Μια τέλεια ιδέα…

Που είναι βέβαια re-make. Άρχισαν και στην τηλεόραση πια να κάνουν re-make, όχι γιατί στέρεψαν από ιδέες, αλλά για λόγους νοσταλγίας. Διαβάστε λοιπόν πως έγινε μια μεγάλη επιτυχία της δεκαετίας του ’70, ξανά στις μέρες μας.

0
1400

Που είναι βέβαια remake. Άρχισαν και στην τηλεόραση πια να κάνουν remake, όχι γιατί στέρεψαν από ιδέες, αλλά για λόγους νοσταλγίας. Διαβάστε λοιπόν πως έγινε μια μεγάλη επιτυχία της δεκαετίας του ’70, ξανά στις μέρες μας.

 Upstairs Downstairs, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ,

Κι’ όταν λέω είναι μια πολύ ωραία ιδέα, εννοώ ότι είναι μια σειρά που διηγείται τις ιστορίες των κυρίων (The Upstairs) και παράλληλα των υπηρετών (The Downstairs). Το Upstairs Downstairs λοιπόν είναι μια τηλεοπτική σειρά που παίχτηκε στο BBC One (2010- 2012), και είναι βασισμένη στην ομότιτλη σειρά του ITV (1971-1975). Τοποθετημένη σε μια ταραγμένη εποχή, λίγο πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με την άνοδο των Εθνικιστών και των φασιστών και πριν ο Χίτλερ βομβαρδίσει το Λονδίνο, μας δείχνει την ζωή σ’ ένα αριστοκρατικό σπίτι της εποχής, και τις σχέσεις ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και στο υπηρετικό προσωπικό. Αυτό και μόνο καθιστά την σειρά πολύ ενδιαφέρουσα μια και σε αναγκάζει να ζεις σε δύο διαφορετικούς κόσμους.

Πολύ φροντισμένη παραγωγή, εξαίρετοι ηθοποιοί, εκπληκτικά σκηνικά και κοστούμια και θαυμάσιοι διάλογοι. Τι άλλο θέλεις κανείς για να περάσει ευχάριστα την ώρα του;

Υπάρχει ένα υπέροχο τεράστιο σπίτι στο 165 της οδού Eaton Place, που ανήκει στον Sir Hallam και στην Lady Agnes Holland, οι οποίοι το στήνουν απ’ την αρχή για να κατοικήσουν. Σ’ αυτό το σπίτι συνυπάρχουν ακόμα, η μητέρα του κυρίου –μια παλιά αριστοκράτισσα, η αδελφή της κυρίας-μια επιπόλαιη νεαρή και όλο το υπηρετικό προσωπικό. Να σας πω επίσης ότι η ηθοποιός Jean Marsh είναι η μόνο που έπαιξε στην παλιά σειρά και παίζει πάλι και εδώ, τον ρόλο της οικονόμου, της κ. Rose Buck.

 Upstairs Downstairs, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ,

Η Jean Marsh τότε και σήμερα

Η σειρά αποτελείται από 3 επεισόδια σαν πρώτη σεζόν, και 6 επεισόδια για την 2η σεζόν.

 Upstairs Downstairs, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ,

Στην σειρά πρωταγωνιστούν οι: Ed Stoppard (Sir Hallam Holland), Keely Hawes (Lady Agnes Holland), Eileen Atkins (Maud, Lady Holland-η μητέρα του κυρίου), Claire Foy (Lady Persephone Towyn– η αδελφή της κυρίας), Jean Marsh (Rose Buck – η οικονόμος), Adrian Scarborough (Warwick Pritchard – ο μπάτλερ), Neil Jackson (Harry Spargo –ο σοφέρ), Nico Mirallegro (Johnny Proude –ο νεαρός υπηρέτης) κ.α.

 Upstairs Downstairs, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ,

 Upstairs Downstairs, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ,

Ed Stoppard (Sir Hallam Holland), Keely Hawes (Lady Agnes Holland), Eileen Atkins (Maud, Lady Holland-η μητέρα του κυρίου)

 Upstairs Downstairs, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ,

 Upstairs Downstairs, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ,

Ναι υπάρχουν και τέτοια. Η μικρή αδελφή της λαίδης, η Περσεφόνη (Claire Foy), ρίχνει στο κρεβάτι τον σοφέρ (Neil Jackson).

 Upstairs Downstairs, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ,

 Upstairs Downstairs, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ,

 Upstairs Downstairs, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ,

Ο Nico Mirallegro, στο ρόλο του Johnny Proude, του πιτσιρικά υπηρέτη

——————————–

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

Στην ενότητα ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ θα βρείτε πολλά άρθρα για τηλεοπτικές σειρές

https://www.nikosonline.gr/category/τηλεόραση/

—————-

nikosonline-gr

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

 Upstairs Downstairs, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ,

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.