Μια ε κ δ ρ ο μ ή θρίλερ!!!

0
940

Ekdromi1

Στην τηλεόραση του Antenna

Ένα θρίλερ στην ομίχλη του Βερμίου και επιτέλους μετά από πολύ καιρό γυρίζεται μια ελληνική σειρά με απαιτήσεις με τον τίτλο “Εκδρομή”. Δεκατρείς άνθρωποι, οι περισσότεροι άγνωστοι μεταξύ τους, βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα ορεινό ξενοδοχείο. Όπως καταλαβαίνετε φτάνουν σε συγκρούσεις και σε οριακές καταστάσεις, καθώς μυστικά του παρελθόντος έρχονται στην επιφάνεια.

Σαν από βιβλίο της Άγκαθα Κρίστι, μέσα στην καρδιά του χειμώνα, στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες, δεκατρείς άνθρωποι, οι περισσότεροι άγνωστοι μεταξύ τους, βρίσκονται απομονωμένοι σε ένα ορεινό ξενοδοχείο. Ανάμεσά τους μια γυναίκα που αναζητεί το παιδί της, ένας καθηγητής, τρεις ορειβάτες με τον οδηγό τους, μια δημοσιογράφος, ένας γέρος αγρότης, ένας μουσικός με την κοπέλα του κ.α. Όλοι τους με διαφορετικό υπόβαθρο και κίνητρα. Σύντομα, πάντως θα αποδειχθεί ότι όλοι αυτοί οι φαινομενικά άσχετοι μεταξύ τους άνθρωποι περιέργως συνδέονται, ενώ και η παρουσία τους εκεί δεν είναι καθόλου τυχαία. Ενώ οι συνθήκες αποκλεισμού χειροτερεύουν οι άνθρωποι της ιστορίας φτάνουν σε οριακές καταστάσεις, γίνονται βίαιοι καθώς παράλληλα μυστικά και ιστορίες του παρελθόντος έρχονται στην επιφάνεια.

Ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Πανταζούδης μετέφερε τα γυρίσματα στο Βέρμιο μια και το γνωρίζει καλά το μέρος από προσωπικές του εξορμήσεις και σκέφτηκε πως τα τοπία αλλά και οι καιρικές συνθήκες θα ήταν ιδανικές για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Η αναφορά στον καιρό δεν είναι τυχαία ούτε βέβαια και το γεγονός ότι τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 10 Φεβρουαρίου προκειμένου να εκμεταλλευθούν τα χιόνια, τις βροχές και τις ομίχλες του βουνού, αψηφώντας μάλιστα τις αντικειμενικές δυσκολίες.

Τα εξωτερικά γυρίσματα φαίνεται να είναι, το μεγάλο ατού της σειράς. Οι εντυπωσιακές πλαγιές με τους χιλιάδες ευθυτενείς κορμούς των δέντρων σε συνδυασμό με την υγρασία δημιουργούν ακόμα κι’ όταν δεν είναι χειμώνας μιαν αίσθηση μυστηρίου που τόσο ανάγκη έχει το στόρι. Οι ηθοποιοί χαρακτηρίστηκαν «ηρωικοί» από τον σκηνοθέτη τους, ο οποίος έφτιαξε τοcast, χρησιμοποιώντας κάποιους πιο έμπειρους, αλλά και πολλά νέα παιδιά που κάνουν τώρα το τηλεοπτικό τους ντεμπούτο.

Έτσι, στους βασικούς ρόλους μαζί με τον Νίκο Νικολάου, τη Λίνα Σακκά και τον Όθωνα Μεταξά, συναντάμε πρωτοεμφανιζόμενους όπως ο Γιάννης Ποιμενίδης, η Ευγενία Σαμαρά και ο Ορέστης Παλιαδέλης. Εκτός αυτού οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς έχουν ως βάση τους τη Θεσσαλονίκη, κάτι που τους κάνει εκ των πραγμάτων λιγότερο γνωστούς στο αθηναϊκό κοινό.

Σημαντικό είναι επίσης, ότι όλοι οι συντελεστές προσπαθούν να δώσουν στην σειρά κινηματογραφική αισθητική, μια και το «Νησί» ήταν η αφορμή για να ξεκινήσουν πια να σκέφτονται να κάνουν καλές δουλείες αξιώσεων. Η πλοκή της σειράς ολοκληρώνεται αυστηρά σε 16 επεισόδια.

Και το απαραίτητο κους-κους: Όπως έμαθα από φίλους μου στο σταθμό, το συγκεκριμένο σήριαλ είχε ξεκινήσει να κουβεντιάζεται πριν από τρία χρόνια, αλλά λόγω «αφραγκίας» καθυστέρησε. Ελπίζουμε επίσης να πληρωθούν εγκαίρως όλοι όσοι δούλεψαν τόσο σκληρά και όχι να τους τα δίνουν με το σταγονόμετρο μήνες και χρόνια μετά…… όπως συμβαίνει με κάποιες άλλες παραγωγές.

1-(2)

assets_LARGE_t_1661_54314555

ekdromi-nea-seira-ant1-4

153

ekdromi-nea-seira-ant1-1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.