Μια τόσο μπανάλ ιστορία…

... που όπως φαίνεται έγινε μια εξαιρετική ταινία. Έχουμε δει δεκάδες- για να μην πω εκατοντάδες ταινίες, μικρού μήκους, μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές και ότι άλλο βάλει ο νους του ανθρώπου, που πια η ιστορία αυτή μοιάζει ξεπερασμένη και μπανάλ. Κι’ όμως διαβάζω ότι όλοι γράφουν εξαιρετικές κριτικές και σχόλια.

0
482

… που έγινε μια εξαιρετική ταινία. Έχουμε δει δεκάδες- για να μην πω εκατοντάδες ταινίες, μικρού μήκους, μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές και ότι άλλο βάλει ο νους του ανθρώπου, που πια η ιστορία αυτή μοιάζει ξεπερασμένη και μπανάλ. Κι’ όμως όταν την είδα, συμφώνησα με όλους όσους γράφουν εξαιρετικές κριτικές και σχόλια.

jackie, Νάταλι Πορτμαν,

Το να ασχοληθεί κανείς για μια ακόμη φορά με την ζωή αυτής της γυναίκας, αυτής της αινιγματικής και πολυφωτογραφημένης προσωπικότητας, μοιάζει βαρετό. Ή για να το πω πιο κατανοητά, αν ζούσε η Τζάκι Κένεντι, μάλλον δεν θα ενέκρινε τέτοιου τύπου βιογραφική ταινία. Όχι γιατί βγάζει στη φόρα απόρρητες συνομιλίες ή απαγορευμένα μυστικά, αλλά γιατί γκρεμίζει το τείχος μιας ντελικάτης ιδιωτικής στιγμής και ξεγυμνώνει μια γυναίκα που υπερασπίστηκε σφοδρά τα κίνητρα πίσω από τις επιλογές της, προβάλλοντας μια εικόνα υψίστης τελειότητας.

Η επιλογή όμως του Darren Aronofsky (που εδώ είναι ο παραγωγός του φιλμ), να αναθέσει στον Χιλιανό ταλαντούχο σκηνοθέτη Pablo Larraín να αναλάβει το Jackie ήταν πανέξυπνη. Ένας «ξένος», μοντέρνος σκηνοθέτης, που δεν του πολύ αρέσουν οι βιογραφικές ταινίες, πίστεψε ότι ήταν ο πιο κατάλληλος. Και δεν έπεσε έξω. Κι’ απ’ την άλλη, η πρόταση του για να αναλάβει η Natalie Portman το ρόλο της JacquelineJackieKennedy, ήταν ευφυής. Είχαν δουλέψει μαζί στο Black Shawn (όπου απέσπασε και το Oscar Α΄ γυναικείου ρόλου), και ήξερε τις δυνατότητες της. Και η Portman εδώ είναι ισάξια – ίσως και -καλύτερη ακόμη κι απ’ όσο ήταν στον Μαύρο Κύκνο. Καταφέρνει και πετυχαίνει να σκιαγραφήσει την persona της Jackie με την κίνηση του σώματος της αλλά και με τα λεπτά γυρίσματα της φωνής, την ιδιαίτερη ποιότητα μιας ντροπαλής Πρώτης Κυρίας, που δεν χαριεντίζεται ποτέ και δεν παραδίδεται εύκολα. Είναι συγκλονιστικό το πόσο υπέροχα παίζει στην σκηνή της δολοφονίας. Πόσο τέλεια δίνει το σάστισμα βλέποντας τον άντρα της τραυματισμένο θανάσιμα.

jackie, Νάταλι Πορτμαν,

Jackie, ταινία του 2016, σε σκηνοθεσία Pablo Larraín και σενάριο του Noah Oppenheim. Στους βασικούς ρόλους οι: Natalie Portman (Jackie), Caspar Phillipson (J.F. Kennedy), Peter Sarsgaard (Robert Kennedy), Greta Gerwig (Nancy Tuckerman), Max Casella (Jack Valenti) κ.α.

jackie-natalie-portman

jackie, Νάταλι Πορτμαν,

Τα δύο αδέλφια. Ο John (Caspar Phillipson) και δεξιά ο Bobby (Peter Sarsgaard). Προς το τέλος της ζωής της, ολοκλήρωσε με τα αδέλφια, κάνοντας σχέση και με τον τρίτο, τον Ted.

jackie, Νάταλι Πορτμαν,

Η Nάταλι Πόρτμαν και ο σκηνοθέτης Πάμπλο Λαραΐν στο φεστιβάλ Βενετίας, όταν προβλήθηκε η ταινία τους.

jackie-natalie-portman-pablo-larrain

 Η Νάταλι Πόρτμαν ενθουσιάζει με ένα πορτρέτο εσωτερικής αλήθειας και μοντέρνας αισθητικής – γι’αυτό και είναι υποψήφια για Oscar Α΄ γυναικείου ρόλου. 

jackie, Νάταλι Πορτμαν,

jackie, Νάταλι Πορτμαν,

Η ταινία Jackie υποβοηθούμενη από την καταπληκτική μουσική της Μίκα Λέβι κι’ από ένα καθηλωτικό μοντάζ, είναι απαλλαγμένη από τους βαρετούς πλατειασμούς και τις συνηθισμένες πρακτικές των σύγχρονων βιογραφιών.

jackie, Νάταλι Πορτμαν,

Ο Pablo Larraín αναζητά στην ταινία την μπερδεμένη ψυχή της Jackie, την κυριολεκτικά ματωμένη της εμφάνιση, τον εκνευρισμό της – τη ρήξη και το άδοξο τέλος

————————————–

Jackie Official Teaser Trailer #1 (2016) Natalie Portman Biopic Movie HD

————————————————–

Στην ενότητα ΣΙΝΕΜΑ θα βρείτε άρθρα για πολλές ταινίες και αφιερώματα για τον κινηματογράφο

https://www.nikosonline.gr/category/cinema/

nikosonline.gr

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

jackie, Νάταλι Πορτμαν,

jackie, Νάταλι Πορτμαν,

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.