Μια Ελληνίδα στην Ισπανία

Καλή επιτυχία στο κορίτσι μας, που θα δείξει την ταινία της Eli στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μαδρίτης και έχει προταθεί για 4 βραβεία.

0
672

Καλή επιτυχία στο κορίτσι μας, που θα δείξει την ταινία της Eli στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μαδρίτης και έχει προταθεί για 4 βραβεία.

Η κοπέλα της ταινίας, η Έλλη, είναι λίγο πολύ ένα πολύ γνώριμο πρόσωπο. Είναι ο διπλανός σου στο μετρό, είναι η γειτόνισσα που μένει στην απέναντι πολυκατοικία, είναι η μπροστινή σου στην ουρά, είσαι εσύ ο ίδιος.

Cinema, Eli, Έλλη, μικρού μήκους ταινία, Γιάννα Δελατόλα, Festival Spain, Delatola, nikosonline.gr, Nikos On Line

Η Έλλη είναι άνεργη και μένει ακόμα με τους γονείς της. Κοντεύει τα τριάντα και προσπαθεί να ενηλικιωθεί μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο. Η ταινία κάνει focus στις εσωτερικές συγκρούσεις των νέων που παλεύουν ενάντια στην ανεργία, την ανασφάλεια και στην κατάθλιψη που μας πλήττει απ’ όλα αυτά.

Διατηρεί το χιούμορ της, σκιαγραφώντας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικογένειας την εποχή της κρίσης. Και μπορεί να διαδραματίζεται στο πατρικό της Έλλης στην Αθήνα, αλλά είναι γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου στη Ν. Υόρκη, με τη συμμετοχή ηθοποιών από την ελληνική κοινότητα εκεί.

Η μικρού μήκους ταινία της Γιάννας Δελατόλα συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μαδρίτης στις 12-19 Ιουλίου και έχει προταθεί για βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης μικρού μήκους ταινίας, καλύτερου σκηνοθέτη, σεναρίου και πρώτου γυναικείου ρόλου, γι’ αυτό άλλωστε και της ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Είναι μία ταινία χωρίς πολλά χρήματα , που όπως λέει και η σκηνοθέτης: “Αξίζει να δοκιμάσει κάποιος να κάνει μία ταινία με λίγα χρήματα γιατί έτσι θα δοθεί μεγαλύτερη βάση στο σενάριο και θα αναγκαστεί να είναι πιο αποτελεσματικός/ή στις αποφάσεις του/της λόγω των περιορισμένων ημερών γυρισμάτων.”

Γιάννα Δελατόλα

Ποια είναι η Γιάννα Δελατόλα

Γεννήθηκε στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια μένει στη Νέα Υόρκη. Η ταινία «Μια ανάσα μακριά» (2011) που σκηνοθέτησε συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, ενώ πρόσφατα, το «Butterfly» (2013) βραβεύτηκε με το Martin E. Segal Prize και με το Hollywood Foreign Press Association Award.

 

69691-155115

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.