Μια Ελληνίδα στον Λευκό Οίκο

Τελικά αυτό που λέμε, ότι παντού υπάρχει ένας Έλληνας δεν είναι καθόλου σχήμα λόγου. Και σ’ αυτήν εδώ την περίπτωση, η κοπέλα αυτή είναι… ηρωίδα. Διαβάστε την συναρπαστική ιστορία της.

2
926

obama-ismini-svensson-people85-1

 Τελικά αυτό που λέμε, ότι παντού υπάρχει ένας Έλληνας δεν είναι καθόλου σχήμα λόγου. Και σ’ αυτήν εδώ την περίπτωση, η κοπέλα αυτή είναι… ηρωίδα. Διαβάστε την συναρπαστική ιστορία της.

Μια πανέμορφη Ελληνίδα έχει φέρει “άρωμα” Ελλάδας στον Λευκό Οίκο. Την είδα να μιλάει μέσω skype σε κάποιο κανάλι- δυστυχώς δεν θυμάμαι σε ποιο- και σκέφτηκα να σας την παρουσιάσω.  

Γεννημένη νικήτρια στη ζωή, η Ελληνίδα Ισμήνη Καρύδη κατάφερε να διαψεύσει τους γιατρούς που την ήθελαν να μένει για πάντα στην αναπηρική καρέκλα. Όχι μόνο στάθηκε στα πόδια της, αλλά αρίστευσε στις σπουδές της και κατάφερε να «κατακτήσει» ακόμη και τον Λευκό Οίκο.

Τριών χρονών παιδί, διαπιστώθηκε ότι έπασχε από νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα και κατά καιρούς νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” και το “Northweek Park Hospital” στο Λονδίνο. Η ιατρική πρόγνωση προέβλεπε παραμόρφωση του σώματος και μόνιμη αναπηρία της. Της ήταν αδύνατον να πιστέψει ότι θα είναι ανάπηρη, και με πείσμα, σωστή διατροφή, καλή ζωή και καθημερινή άσκηση κατάφερε στα 16 της να …. χορεύει κλασικό μπαλέτο στη Royal Academy of Dance του Λονδίνου.

Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον, αποφάσισε να αφήσει την Ελλάδα για την Αμερική όπου έγινε μέλλος του κόμματος των δημοκρατικών. Έλαβε μέρος ως ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη (στον τομέα της επικοινωνίας) στην οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας του Barack Obama και είχε την τύχη να συνεργαστεί με σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της Αμερικής.

unnamed

Επίσης πρωτοστατεί και σε φιλανθρωπικές δράσεις έχοντας ιδρύσει – μαζί με τον αμερικανό σύζυγο της Mark Swenson– την γνωστή και ιδιαίτερα δημοφιλή μη κερδοσκοπική οργάνωση “Stay United”, που δραστηριοποιείται και στις πενήντα πολιτείες της Αμερικής. με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινωνίες. Σε μια συνέντευξη της, είχε πει:

  • “Το “Stay United” είναι η μη κερδοσκοπική οργάνωση την οποία ίδρυσα με τον σύζυγό μου. Η οργάνωση αυτή, συνεργαζόμενη με άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις και απλούς πολίτες στην Αμερική και σε διεθνές επίπεδο, έχει ως στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής στις τοπικές κοινωνίες. Η ιδέα αυτή ήταν αποτέλεσμα της αγάπης που τρέφουμε ο σύζυγός μου κι εγώ για τη φιλανθρωπική δράση. Από τη στιγμή που αποφασίσαμε να ζήσουμε μαζί σκεφτήκαμε να αφοσιωθούμε σ’ αυτό το έργο”

Με πληγώνει η οικονομικοπολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς ο ελληνικός λαός είναι αυτός που δοκιμάζεται περισσότερο. Όμως πιστεύω ότι οι Έλληνες θα βρουν τη διέξοδο”.

LEYKOS-OIKOS

Με τον Barack Obama

ql2

Με τον άντρα της, στο τηλεοπτικό The Queen Latifah Show

“Η φτώχεια και η δυστυχία είναι ανθρώπινα δημιουργήματα και μπορούν να καταπολεμηθούν μέσα από την ανθρώπινη πρωτοβουλία”.

obama-ismini-svensson-people85-4

Με τον άντρα της και την κορούλα τους

1_M

Με τον Bill Clinton και την Christine Lagarde

1A_M

2 COMMENTS

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΨΗΛΑ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.