Ναι, θεωρώ ότι υπάρχει “καλή” και “κακή” ζωγραφική!

Η φίλη Στέλλα Ζαφείρη είναι μια από τους διαχειριστές της ομάδας heART στο facebook, και βλέποντας ότι το nikosonline.gr, αγαπάει την ζωγραφική και τις εικαστικές τέχνες, με παρακάλεσε κατά καιρούς να παρουσιάζουμε ζωγράφους, που έχουν ανάγκη από μια κάποια προβολή.

4
1048

Η φίλη Στέλλα Ζαφείρη είναι μια από τους διαχειριστές της ομάδας heART στο facebook, και βλέποντας ότι το nikosonline.gr, αγαπάει την ζωγραφική και τις εικαστικές τέχνες, με παρακάλεσε κατά καιρούς να παρουσιάζουμε ζωγράφους, που έχουν ανάγκη από μια κάποια προβολή.

Λένα Βάκα, ζωγραφική

Θα δούμε λοιπόν μέρος από το έργο της Λένας Βάκα, της ζωγράφου που γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, στις 19 Ιουλίου του 1962. Η πρώτη της επαφή με τη ζωγραφική, ήταν στα 15 της, όταν ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα δι’ αλληλογραφίας στην ABC. Η προετοιμασία για την Καλών Τεχνών, την οδήγησε στην σχολή σχεδίου μόδας ΦΙΛΙΑΛ και ύστερα από διετή φοίτηση, αρίστευσε και κέρδισε μία υποτροφία στο Παρίσι. Λόγοι ανωτέρας βίας, δεν της επέτρεψαν να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο εξωτερικό και έτσι στη συνέχεια εργάστηκε στη σχολή, διδάσκοντας σχέδιο μόδας.

Για πολλά χρόνια ζωγράφιζε σε καμβά, ξύλο, τοίχους παιδικών δωματίων. Τα τελευταία χρόνια η σχέση της με τη ζωγραφική μπήκε σε άλλη διάσταση, «δένοντας» τον ρεαλισμό με τον σουρεαλισμό, το είναι με το φαίνεσθαι , και απελευθερώνοντας το μυαλό και την ψυχή της. Η ίδια μας είπε: «Δεν θα έλεγα ότι το κάθε μου έργο είναι μία ιστορία από η ζωή μου, γιατί θα ήταν σαν να χώριζα τη ζωή μου σε ενότητες. Πιστεύω ότι η κάθε στιγμή που ζούμε είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προηγούμενη. Οπότε, κάθε έργο μου είναι η συνέχεια του προηγούμενου…»

Η πρώτη της επαφή με τη ζωγραφική έγινε στην Στ Δημοτικού, που εικονογράφησε 10 δισέλιδα τετραδίου , φτιάχνοντας έτσι 10 φωτορομάντζα , με τη φιλοδοξία να τα πουλήσει στους συμμαθητές της. Τελικά ο μοναδικός της πελάτης ήταν ο πατέρας της. Τα υλικά που χρησιμοποιεί στην ζωγραφική της, είναι κατά βάση τα λάδια, αλλά και ακρυλικά και πιστεύει ότι ένα ζωγραφικό έργο ολοκληρώνεται τη στιγμή που τρίτα μάτια θα πέσουν πάνω του! Πόσο μάλλον όταν καταφέρεις και αγγίξεις τη ψυχή και ενεργοποιήσεις το μυαλό του θεατή.

Λένα Βάκα, ζωγραφική

εργο Λενας, Λένα Βάκα, ζωγραφική

Ναι θεωρώ ότι υπάρχει “καλή” και “κακή” ζωγραφική…Αλλά θεωρώ επίσης ότι υπάρχει μόνο καλή δημιουργία!.

Λένα Βάκα, ζωγραφική

Λένα Βάκα, ζωγραφική

«Τέχνη είναι ζωή. Πώς μπορείς να ορίσεις την ίδια τη ζωή; Τέχνη είναι ανάσα, τροφή, ανοιχτό παράθυρο, έκφραση, δημιουργία….»

Λένα Βάκα, ζωγραφική

Λένα Βάκα, ζωγραφική

Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ είναι το Facebook της κ. Λένας Βάκα

https://www.facebook.com/%CE%9B%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%92%CE%AC%CE%BA%CE%B1-1554350484783283/?pnref=story

Λένα Βάκα, Νίκος Μουρατίδης

Είχα την τιμή, η Λένα να μου χαρίσει ένα από τα λουλούδια της.

——————————————————

Αν σας αρέσει η ζωγραφική γίνετε μέλη στην ομάδα heART που είναι μια καλλιτεχνική ομάδα, με σκοπό την προβολή των έργων κάθε είδους τέχνης..

https://www.facebook.com/groups/460725324103798/

——————————–

Στην ενότητα ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ θα βρείτε πολλά άρθρα για ζωγράφους και ζωγραφική

https://www.nikosonline.gr/category/%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

————————

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

4 COMMENTS

  1. Εξαιρετική ζωγράφος, μοναδική φίλη ..τα έργα της γεμάτα αίσθηση, αποδίδουν ακριβώς τον συναισθηματικό της κόσμο..Λένα μου σ’αγαπώ και σε θαυμάζω!!

  2. Εξαιρετική! Τα έργα της ενεργοποιούν τη φαντασία του θεατή και απευθύνονται τόσο στο νου όσο και στην καρδιά του.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.