Μεγαλοπαπάδες και δεσποτάδες!

Τελικά έχουν πολύ πλάκα οι μεγαλοπαπάδες, οι δεσποτάδες, οι μητροπολίτες και όλοι οι υψηλόβαθμοι της εκκλησίας, που μαζεύτηκαν στην Αγία, λέει, και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξου Εκκλησίας, για να πουν τα δικά τους και να ανταλλάξουν τις γνωστές κοινότυπες ευχές και τα γνωστά κλισέ τους.

3
2342

Τελικά έχουν πολύ πλάκα οι μεγαλοπαπάδες, οι δεσποτάδες, οι μητροπολίτες και όλοι οι υψηλόβαθμοι της εκκλησίας, που μαζεύτηκαν στην Αγία (λέει) και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξου Εκκλησίας, για να πουν τα δικά τους και να ανταλλάξουν τις γνωστές κοινότυπες ευχές και τα γνωστά κλισέ τους.

Να μη γίνονται πόλεμοι, να μην υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε, να μην υπάρχει δυστυχία… κτλ. κτλ. Και στην πραγματικότητα μ’ αυτά που λένε οι άνθρωποι της εκκλησίας αυτοαναιρούνται και αυτοκαταργούνται. Και δεν υπάρχει κανείς να τους αμφισβητήσει. Οι πιστοί τους, το ποίμνιο τους, ζει στον μεσαίωνα, όπου τόσο ηλίθια και αβασάνιστα θεωρεί καλό άνθρωπο εκείνον που αυτοχαρακτηρίζεται καλός. Απλά είναι τα πράγματα. Αρκεί να καταδικάσει κάποιος το κακό, και επιτόπου τοποθετείται στην πλευρά του καλού.

Σαν να μιλάς σε παιδάκια. Σαν να είσαι απατεώνας, ψεύτης και υποκριτής και να λες σε ένα παιδάκι, ότι είμαι καλός. Ασφαλώς ένα παιδί δεν θα φανταστεί καν ότι είναι κακός κάποιος που στιγματίζει το κακό. Και δεν λέω ότι το παπαδαριό είναι στην πλευρά του κακού! Αλίμονο! Όχι, δεν λέω αυτό. Άλλο λέω. Λέω ότι όταν εκπροσωπείς τον Θεό, δηλαδή για τον κοσμάκη την ύψιστη δύναμη του σύμπαντος, δεν μπορείς να πουλάς μούρη. Αν δεν μπορείς να σταματήσεις την πείνα, τις αρρώστιες και τους πολέμους, που δεν είναι έργο του Θεού, αλλά ανθρώπων, τότε κάνε μας τη χάρη… μην βγαίνεις και λες μαλακίες. Πες τα πράγματα με το όνομα τους. Καταδίκασε κυβερνήσεις, πολυεθνικές, εταιρίες διακίνησης όπλων…. κτλ. Ονομαστικά. Χωρίς υπεκφυγές και μισές κουβέντες.

Δεν κατάλαβα! Γι’ αυτό φόρεσες τα ράσα; Όχι για να εμποδίζεις το κακό, αλλά για να λες ότι δεν έχεις καμία σχέση μαζί του; Άσε μας κάτω. Ο ρόλος σου είναι να καταδικάζεις τα κακώς κείμενα και όχι να ζητάς συγνώμη. Δεν γίνεται το απανταχού παπαδαριό να ασελγεί σε παιδιά, και μετά από χρόνια ο πάπας (ή όποιος άλλος) να ζητάει συγνώμη… και να αισθανόμαστε ότι όλα είναι εντάξει. Δεν γίνεται να βλέπεις τους πρόσφυγες να υποφέρουν και εσύ να τους κλείνεις την πόρτα. Δεν γίνεται να είσαι ρατσιστής. Δεν γίνεται να είσαι ομοφοβικός. Δεν γίνεται να διδάσκεις το μίσος αντί για την αγάπη. Δεν γίνεται να ζητάς συνέχεια χωρίς να δίνεις. Ακόμα και τα εκκλησιαστικά συσσίτια, οι κυρίες της ενορίας τα οργανώνουν. Αυτές πηγαίνουν, από το στέρημα τους, τρόφιμα, τα μαγειρεύουν και τα σερβίρουν. Σχεδόν κανένας παπάς δεν συμμετέχει σ’ αυτό.

ierarxia

39-1--2-thumb-large

Απλώνουν και τη χερούκλα τους για δύο λόγους. Ή για να αρπάξουν ή για να τη φιλήσουν οι πιστοί.

anthimos

Δεν γίνεται να διδάσκεις το μίσος αντί για την αγάπη. Δεν γίνεται να ζητάς συνέχεια χωρίς να δίνεις.

katagrafi_2

Διαβάστε κι΄ άλλα άρθρα για τον ρόλο της εκκλησίας

Τι σημαίνει «Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία»; https://bit.ly/32CGt0k

Εκκλησία: Ένας γιγάντιος χρηματοοικονομικός οργανισμός https://bit.ly/3bU3qyS

Γιατί η εκκλησία δεν βοηθάει με την αμύθητη περιουσία της; https://bit.ly/2y9es2x

Τα εκκλησιαστικά ακίνητα…. https://bit.ly/2HynTvr

Η «αγία» ημών εκκλησία… και η περιουσία της! https://bit.ly/2hxVEjo

Θα κάνουν «Πόθεν έσχες» στην εκκλησιαστική περιουσία και στους ιερείς; https://bit.ly/2iUTBJy

Εκκλησία και απάτες: Ευλόγησον! https://bit.ly/2Wp1CZo

Επιτέλους οι Θρησκευτικές τελετές στα σχολεία, πρέπει να τελειώσουν: https://bit.ly/2VQ6T7S

Φτύστε τους ομοφυλόφιλους https://bit.ly/2A9yA23

Άνθιμος υπερ Αμβρόσιου- Θεές!: https://bit.ly/2zrmWTc

Άνθιμος: Καλώς ήλθατε στον μεσαίωνα https://bit.ly/2Qiws0r

Παπάδες και σύμφωνο συμβίωσης: https://bit.ly/2X7D5VS

——————————————————-

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΙ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΙ………………
    Εδώ στη πατριδα μας ειμαστε τυχεροι , που εχουμε εκπροσωπους επι γης,που κηρυττουν την αγαπη,ειναι δημοκρατες και ….προοδευτικοι….
    Το αρχηγειο τους εχει παντα βροντερη φωνη και λεει τα …σωστα κι η πολιτικη εξουσια ακουει….( η σιωπη είναι χρυσος…)
    Ακομη και με τον χουντικο είναι φιλοι, που κι αυτος μιλαει για το καλο μας…
    Ακουσα τον πρωτο χθες κι αισθανθηκα ασφαλεια και καταλαβα ποσο συγκαταβατικοι είναι αυτοι οι …..και πως ηταν κολλητοι με την οποιαδήποτε εξουσια …
    ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ…. /ANAΡTHΣH MOY…fb,02-Νοε-16/

  2. Εδώ δεν πείραξαν την εκκλησία οι Τούρκοι θα τολμήσει κανένας έλληνας πολιτικός να τους πειράξει και να τους κόψει προνόμια;
    Ελάχιστοι μέσα στην εκκλησία είναι αξιόλογοι και πνευματικοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.