Μια γυναίκα μόνη “ψάχνει” στα κοινωνικά δίκτυα

0
534

_64047746_64047745

Η τρίτη συνέχεια της Bridget Jones ύστερα από 14 χρόνια είναι γεγονός! Στο τρίτο βιβλίο είναι 51 χρόνων, μόνη, ψάχνει στα κοινωνικά δίκτυα και βρίσκει ένα ωραιότατο νεαρό άντρα!

Tο τρίτο βιβλίο στη σειρά της Ελεν Φίλντινγκ, με αγγλικό τίτλο «MadAboutaBoy», ήρθε μετά δεκατέσσερα χρόνια. Η αγαπημένη, χοντρούλα, λίγο νευρωτική και αρκετά απαιτητική Μπρίτζετ Τζόουνς επέστρεψε και όπως ήταν φυσικό σκίζει. Στα 51 της, με δύο παιδιά και για μια ακόμη φορά χωρίς άντρα (ο Μαρκ Ντάρσι που στο προηγούμενο βιβλίο μας είχε χαρίσει ένα υπέροχοhappyend, έχει σκοτωθεί σε ατύχημα τέσσερα χρόνια νωρίτερα), η Μπρίτζετ παλεύει να ξαναβγεί έξω στον κόσμο. Να καταπολεμήσει την κατάθλιψη της. Αλλά αντιλαμβάνεται ότι πλέον το «έξω» δεν υπάρχει. Τώρα υπάρχουν μόνο τα socialmedia.

Είναι ξεκαρδιστικό να παρακολουθείς την Μπρίτζετ να προσπαθεί να επιβιώσει στη ζούγκλα του Twitter και του Facebook. Οι γυναίκες της εποχής της είχαν μεγαλώσει χωρίς κοινωνικά δίκτυα καιonline ραντεβού. Τότε άλλωστε δεν υπήρχε και η έκφραση «κούγκαρ», που τώρα την χρησιμοποιούμε για να πούμε μια γυναίκα «κάποιας ηλικίας» που ψάχνει νεότερους άνδρες.

Η Μπρίτζετ, ως φανταστικό πρόσωπο, τα κατάφερε, κερδίζοντας και φόλοουερς αλλά και έναν ωραιότατο νεαρό Όπως λέει κάποια σχιγμή, «με εξαίρεση το σεξ, είναι απολύτως εφικτό να κάνεις μια κανονική σχέση, πιο κοντινή και υγιή από πολλούς γάμους, χωρίς να γνωρίσεις τον άλλο από κοντά».

Δηλαδή για να καταλάβω, οι σημερινές γυναίκες μπαίνουν στα SocialMedia, κάνουν προφίλ και «ψαρεύουν» σε θολά νερά; Μια φίλη μου, 55αρα, αλλά πολύ καλοστεκούμενη, μου παραδέχτηκε ότι περνάει πολύ καλά μιλώντας με διάφορους άντρες, και δεν την νοιάζει καθόλου αν είναι και μικρότεροι της. Σ’ αυτήν την ηλικία δεν την νοιάζει να αρέσει ή να γίνει αποδεκτή, και αυτό την έχει απελευθερώσει τόσο που τελικά έχει τρομερό σουξέ. Βέβαια αυτή έχει χιούμορ και πολύ καλή ατάκα οπότε μάλλον ο άλλος γοητεύεται.

Όλο αυτό το κόλπο μέρα με την μέρα της έχει γίνει πια απαραίτητο αλλά προς το παρόν, δεν έχει εμπλακεί σε σοβαρό φλερτ, ούτε έχει ραντεβού με κάποιον. Αλλά όπως μου είπε γελώντας, «Aς μη λέω όμως μεγάλα λόγια. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί αύριο, μεθαύριο».

Για να επανέλθουμε στο βιβλίο, οι φήμες οργιάζουν ότι μπορεί και να μην γίνει ταινία, ή αν θα γίνει η συγγραφέας δεν θέλει για πρωταγωνίστρια την Ρενέ Ζελβέγκερ. Έχουν λέει, τσακωθεί. Πράγματι, στο τρίτο βιβλίο, στην σελίδα με τις ευχαριστίες, ευχαριστεί τον Χιου Γκράντ και τον Κόλιν Φέρθ, αλλά όχι την Ρενέ. Εγώ δεν πιστεύω να μην γίνει. Στο τέλος το χρήμα θα τους κάνει όλους να πουν το ΝΑΙ!

  • «Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» (1998) και «Προς γνώση και συμμόρφωση» (2000) κυκλοφορούν στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Ωκεανίδα. Τα βιβλία αυτά έχουν κυκλοφορήσει σε 40 χώρες και έχουν πουλήσει πάνω από 15.000.000 αντίτυπα.

Bridget Jones2

Bridget Jones1

Helen Fielding
Helen Fielding

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.