Μπουζούκια και λουκέτο

3
1320

Πόσες φορές δεν έχουμε δει να μπαίνουν λουκέτα σε διάφορα αυθαίρετα μπουζουκομάγαζα, ή και άλλους χώρους δήθεν αναψυχής, που λειτουργούν παράνομα; Εγώ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου όλο κάτι τέτοια ακούω…. Χρόνια ολόκληρα… αλλά ο Έλληνας έχει την παρανομία στο αίμα του!

Με αφορμή το πρόσφατο κλείσιμο νυχτερινού κέντρου της παραλίας της Βούλας, από τον δήμαρχο της περιοχής, ξαναφούντωσε το θέμα. Και πάλι φυσικά βρεθήκαμε εμείς οι απλοί πολίτες ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά.

BOUZOUKIA, NIGHT CLUBS, ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Δίκιο να φωνάζουν κάποιοι, άδικο να μείνουν 80 εργαζόμενοι χωρίς δουλειά. 80 είπε με το ίδιο του το στόμα ο δικηγόρος του επιχειρηματία του κέντρου. Μετά αυτό το 80,  στα blogs και στα social media έγινε «150», «εκατοντάδες»… μέχρι και «χιλιάδες εργαζόμενοι» ακούστηκε….. Όλα αυξάνονται στην χώρα της υπερβολής.

Όλοι μας ξέρουμε ότι τα μπουζουκομάγαζα καταστρατηγούν όλους τους νόμους και ταλαιπωρούν τους θαμώνες. Τους στριμώχνουν, τους χρεώνουν με το έτσι θέλω, τους τοποθετούν ανάλογα με το πορτοφόλι τους κτλ. κτλ. Επίσης αυθαίρετα δημιουργούν parking, πάνω σε πεζοδρόμια, σε δρόμους, σε πλατείες, μπροστά από σπίτια κτλ. κτλ. Επίσης ρυπαίνουν με τις κακόγουστες αφίσες τους, τους δημόσιους χώρους χωρίς να πληρώνουν μία. Αφισοκολλούν παράνομα, κρεμάνε λάβαρα σε δημόσιες κολώνες παράνομα κτλ. κτλ. Κοινώς ρυπαίνουν την αισθητική μας, και όταν φτάσει κάποια στιγμή που η δημοτική αρχή αποφασίζει να βάλει μια τάξη…. τότε υπάρχουν κάποιοι που στρέφονται εναντίον της, χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους σαν ασπίδα στις παρανομίες.

Ρε κύριε, λέει ότι δεν έχεις άδεια νυχτερινού κέντρου, δεν έχεις άδεια υγειονομικού, δεν έχεις άδεια για parking, ενοχλείς το γειτονικό νοσοκομείο…. πρέπει να κλείσεις. Όχι σου λέει, εγώ δεν θα κλείσω. Θα δουλέψω παρανόμως…. Έχω «δόντι» στην γενική ασφάλεια, στο υπουργείο και στην βουλή….. Η συνέχεια στο blog της γειτονιάς μας.

Δεν αναφέρω το όνομα του νυχτερινού κέντρου που έκελισε πρόσφατα, ούτε τον καλλιτέχνη, γιατί ο σκοπός μου δεν είναι να στοχοποιήσω αυτούς συγκεκριμένα, αλλά να παραθέσω κάποιες σκέψεις μου. Σκέψεις που κάνουμε όλοι μας….

442396_παράνομα-πάρκινγκ-νυχτερινών-κέντρων

14440310211981647522

 

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.