Ναι, ρε φίλε, ζηλεύω!

1
927

5ab341abaf3de327_shutterstock_112923187_preview

Λένε ότι η ζήλεια, είναι φυσιολογική μέσα σε μια σχέση (είτε ερωτική, είτε φιλική, είτε επαγγελματική κτλ.), γιατί δείχνει ενδιαφέρον, έρωτα, πάθος, ανταγωνιστικότητα.

Πρόσφατα ένα φίλος μου 28 χρόνων, μου είπε ότι έσβησε την σελίδα του στο Facebook, γιατί η δικιά του δεν άντεχε. Είχε αρρωστήσει. Πίστευε ότι καθημερινά του την πέφτουν διάφορες και εκείνος ανταποκρίνεται. Η ανασφάλεια μας λοιπόν, αλλά και τα social media, αυξάνουν τη ζήλεια που αισθανόμαστε είτε για τον σύντροφό μας, είτε για ένα φίλο μας ή την επιτυχία κάποιου συναδέλφου μας.

Για ψάξτε το. Η σχέση που έχετε, είναι υγιής; Γιατί το πρώτο βήμα για να ξεπεράσουμε τη ζήλεια, είναι να είμαστε ειλικρινείς για τη σχέση μας: Είναι μια υγιής σχέση ή όχι; Βασίζεται στην εμπιστοσύνη, την αγάπη, τον σεβασμό; Εάν ο σύντροφός σας δεν είναι ειλικρινής, τότε είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε ζήλεια, ενώ αν αποφασίσετε να παραμείνετε σε αυτή τη σχέση τότε το πιο πιθανό είναι να εξακολουθήσετε να σας αρρωστήσει. Ο δικός σας έρωτας και η δική του cool αντιμετώπιση, το ξέρω, μπορεί να σε ρίξει στα πατώματα.

Πότε, όμως, γίνεται αρρώστια; Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η ζήλεια είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα που αρχίζει, όμως, να δημιουργεί πρόβλημα σε μια σχέση, όταν η συμπεριφορά μας αλλάζει, όταν αυτό το διαολεμένο συναίσθημα μας ρίχνει μέσα σε μια μαύρη τρύπα και επηρεάζει τη ζωή μας.

jealous-woman-540_M

Μήπως φταίνε οι ανασφάλειές σας; Εάν έχετε μια σταθερή και δυνατή σχέση αλλά παρόλα αυτά αισθάνεστε ζήλεια, τότε ίσως πηγή αυτού του συναισθήματος να είναι η ανασφάλειά σας. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι άνθρωποι που μεγάλωσαν με ένα αίσθημα ασφάλειας και είχαν δυνατούς, οικογενειακούς δεσμούς τείνουν να είναι λιγότερο ζηλιάρηδες και εξαρτημένοι από τους συντρόφους τους. Ναι, καλά…. Και εγώ μεγάλωσα με ασφάλεια και σε υγιές περιβάλλον, και σε δεμένη οικογένεια… αλλά είμαι τόσο ζηλιάρης, όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε. Την περίοδο που είμαι ερωτευμένος αν κάτι με απασχολεί, πετάγομαι απ’ τον ύπνο μου…..

Το έχουμε κουβεντιάσει κάποια στιγμή με την παρέα, έχουμε πει μέχρι και να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι αισθανόμαστε ζήλεια, έτσι ώστε να μην αφήσουμε αυτό το αρνητικό συναίσθημα να μας κάνει να αρρωσταίνουμε, αλλά τίποτα. Πιστεύω ότι αυτά που λένε οι ειδικοί είναι σωστά, αλλά αυτό το συναίσθημα αν μπει μέσα σου, δύσκολα βγαίνει.

Πώς να την αντιμετωπίσουμε την ζήλια; Απλά δεν αντιμετωπίζεται!!!

1E_M

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

jealous-girlfriend-540_M

 

1 COMMENT

  1. ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕ ΖΗΛΕΥΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ………….
    ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.