Μόνο με μολύβι….

Μπορεί οι παρακάτω εικόνες να μοιάζουν με φωτογραφίες, ωστόσο στη πραγματικότητα αποτελούν τη χειρόγραφη συλλογή του υπερρεαλιστή καλλιτέχνη, Paul Cadden, ο οποίος χρησιμοποίησε μόνο μολύβι για τα έργα του!

0
974

Μπορεί οι παρακάτω εικόνες να μοιάζουν με φωτογραφίες, ωστόσο στη πραγματικότητα αποτελούν τη χειρόγραφη συλλογή του υπερρεαλιστή καλλιτέχνη, Paul Cadden, ο οποίος χρησιμοποίησε μόνο μολύβι για τα έργα του!

Ο Paul Cadden γεννήθηκε στην Γλασκώβη το 1964 και άρχισε να ζωγραφίζει από τα 6 του. Το 1982 μπήκε στο Glasgow College of Building and Printing, και σπούδασε Print Design and Illustration μέχρι το 1986. Το 2001 συνέχισε τις σπουδές του στο Animation και το Illustration στο James Wyatt Colllege.

Paul Cadden, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΜΕ ΜΟΛΥΒΙ, ΥΠΕΡΕΑΛΙΣΜΟΣ, Animation, Illustration, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Ο 47χρονος Σκωτσέζος είναι σε θέση να αναδημιουργεί πραγματικές φωτογραφίες με εκπληκτική λεπτομέρεια, χρησιμοποιώντας μονάχα ένα μολύβι. Από τις ρυτίδες του προσώπου μέχρι ένα σύννεφο καπνού από ένα τσιγάρο και νερό που τρέχει, ο ταλαντούχος αυτός καλλιτέχνης μπορεί να αναπαράγει οποιοδήποτε φυσικό αντικείμενο με απίστευτη λεπτομέρεια.

Ο υπερρεαλισμός γεννήθηκε από την ιδέα του φωτορεαλισμού, την αναπαράσταση δηλαδή φυσικών πορτρέτων, χρησιμοποιώντας όμως μη φωτογραφικά μέσα. Ο Cadden φιλοτεχνεί επτά περίπου έργα το χρόνο, με διάρκεια παραγωγής μεταξύ τριών και έξι εβδομάδων για κάθε κομμάτι. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί χαρτί μεγέθους μεταξύ Α1 και Α0 για τα έργα του, τα οποία πουλά σε γκαλερί, στη τιμή των 5.000 λιρών το κομμάτι.

Ο ίδιος λέει: «Από την ηλικία των έξι ετών ήθελα να γίνω καλλιτέχνης. Μέσω του υπερρεαλισμού, ο καλλιτέχνης είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα συναισθηματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό αντίκτυπο και διαφέρει από τον φωτορεαλισμό, ο οποίος είναι αρκετά πιο τεχνικός. Προσπαθώ να μελετήσω την εσωτερική πτυχή της εικόνας αντί να επικεντρώνομαι αποκλειστικά στην εξωτερική όψη της. Μπορεί ακόμα και να ερωτευτώ μια εικόνα, όσο «χίπικο» κι αν ακούγεται».

hyperrealist-art-paul-cadden

ζωγραφική με μολύβι

Εκείνο που τον διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους υπερρεαλιστές καλλιτέχνες είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μολύβι, ενώ οι υπόλοιποι συνήθως χρησιμοποιούν πινέλο»

1_M

1B_M

pinakes_molibi_1

Paul-Cadden_M

pinakes_molibi_5

Δείτε ένα πολύ ωραίο video

———————————–

1C_M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.