Μια ταινία για να πάρει επιτέλους το Oscar

0
119

maxresdefault

The Revenant σημαίνει Πνεύμα, σημαίνει στοιχειό-που λένε στα χωριά- μπορεί ακόμα να σημαίνει φάντασμα ή φάσμα…. Και για να δικαιολογήσει τον τίτλο της ταινίας του, ο Alejandro González Iñárritu έχει τοποθετήσει εμβόλιμα μέσα στην ροή της αφήγησης μερικές –δήθεν κατά την γνώμη μου- ονειρικές, ποιητικές και σουρεαλιστικές πινελιές για να «μασήσουμε»!

Μόλις την είδα την ταινία, και σε γενικές γραμμές μου άρεσε, αν και την βρήκα κάπως άνιση. Άλλες φορές σε κρατούσε σε αγωνία και σε παρέσυρε και άλλες σε έκανε να κοιτάς ποιοι κάθονται δίπλα σου. Το συμπέρασμα μου είναι ότι η ταινία αυτή έγινε για να πείσει ο Leo τα μέλη της Ακαδημίας κινηματογράφου, ότι είναι καλός ηθοποιός και ότι αξίζει να πάρει το γαμημένο το Oscar. Και είναι καλός. Και θα το πάρει το Oscar.

Η ταινία γενικά ηγείται με 12 υποψηφιότητες στα φετινά Oscar, και είναι μια σκοτεινή περιπέτεια εκδίκησης. Αναφέρεται σε αληθινά γεγονότα, του κυνηγού αγρίων ζώων Hugh Glass τοποθετημένη το 1823 στην Μοντάνα της Νότιας Ντακότα. Από 2001 σχεδίαζαν να κάνουν αυτήν την ταινία για να καταλάβετε, αλλά μετά από πολλά προβλήματα, διαφωνίες, αλλαγές σκηνοθετών και πρωταγωνιστή, η ταινία ξεκίνησε γυρίσματα τον Οκτώβριο του 2014.

Η ταινία κέρδισε ήδη τρεις Χρυσές Σφαίρες και 5 BAFTA

the-revenant-trailer-screencaps-dicaprio-hardy2

The-Revenant-Battle-Scene

The-Revenant

Η σκηνή με την αρκούδα πολύ καλογυρισμένη και πειστικότατη

279258

Ο Tom Hardy που είναι πολύ καλός και υποψήφιος για βραβείο Oscar Β΄ αντρικού ρόλου, έχει ξαναδουλέψει με τον Leonardo στο Inception

the-revenant-leonardo-dicaprio-alejandro-innaritu-tom-hardy-09-29-at-9.38.16-AM

Ο Leonardo DiCaprio εντυπωσιάζει στο φιλμ του Alejandro González Iñárritu, μια και δεν μιλάει σχεδόν καθόλου. Τελικά αυτού του παιδιού είναι σπαστική η φωνή του.

screen shot 2015-07-17 at 9.22.53 am

αρχείο λήψης

Ο χειμώνας, τα βουνά, το χιόνι, τα δάση, ο ουρανός και η μουσική του Ryuichi Sakamoto κλέβουν παράσταση.

the-revenant-df-02339r_rgb

The Revenant | Official Trailer [HD] (20th Century FOX)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here