Νησιά και αρχαία: Κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί

1
153
Ελλάδα, τουρισμός, νησιά, αρχαία

ART93921225768123851751164184_large

Λες και ήταν συνεννοημένοι οι απανταχού τουρίστες και ταξιδιώτες ανακάλυψαν και πάλι την Ελλάδα. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή αν όντως η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και οι συνεργάτες της κάνουν καλή δουλειά (μεταξύ μας νομίζω ότι είναι οι μόνοι από την κυβέρνηση που δουλεύουν), αλλά στο θέμα του τουρισμού πάμε πολύ καλά. Σαν να έφυγε από πάνω μας μια τεράστια μούντζα. Η Trivago δημοσιοποίησε τους κορυφαίους προορισμούς διακοπών για τους Έλληνες και τους ξένους τουρίστες φέτος το καλοκαίρι αλλά και την τάση για αρχαιολογικό τουρισμό μετά το παγκόσμιο ενδιαφέρον που έχουν προκαλέσει οι ανασκαφές στην Αμφίπολη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι κορυφαίοι κατά σειρά προτίμησα προορισμοί για τους Έλληνες φέτος ήταν η Σκιάθος, τα Χανιά, η Πάργα, το Ναύπλιο, η Σκόπελος, η Μύκονος, τα Σύβοτα, ο Αδάμας, η Νικιάνα και το Τολό και για τους ξένους η Μύκονος, η Ρόδος, η Περίσσα, το Φαληράκι, το Καμάρι, τα Φηρά, τα Μάλια, η Οία, η Κως και το Ρέθυμνο. Τα στοιχεία βασίζονται στις αναζητήσεις των χρηστών της Trivago από την 1η Απριλίου έως την 31η Αυγούστου για την περίοδο Ιουνίου – Αυγούστου με διάρκεια διαμονής μεγαλύτερη των 7 ημερών. Εξάλλου, η Trivago επισημαίνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον που είναι στραμμένο στην Αμφίπολη, προσθέτοντας ότι τουρίστες κατακλύζουν αρχαιολογικού χώρους και συνδυάζουν την ανάπαυλα των διακοπών τους με επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία. Στη λίστα των προτάσεων για προσεχείς επισκέψεις περιλαμβάνει τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και το θέατρο Διονύσου, το Ακρωτήρι Θήρας, τα Μουσεία Λευκού Πύργου και Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Δελφών και το Παλαιό Ενετικό Φρούριο στην Κέρκυρα. Κάτι για το οποίο έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου. Πρέπει κάθε νομός της Ελλάδας να αξιοποιήσει τους αρχαιολογικούς του χώρους, να φτιάξει αρχαιολογικά πάρκα, και να εκσυγχρονίσουν τα μουσεία τους.

Τις ταξιδιωτικές τάσεις των Ελλήνων το καλοκαίρι με βάση το σύστημα κρατήσεών της δημοσιοποίησε και η Travelplanet24: Στην Ελλάδα προτίμησαν τη Ρόδο, το Ηράκλειο, τα Χανιά, την Κέρκυρα και τη Μυτιλήνη και στο εξωτερικό τη Λάρνακα, τις Βρυξέλλες, την Κωνσταντινούπολη, τη Σόφια και το Άμστερνταμ. Η διάρκεια διαμονής ήταν 12 ημέρες και οι κρατήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά μέσο όρο 37 ημέρες πριν από την αναχώρηση.

Οι περισσότερες αναχωρήσεις έγιναν μεταξύ 21 και 27 Ιουλίου, ενώ πέρυσι πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Ποσοστό 29% περισσότεροι ταξιδιώτες επέλεξαν φέτος να μετακινηθούν με αεροπλάνο. Οι κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων έγιναν σε ποσοστό 85% από υπολογιστή και σε 15% από φορητές συσκευές. Αύξηση 18% σημείωσαν οι κρατήσει μέσω κινητών συσκευών (tablets, smartphones). Εξάλλου, η airtickets.gr ανακοίνωσε χθες την υποστήριξή της ως χορηγού στο www.discovergreece.com της Marketing Greece καθώς και στην εφαρμογή σύνδεσης των ιστοσελίδων ελληνικών ξενοδοχείων με τις κρατήσει αεροπορικών εταιρειών.

Σκιάθος και δεξιά Χανιά

Σκιάθος και δεξιά Χανιά

Ελλάδα, τουρισμός, νησιά, αρχαία

Πάρα πολλά site και ταξιδιωτικά περιοδικά κατέταξαν φέτος την Σαντορίνη σαν το κορυφαίο νησί του πλανήτη

Ελλάδα, τουρισμός, νησιά, αρχαία

Ελλάδα, τουρισμός, νησιά, αρχαία

1 COMMENT

  1. τελειο αρθρο τελειες φωτο…κυριε Μουρατιδη συνεχιστε να φτιαχνετε αρθρα μην σταματησετε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here