Νέα σεζόν στο θέατρο Τέχνης

1
963

th-708_18

Με τέσσερις παραστάσεις του φεστιβάλ Αθηνών ξεκινά το ρεπερτόριο για την καλλιτεχνική περίοδο 2015-16 το Θέατρο Τέχνης, και στο ΘΡΥΛΙΚΌ υπόγειο αλλά και στην Φρυνίχου. Ο γενικός τίτλος του φετινού ρεπερτορίου είναι: «Για να θυμίζεις το πέρασμα ανάμεσα στην ομορφιά»- που δανείστηκαν από το ποίημα του Αλέξη Ασλάνογλου «Ερείπια της Παλμύρας».

Κάρολος-Κουν-Θέατρο-Τέχνης-πρόγραμμα-2015-16

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου Τέχνης, Μαριάννα Κάλμπαρη και οι συνεργάτες της παρουσίασαν το φετινό πρόγραμμα, το οποίο μάλιστα, με σαφή αναφορά στην προεκλογική περίοδο, μοιράστηκε σε μορφή ψηφοδελτίων….. «Η θεματική μας έχει να κάνει με το πέρασμα στην ομορφιά που είναι για μας όλα αυτά, για τα οποία αξίζει να μιλάει κανείς», τόνισε η Μαριάννα Κάλμπαρη. Το στίγμα της θεατρικής σεζόν 2015 -2016 δίνουν στο Θέατρο Τέχνης κείμενα μεγάλων συγγραφέων όχι τόσο συχνά παιγμένων, και κείμενα ελληνικά. Κι ακόμα, μουσική, χορός, και αξιόλογοι καλλιτέχνες που συμπράττουν με το Θέατρο Τέχνης.

Στις νέες παραγωγές που θα ανέβουν στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης υπάρχουν «Τα παιδιά του ήλιου» του Μαξίμ Γκόργκι, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, και «Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί» του Ερρίκου Ίψεν και η «Αδαμαντία» του Παναγιώτη Μέντη, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελλώνη, βασισμένο σε αληθινή ιστορία.

Στη Φρυνίχου θα ανέβουν τα έργα: «Παιχνίδι του τέλους» («Endgame») του Σάμουελ Μπέκετ σε μετάφραση Λυδίας Κονιόρδου και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή, «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα» του Άκη Δήμου από την ομάδα Bijoux de kant, που είναι βασισμένο στην «Πρώτη Αγάπη», το μοναδικό διήγημα στην δημοτική του Ιωάννη Κονδυλάκη, και τη «Δόνια Ροζίτα/Σαν περάσουν πέντε χρόνια» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε δραματική επεξεργασία και σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη.

Τον Οκτώβριο το Θέατρο Τέχνης ανοίγει την αυλαία του με τέσσερις παραστάσεις θεάτρου και χορού, που πρωτοπαρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Το Νοέμβριο στη Φρυνίχου κάνει πρεμιέρα το «Ταξίδι το χειμώνα» -θεωρείται το απόλυτο ορόσημο του ρομαντικού κύκλου τραγουδιών σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση- ενώ ο Βασίλης Παπαβασιλείου γράφει και σκηνοθετεί την παράσταση «Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι».

Παράλληλα, δύο παραγωγές που σημείωσαν επιτυχία τη σεζόν 2014-15, θα ανέβουν και φέτος για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στη σκηνή του Υπογείου. Πρόκειται για τις: «Η Λίλα λέει» και «Αδερφοί Καραμάζοφ».

0ο9ο

Τέλος, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας του θεάτρου να μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις και άνθρωποι που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα, την παραμονή της έναρξης των παραστάσεων, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, στο διάστημα 5.00 μμ-10.00 μμ στα ταμεία του Υπογείου και της Φρυνίχου, μπορεί κανείς να προμηθευτεί εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις της σεζόν με τιμή 3 ευρώ. Η προσφορά ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα.

1M_M

Μαριάννα Κάλμπαρη και Νίκος Μαστοράκης

main_lila_4

«Η Λίλα λέει» με Μαυρογεωργίου και Δροσάκη ξανά φέτος στο θέατρο Τέχνης

IMG_4526_ok

Ο Αντίνοος Αλμπάνης, στους Αδελφούς Καραμαζόφ που λόγο τρελής επιτυχίας θα συνεχίσει και φέτος. Διασκευή: Διονύσης Καψάλης, σκηνοθεσία: Νατάσα Τριανταφύλλη, μουσική Monika και παίζουν οι: Aντίνοος Αλμπάνης, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μελέτης Ηλίας, Λένα Παπαληγούρα, Βασιλική Τρουφάκου, Αινείας Τσαμάτης.

ImageHandler

ΘΕΑΤΡΟ%20ΤΕΧΝΗΣ%20346

 

1 COMMENT

  1. Όμορφο πέρασμα στην ομορφιά του πιο μυθικού Θεάτρου!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.