ταξιδεύουν στην Ελλάδα από την Κρήτη ως την Θεσσαλονίκη για να βρουν τον πατέρα τους που κερδίζει λεφτά πουλώντας προστασία σε μαγαζιά της πόλης και πολιτεύεται στον χώρο της άκρας Δεξιάς.

Ένα από τα πολύ ωραία στοιχεία της ταινίας είναι οι σχέσεις των δυο αδελφών, και το πώς προσπαθούν να βρουν κώδικες επικοινωνίας μεταξύ τους. Ο Ντάνυ βιώνει τον ρατσισμό για την καταγωγή του και για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Όταν μικρός στο σχολείο ο Κώστας επίσης είχε βιώσει τον ρατσισμό όταν κάποια παιδιά τον είχαν αποκαλέσει «κωλοαλβανό», αλλά τότε δεν καταλάβαινε πολύ καλά την προσβολή γιατί ήταν μικρός.

Από την άλλη πλευρά, στην ταινία μπορεί να υποδύεται τον ομοφυλόφιλο, όμως αυτό που χαρακτηρίζει τον Ντάνι περισσότερο δεν είναι η σεξουαλική του επιλογή, αλλά το ότι είναι ένα παιδί που αναγκάζεται να μεγαλώσει. Αναγκάζεται από τις καταστάσεις να αποχαιρετίσει την εφηβεία του και να γίνει άντρας. Να ωριμάσει. Στην πραγματικότητα πάντως, μέχρι την ταινία, ο μικρός δεν είχε συναναστραφεί ούτε γνωρίσει ποτέ ομοφυλόφιλο και τα πρότυπά του ήταν αυτά που έδειχνε η τηλεόραση. Τώρα, φυσικά, έχει άλλη άποψη.

Η επόμενη ταινία του Κώστα Νικούλι είναι σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Γιάνναρη.

Κώστας Νικούλι, Costas Nikouli, ηθοποιός, XENIA, ταινία, Πάνος Κούτρας, σινεμά, gay, Αλβανός, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line Κώστας Νικούλι, Costas Nikouli, ηθοποιός, XENIA, ταινία, Πάνος Κούτρας, σινεμά, gay, Αλβανός, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line Κώστας Νικούλι, Costas Nikouli, ηθοποιός, XENIA, ταινία, Πάνος Κούτρας, σινεμά, gay, Αλβανός, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία, πατώντας τον σύνδεσμο

https://www.nikosonline.gr/?p=205

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία, πατώντας τον σύνδεσμο

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία, πατώντας τον σύνδεσμο

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.