Το ξέρετε ότι υπάρχει μουσείο για το κυνήγι;

0
168

Picture 326

Προσέξτε τις πλάτες από τις καρέκλες σας παρακαλώ. Είναι από κέρατα ζώων.

Είμαι εναντίον του κυνηγιού και υπέρ της φύσης, σας το λέω εξ αρχής για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Αλλά είμαι και υπέρ των μουσείων κάθε είδους… και ευτυχώς υπάρχουν κάποιες πρωτεύουσες που σου προσφέρουν την δυνατότητα να επισκεφτείς ό,τι μουσείο περάσει απ’ τον νου σου.

Φωτογραφίες: Νίκος Μουρατίδης

1B_M

Και εκεί που καθόμαστε στο Café de Flore, πίνοντας το καφεδάκι μας, και εγώ ταΐζοντας τα Παριζιάνικα σπουργιτάκια, πέφτει η ιδέα: «Πάμε στο μουσείο κυνηγιού»; Και γιατί όχι στο μουσείο φυσικής ιστορίας ρε παιδιά; Γιατί τα μικρά μουσεία έχουν πιο πλάκα…..

Musée de la Chasse et de la Nature

Το Μουσείο για το Κυνήγι και την Φύση, είναι ένα ιδιωτικό μουσείο που βρίσκεται στο 62 της rue des Archives, στο 3ο διαμέρισμα του Παρισιού. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε ένα πλούσιο σπίτι μιας άλλης εποχής όπου οι ένοικοι είναι ταριχευμένα ζώα. Εκθέματα για να γιορτάσουμε τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από τις παραδόσεις και τις πρακτικές κυνηγιού. Το μουσείο έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό Smithsonian σαν ένα από τα πιο εφευρετικά μουσεία στο Παρίσι και περιγράφεται στο τουριστικών οδηγών και άλλων μέσων ενημέρωσης ως ιδιόμορφο, εκπληκτικό, παράξενο και εκλεκτικό.

1A_Mw

Το μουσείο είναι οργανωμένο γύρω από τρία θέματα: τα όπλα και τα άλλα μέσα κυνηγιού, τα προϊόντα του κυνηγιού και καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις της άγριας ζωής και του κυνηγιού, όπως πίνακες ζωγραφικής, χαρακτικά, γλυπτά, ταπισερί, κεραμικά και έπιπλα.

  • Όπλα και αξεσουάρ κυνηγιού

Το μουσείο περιλαμβάνει μια ποικιλία από όπλα από τον 16ο μέχρι τον 19ο αιώνα, συμπεριλαμβανομένων δόρατα, βαλλίστρες, κέρατα, όπλα και ότι βάλει ο νους σας…

  • Προϊόντα κυνηγιού

Το μουσείο φιλοξενεί εκατοντάδες τρόπαια και ταριχευμένα ζώα από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική. Βλέπεις μπροστά σου δηλαδή, πολική αρκούδα, λιοντάρι, τίγρη, τσίταχ, αλεπού, ρινόκερους, βίσωνες, βουβάλια, πολλά πουλιά κ.α. Υπάρχει μέχρι και αναπαράσταση κυνηγετικής καμπίνας, σαν αυτές που υπάρχουν στα πιο απομακρυσμένα βουνά.

  • Πίνακες και τα γλυπτά

Το μουσείο περιλαμβάνει παραστάσεις του κυνηγιού και της φύσης σκηνές από ιστορικά σημαντικών καλλιτεχνών όπως του φλαμανδού μπαρόκ ζωγράφου Peter Paul Rubens, της γερμανικής Αναγέννησης, καθώς και σύγχρονων καλλιτεχνών, όπως βελγική πολυκλαδική καλλιτέχνη και γλύπτη Jan Fabre κ.α.

Απολαύστε τις φωτογραφίες μου, και να είστε επιεικείς σας παρακαλώ, γιατί δεν είχε πολύ φως, και δεν μου αρέσει να βάζω φλας.

p1030269

Το μουσείο, αποτελείται από πολλά δωμάτια επενδεδυμένα με ξύλο και εφοδιασμένα με χάλκινα διακοσμητικά φωτιστικά σχεδιασμένα από τον Βραζιλιάνο γλύπτη Saint Clair Cemin, που τα έκανε να μοιάζουν με κλαδιά από αμπέλια.

1G_M

Picture 340

1_M

Η αλεπού και ο λαγός είναι τόσο «ζωντανά» σαν να σου μιλάνε.

1C_M

Picture 343

IMG_0354

Η συλλογή αποτελείται από 3.000 περίπου αντικείμενα και έργα που συγκεντρώθηκαν και που σχετίζονται με το κυνήγι και την φύση. Υπάρχουν ακόμα σχεδόν πεντακόσια χαρακτικά.

Picture 349

Μια καμπίνα κυνηγών, γεμάτη από ενθυμήματα

Musée_de_la_Chasse_et_de_la_Nature_-_Ape_Installation

1Q_M

Όλα τα έργα τέχνης έχουν σχέση με τα ζώα

1W_M

1S_M

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.