Μια νέα εποχή για το Μουσείο Ηρακλειδών

Είναι πάρα πολύ ευχάριστο η ύπαρξη των μουσείων που δεν είναι σκέτα μουσεία, αλλά χώροι διαδραστικοί και κυρίως για παιδιά. Στο Μουσείο Ηρακλειδών, τα παιδιά –αλλά και οι ενήλικες- βρίσκονται σε ένα χώρο τέχνης, ύψιστης αισθητικής, όπου μπορούν να ασκηθούν και να κάνουν εργαστήρια ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Να τα κυνηγάτε κάτι τέτοια. Και το μουσείο Κυκλαδικής τέχνης κάνει διάφορα. Μην παραπονιόμαστε ότι σ’ αυτήν την χώρα δεν γίνεται τίποτα. Γίνονται, αρκεί να ενημερωθούμε και να περάσουμε μια βόλτα από κει.

0
1002

Είναι πάρα πολύ ευχάριστο η ύπαρξη των μουσείων που δεν είναι σκέτα μουσεία, αλλά χώροι διαδραστικοί και κυρίως για παιδιά. Στο Μουσείο Ηρακλειδών, τα παιδιά – αλλά και οι ενήλικες – βρίσκονται σε ένα χώρο τέχνης, ύψιστης αισθητικής, όπου μπορούν να ασκηθούν και να κάνουν εργαστήρια ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Να τα κυνηγάτε κάτι τέτοια. Και το μουσείο Κυκλαδικής τέχνης κάνει διάφορα. Μην παραπονιόμαστε ότι σ’ αυτήν την χώρα δεν γίνεται τίποτα. Γίνονται, αρκεί να ενημερωθούμε και να περάσουμε μια βόλτα από κει.

MUSEUM HERAKLIDON, ART, Μουσεία, ΤΕΧΝΗ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Herakleidon
Experience in Visual Arts
Ηρακλειδών 16, Θησείο
(Στάση Metro: Θησείο)
Τηλέφωνο: 210 34 61 981
Fax: 210 34 58 225
info@herakleidonart.gr

MUSEUM HERAKLIDON, ART, Μουσεία, ΤΕΧΝΗ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Ο Victor Vasarely είναι ένας από τους δύο αγαπημένους καλλιτέχνες του Μουσείου Ηρακλειδών.

MUSEUM HERAKLIDON, ART, Μουσεία, ΤΕΧΝΗ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Ο άλλος αγαπημένος είναι ο Maurits Cornelis Escher: Μια αυτοπροσωπογραφία του 1929, ο Escher το 1971, και το έργο του Drawing Hands (1948)

MUSEUM HERAKLIDON, ART, Μουσεία, ΤΕΧΝΗ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr MUSEUM HERAKLIDON, ART, Μουσεία, ΤΕΧΝΗ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

MUSEUM HERAKLIDON, ART, Μουσεία, ΤΕΧΝΗ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ /ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ: Απ. Παύλου 37, Θησείο
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Δευτ: Κλειστά, Τρ.-Παρ.: 17:00-21:00, Σάβ.-Κυρ.: 11:00-19:00
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 4 ευρώ

Ο νέος εκθεσιακός χώρος του Μουσείου Ηρακλειδών βρίσκεται στον γραφικό πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου MUSEUM HERAKLIDON, ART, Μουσεία, ΤΕΧΝΗ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.grστον οποίο υπάρχουν στη σειρά παλιά κτίρια και café σε απόσταση 5 λεπτών από μετρό ΗΣΑΠ του Θησείου. Στεγάζεται σε ένα, αξιοθαύμαστα αποκατεστημένο νεοκλασικό κτίριο το οποίο έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο.

Το άνοιγμα ενός νέου χώρου- παραρτήματος- του Μουσείου Ηρακλειδών, γνωστού από τις μόνιμες συλλογές του με έργα του εκπληκτικού M.C. Escher και V. Vassarely, αλλά κυρίως για τα εκπαιδευτικά του προγράμματα που συνδυάζουν την τέχνη με τα μαθηματικά και τις επιστήμες, συμπίπτει με τα δέκα χρόνια λειτουργίας του στην Ηρακλειδών 16. Κι’ ήταν αναγκαίο να γίνει αυτό το παράρτημα γιατί δώδεκα χιλιάδες παιδιά είχαν κάνει αίτηση για να κρατήσουν μια θέση για παρακολούθηση των προγραμμάτων του μουσείου. (Το γράφω και χαμογελάω από ευχαρίστηση).

MUSEUM HERAKLIDON, ART, Μουσεία, ΤΕΧΝΗ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.grΜια και μένω στην γειτονιά, πέρασα μια διακριτική βόλτα και οι πρώτες εικόνες από το νέο κτίριο του Μουσείου Ηρακλειδών, στην Αποστόλου Παύλου 37, είναι εντυπωσιακές. Η έκθεση, αφιέρωμα στην πόλη της Αθήνας, η οποία πραγματοποιείται με αφορμή τα 180 χρόνια από την ανακήρυξη της Αθήνας ως πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους, μοιάζει απόλυτα ταιριαστή στον χώρο. Μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τις μεταμορφώσεις της Αθήνας αναζητώντας σε κάθε φωτογραφία τις τεράστιες αλλαγές μέσα στον χρόνο.

Το Μουσείο Ηρακλειδών στην Αποστόλου Παύλου δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να δει μια έκθεση, αλλά και να θαυμάσει την αρχιτεκτονική ενός νεοκλασικού κτιρίου με υπέροχες τοιχογραφίες οροφής, το οποίο έχει αποκατασταθεί όπως ήταν. Το σκεπτικό του νέου μουσείου είναι να παρουσιάσει προσιτές εκθέσεις. Διότι με το να είχαν μεγάλα ονόματα θα έπρεπε να είχαν και ακριβή τη τιμή εισόδου. Κι’ απ’ την στιγμή που χρήματα δεν υπάρχουν, τα 4 ευρώ που κοστίζει η είσοδος του μουσείου είναι ευκαιρία να πάει πολύς κόσμος στο Θησείο όχι μόνο για καφέ αλλά και για μία βόλτα στο Μουσείο.

Η επέκταση, το παράρτημα δηλαδή του Μουσείου Ηρακλειδών, έγινε πραγματικότητα εδώ και λίγες ημέρες σ’ ένα νεοκλασικό πολύ κοντά στο κεντρικό κτίριο, χάρη στον Παύλο και στη Μπελίντα Φυρού, το ζευγάρι των Ελληνοαμερικανών συλλεκτών έργων τέχνης και ιδρυτών του μουσείου.

MUSEUM HERAKLIDON, ART, Μουσεία, ΤΕΧΝΗ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Εσωτερική άποψη του νέου παραρτήματος στο νεοκλασικό της Αποστόλου Παύλου 37

MUSEUM HERAKLIDON, ART, Μουσεία, ΤΕΧΝΗ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr MUSEUM HERAKLIDON, ART, Μουσεία, ΤΕΧΝΗ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr MUSEUM HERAKLIDON, ART, Μουσεία, ΤΕΧΝΗ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.