Μια πολύ σοβαρή περίπτωση

Μουσική σύνθεση, ενορχήστρωση, παίξιμο, φώτα, videoart, και η βραχνή- σαν νεαρός Tom Waits- φωνή του Theodore, μας ξανάφερε αντιμέτωπους σ’ αυτό που λέμε: Μουσική = τέχνη!

1
777

Μουσική σύνθεση, ενορχήστρωση, παίξιμο, φώτα, videoart, και η βραχνή- σαν νεαρός Tom Waits– φωνή του Theodore, μας ξανάφερε αντιμέτωπους σ’ αυτό που λέμε: Μουσική = τέχνη!

Αυτό που είδα και άκουσα απόψε στην κήπο του Μεγάρου Μουσικής ήταν απ’ τα καλύτερα πράγματα που έχω δει και έχω ακούσει στην ζωή μου. Για να μην σας πω ότι τα τελευταία χρόνια βλέπω παντού μάπες, και μια απίστευτη χυδαιότητα. Η πλειοψηφία των μουσικών και τραγουδιστών αντιμετωπίζουν την μουσική σαν αρπαχτή.

Αυτό το 22χρονο παιδί, ο Theodore, να μου το θυμηθείτε θα γίνει πολύ μεγάλος. Αν σ’ αυτήν την ηλικία γράφει αυτή την μουσική και την παρουσιάζει μ΄ αυτόν τον τρόπο, είναι αδύνατον να μην γίνει πολύ μεγάλος. Σε μερικά χρόνια όλος ο κόσμος θα μιλάει γι’ αυτόν να μου το θυμηθείτε. Τέτοιο ήθος, τόσο ταλέντο, και όλες αυτές οι υπέροχες μουσικές του, μας έκαναν να ταξιδέψουμε κυριολεκτικά. Εκατοντάδες κόσμου στον κήπο του Μεγάρου, πληρώνοντας εισιτήριο 7 ευρώ, απόλαυσε τέχνη. Απόλαυσε μουσική. Χωρίς σαχλαμάρες και φαιδρότητες.

Μουσική με όλη την κυριολεξία της λέξης. Καθαρός, κρυστάλλινος ήχος, διαυγής. Μια μπάντα από 4 μουσικούς διαμάντια [2 κιθάρες, μπάσο και ντραμς], μια κοπέλα στα φωνητικά και σε διάφορους ήχους, και 7 έγχορδα [βιολιά και τσέλο], μας απογείωσαν. Μια συναυλία κατανυκτική και ατμοσφαιρική που μας είχε καθήλωσε. Εκπληκτικά φώτα και υπέροχες προβολές videoart πρόσθεταν όσο χρειαζόταν, εκεί που χρειαζόταν. Σ’ αυτήν την βραδιά δεν υπήρξε τίποτα ψεύτικο, τίποτα χυδαίο, τίποτα φτηνό.

[Φωτογραφίες: Νίκος Μουρατίδης]

Εκατοντάδες κόσμου στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής για την συναυλία του THEODORE

Εκατοντάδες κόσμου στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής για την συναυλία του  THEODORE

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Γαλήνη Τσεβά και η Πέμη Ζούνη ανάμεσα στο κοινό......

Η Γαλήνη Τσεβά και η Πέμη Ζούνη ανάμεσα στο κοινό……

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.