Με πληθώρα βραβείων και διακρίσεων

Μέχρι η «Ελληνικά λαχεία» επέλεξε το έργο της “Marble Collection” για να απεικονίζεται στο δελτίο του Εθνικού Λαχείου. Σας μιλάω για μια ξεχωριστή ζωγράφο, με πολύ ιδιαίτερη ματιά και τεχνική.

6
655

Μέχρι η «Ελληνικά λαχεία» επέλεξε το έργο της “Marble Collection” για να απεικονίζεται στο δελτίο του Εθνικού Λαχείου. Σας μιλάω για μια ξεχωριστή ζωγράφο, με πολύ ιδιαίτερη ματιά και τεχνική.

 Ειρήνη Γεωργοπούλου, ζωγράφος

Το έργο της μεγάλο και σημαντικό, οπότε και η φήμη της γρήγορα πέρασε τα σύνορα και άρχισαν οι εκθέσεις και οι διακρίσεις της σε όλο τον κόσμο, που είναι περιττό να τις αναφέρω όλες γιατί θα μας έτρωγαν όλο το χώρο. Η Ειρήνη Γεωργοπούλου είναι μέλος στο International Guild of Realism, μέλος στο Pastel Society of America με δικαίωμα υπογραφής με τα αρχικά PSA και αποδέκτης του τίτλου Master Circle Status με την International Association of Pastel Societies. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον σαν καλλιτέχνης και όταν μιλάει είναι χείμαρρος.

«Ζωγράφιζα από παιδί και το να ασχοληθώ με τη ζωγραφική σοβαρά ήταν πάντα το όνειρο μου. Όμως οι οικογενειακές υποχρεώσεις δεν μου το επέτρεψαν ως το 2006. Αν και ξεκίνησα να ζωγραφίζω με ελαιοχρώματα, το 2009 έπιασα στα χέρια μου το πρώτο μου ξηρό παστέλ και πραγματικά μαγεύτηκα απ αυτό το εκπληκτικό μέσο που εκπέμπει μια ξεχωριστή λάμψη. Κυρίως ζωγραφίζω νεκρές φύσεις και κοντινά πλάνα. Έχω εμμονή με τα χρώματα και με μαγεύει το παιχνίδι του φωτός με τις επιφάνειες και οι αντανακλάσεις που δημιουργούνται. Συνδυάζοντας το φως με το σκοτάδι και χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα, καταφέρνω να ξεχωρίζουν και να αρέσουν οι μικροί σε μέγεθος πίνακες μου ανάμεσα σε μεγάλους.

Σαν καλλιτέχνης νοιώθω μια ακατανίκητη έλξη προς τον ρεαλισμό. Το πάθος μου για τη λεπτομέρεια, με ωθεί σε μια συνεχή μάχη για να κατακτήσω νέες τεχνικές ρεαλισμού. Είμαι κυρίως αυτοδίδακτη, αλλά για να βελτιώσω τις ικανότητες μου παρακολούθησα σεμινάρια με την Lyn Diefenbach. Με τη ζωγραφική μου παρουσιάζω μια εναλλακτική πραγματικότητα, την ψευδαίσθηση της αληθοφάνειας στην βαμμένη επιφάνεια, δοσμένη έτσι ώστε να εκφράζει το δικό μου μοναδικό όραμα. Ο στόχος μου είναι όχι να αναπαράγω απλά, αλλά και να δημιουργώ την εντύπωση του βάθους και την αίσθηση της παρουσίας που δεν γίνεται αντιληπτή στις φωτογραφίες.

Οι πίνακες μου μιλάνε για τη σχέση ανάμεσα στο φως και στις διάφορες επιφάνειες και με μαγεύει το ταξίδι για να κατανοήσω αυτή την ιδιότητα και να τη μεταφέρω στο χαρτί. Επιδιώκω η ζωγραφιά να δίνει την εντύπωση ότι προεξέχει απ το επίπεδο του χαρτιού και ο θεατής να αισθάνεται ότι μπορεί να εισέλθει και να κινηθεί γύρω απ αυτήν.

Τα θέματα είναι το εφαλτήριο και το μέσο για να εξερευνήσω την ικανότητα μου να μεταδώσω κάτι μοναδικό στον θεατή.

play time, Ειρήνη Γεωργοπούλου, ζωγράφος

Τα έργα μου είναι πολύ περισσότερο από μια απλή φωτογραφική αναπαράσταση του αντικειμένου. Έχουν τα συναισθήματα μου, τις ατέλειωτες ώρες της προσπάθειας μου ώστε να πετύχω το επιθυμητό αποτέλεσμα, έντονα χρώματα που με μαγεύουν, λεπτομέρειες που δεν θα πρόσεχε κανείς κοιτώντας μια απλή φωτογραφία.

Ειρήνη Γεωργοπούλου, ζωγράφος

 • Πόσες ώρες περίπου σου παίρνει για να ολοκληρώσεις ένα έργο; Για να ολοκληρώσω έναν πίνακα 20Χ25cm χρειάζομαι από 15 ως 20 ώρες.
 • Tα έργα σου είναι βασισμένα στη λεπτομέρεια. Αυτό λειτουργεί λυτρωτικά θεωρείς στην ψυχολογία ενός καλλιτέχνη; Eσένα τι σου προσφέρει; Με ελκύει ολοκληρωτικά ο ρεαλισμός και έχω εμμονή με τη λεπτομέρεια, την οποία προσπαθώ να αποδώσω με ακρίβεια. Κάθε φορά, για να πετύχω το στόχο μου αναμετρώμαι με τον εαυτό μου και τις δυνατότητες μου. Δίνω μια μάχη, όπου τα συναισθήματα εναλλάσσονται και καθώς φθάνω στο αποτέλεσμα που επιζητώ, αισθάνομαι τη πολυπόθητη ψυχική γαλήνη και λύτρωση που νοιώθει κάθε καλλιτέχνης όταν είναι ευχαριστημένος απ’ τη δουλειά του.
 • Έχεις σκεφτεί να δημιουργήσεις και μεγαλύτερα έργα; Υπάρχουν πρακτικοί λόγοι. Οι γκαλερί στις ΗΠΑ ζητούν αποστολή με Fedex ή UPS και ειδική συσκευασία. Αν οι πίνακες μου ήταν μεγάλοι το κόστος αποστολής θα ήταν υπέρογκο. Επίσης υπάρχει και το θέμα της κορνίζας. Τα παστέλ πρέπει να είναι προστατευμένα με τζάμι. Δεν θα μου άρεσε αισθητικά το αποτέλεσμα. Είναι όμως και προσωπική μου επιλογή γιατί όταν ξεκινήσω ένα έργο δεν αντέχω να διακόψω αν δεν ολοκληρωθεί.

Ειρήνη Γεωργοπούλου, ζωγράφος

Ειρήνη Γεωργοπούλου, ζωγράφος

Ειρήνη Γεωργοπούλου, ζωγράφος

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί της

Το προφίλ της στο Facebook είναι: https://www.facebook.com/irengeo.art

Ειρήνη Γεωργοπούλου, ζωγράφος

Αν σας αρέσει η ζωγραφική γίνετε μέλη στην ομάδα heART που είναι μια καλλιτεχνική ομάδα, με σκοπό την προβολή των έργων κάθε είδους τέχνης..

https://www.facebook.com/groups/460725324103798/

Ειρήνη Γεωργοπούλου, ζωγράφος

Στην ενότητα ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ θα βρείτε πολλά άρθρα για ζωγράφους και ζωγραφική

https://www.nikosonline.gr/category/%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

6 COMMENTS

 1. Οι πίνακες της Ειρήνης Γεωργοπούλου δεν γίνονται από οποιονδήποτε,αλλά απολαμβάνονται από πολλούς.Είναι έργα που παραδίδονται στο κοινό έτοιμα,ολοκληρωμένα κι αυτό δείχνει δεξιοτεχνία, σιγουριά και εν τέλει αρτιότητα. Είναι δημιουργός που ξέρει τι επιδιώκει όταν ζωγραφίζει, προσπαθεί αξιοποιώντας το ταλέντο της, επιτυγχάνει και χαίρεται το αποτέλεσμα. Go on Irene!

 2. Πολύ ωραία φωτορεαλιστική δουλειά!Συγχαρητήρια Ειρήνη!

 3. Επειδή ξέρω τους πίνακές της – και μάλιστα έχω χαρίσει και κάποιους σε δικούς μου στο εξωτερικό – πρέπει να πω ότι πράγματι βλεπεις ένα κομμάτι της πραγματικότητας, νομίζεις ότι μπορείς να βάλεις το χέρι σου και να αλλάξεις θέση στα αντικείμενα, θες να μπεις μέσα στην ωραία ατμόσφαιρα που αποπνέουν (και ενδεχομένως να μείνεις εκεί!).

 4. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Νίκο Μουρατίδη και τους διαχειριστές της heART για το όμορφο αφιέρωμα.

  Κατερίνα, Γιώργο και Δάιρα, τα σχόλια σας με τιμούν!

 5. I love Irene’s artworks! Amazing painting style!! She is one of my favorite artists! Her works are fantastic with beautiful detail! Lovely!!

 6. Thank you so much Yael! Feelings are mutual! I love your artwork especially your cats!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.